Poprvé na Mácháči!

středa 19. května 2021

Ahoj, poslední týden pro mě byl hodně hektický, jelikož jsem dokončovala projekt v práci, a tak jsem tam trávila víc času, než bych chtěla. Nestíhala jsem pak nic. Největší fofry jsem měla ve středu a ve čtvrtek, protože do svého odjezdu jsem musela tu práci dotáhnout. Ve čtvrtek jsem z práce odjížděla úplně vyšťavená s výrazem polomrtvého štěněte. Těšila jsem se ale. Ve vlaku do Roudnice si odpočinu a budu jsem připravená na skvělé dobrodružství – prodloužený víkend na Mácháči, kde jsem nikdy před tím nebyla.

V pátek jsme se vypravili na hrad Bezděz. Překvapilo mě, jak dobře je ten hrad udržovaný. Moji společníci si to sice nemysleli, ale hrady, na kterých jsem byla a není to Karštejn, takto udržované nebyly. Na hrad vede docela velký kopec, ale věřte, že to stojí za to!

Po výletě na hrad, na který jsme si udělali i túru, jsem ještě šla s přítelem běhat. My spolu moc běhat nemůžeme, protože já jsem oproti němu docela šnek a vždy mám pocit, že ho hrozně zdržuji. Tentokrát mě ale dost hecoval a tak, kromě 1,5 kilometru, jsme běželi celou dobu spolu a musím říct, že to na mém tempu bylo dost vidět.

V sobotu jsme vyrazili na výlet k Braniborské jeskyni a já jsem tam uprostřed toho lesa někde ztratila své srdce. Příroda je v tom kraji fakt úžasná! A už naprosto chápu to „Máš-li splín, vyraž na Kokořín“ od Ládi Zibury. Sice je Kokořín o trochu níž, ale stejně si tam tu přírodu představuji alespoň stejně úžasnou.

V neděli už jsme se pomalu vraceli domů, ale stejně jsme se zastavili ještě na jednom výletě a to rovnou do Pekla kousek od České Lípy. I zde byla příroda nádherná a chvilkami připomínala tropický prales. Naštěstí né tou teplotou. Skály v Pekle byly úžasné a ten výhled z nich!

A co bych řekla závěrem? Že vlastně dost chápu, že je na Mácháči tolik lidí. Už ale nechápu, že se válí jen u vody a nejdou objevovat tyto krásy, které si mě naprosto získaly. Víc než ten rybník. Domů jsem ale opět přijela s hroznou podovolenkovou depkou. Je to vlastně taková má tradice, kdy se mi hrozně stýská po pohodových dnech volna a blbě se vracím do režimu. A je mi smutno, že už to skončilo. V pondělí byla krize fakt velká a dnes, když ten článek píšu, je úterý a pořád je mi tak nějak smutno, ale už je to lepší. Toto je vždycky část dovolené, kterou si musím prožít. Nemá cenu proti tomu nějak bojovat, ono to vždycky odezní časem. A ty mé články, které sem z cest píši, tomu napomáhají.

Byli jste na Mácháči? Míváte taky podovolenkové depky?

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

8 komentářů:

  1. Na Mácháči jsme byli s přítelem na první společné dovolené a teda u rybníka jsme fakt leželi minimálně. :D Okolí je vážně krásné, na těchto fotkách jsem byla! :D (teda, na místech z těch fotek).
    Podovolenková depka.. hmm, vlastně to asi nemívám, ale možná že až budu mít nějaký strašný pracovní režim, přehodnotím to. :D Měj se lépe! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jste si vybrali hezké místo! :) Ta místa byla fakt skvělá ♥
      Jé, tak to ti závidím! :D já nemám žádný děsný pracovní režim, to ne, ale prostě dovolenka a dostatek pohybu je prostě něco jiného, než kancelář... :D
      Děkuji, už se mám líp :)

      Vymazat
  2. Vyzerá to tam krásne. My máme tiež takéto miestečko. Len naše pripomína skôr púšť :D

    AKO NA JARNÝ DETOX S ALTEVITA?

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na Macháči zatím nikdy nebyla, ale je to skvělý tip pro letošní léto. Do zahraničí se totiž nechystám. :) Krásné fotky, určitě sis to užila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti tam taky bude líbit, jestli se tam vypravíš! :) Děkuji :)

      Vymazat
  4. Já to vnímám jako "podovolenkovou" depku a ano mívám to a ideální je to vyspat a smířit se s tím, že víkend s pohoda a relax skončil.
    Jinak moc pěkné místo. Nikdy jsem tam nebyla.

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu nechávám volný průběh, protože vím, že to prostě do týdne odejde v závislosti na době dovolený :)
      Tak jestli budeš mít tu možnost, tak doporučuji! :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3