Můj další běh 17. listopadu

neděle 21. listopadu 2021

Ahoj, myslím, že jsem vám to zmiňovala už hodněkrát, ale v poslední době je můj život hodně nabitý a mám pocit, že žiju a že to má smysl. Kvůli tomu nemám moc času na psaní, ale vždy se k tomu ráda vracím! Mezi mé přání patřilo i postavit se znovu na start závodu. A to jsem včera udělala a přesně o tom vám chci dnes povyprávět, protože jsem si ten závod úplně zkazila!


Závod se běžel 20. 11. ve Hvězdě a byl dlouhý 4,2 km. Byla jsem na něm už před dvěma roky a tehdy jsem zaběhla skvělý čas. Ještě měsíc před ním jsem měla ambice, že chci zaběhnout lépe než tehdy. V tu chvíli se to nezdálo vůbec nereálné, v poslední době jsem se dost zrychlila. 14 dní před závodem jsem ale vypadla z tréninku. Pobolívala mě noha a nestíhala jsem absolutně nic. Tak nějak jsem tušila, že to bude velké špatné.

Udělala jsem tu nejklasičtější chybu. Přepálila jsem začátek. Běželo se mi dobře první půl kilometr, ale když jsem se pak koukla na hodinky a zjistila jsem, že jsem se nechala strhnout davem a běžela v tempu 4:25 min/km, věděla jsem, že je zle. Hned od prvního kilometru jsem měla pocit, že se pozvracím a zvažovala, jestli ten závod nevzdám rovnou. Ale nevzdala jsem. Jsem z výsledkem dost nespokojená, protože jsem skončila 45. z 53 závodnic. Co se dá dělat.

Tento běh byl ale dost velký zážitek hlavně účastí některých českých olympioniků a předních elitních běžců. Na startovní čáře nechyběl Jirka Homoláč, Jakub Zemaník a ani Vít Hlaváč, který teda dělá rychlochůzi, ale i tak. Bylo zajímavé vidět tyto lidi, jak rychle běží! A s jakou lehkostí. Vlastně jsem ráda, že jsem mohla tyto lidi vidět v běhu na tak malých závodech, jako byly tyto. 

Zkoušeli jste někdy nějaký závod?

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

5 komentářů:

  1. Já myslím, že i tak je to dobrý výkon, jestliže si vážně měla nějaké problémy s bolestí před závodem. :) Každý nepovedený pokus je alespoň trénink na ten příští. :) Já osobně neběhám, nebaví mě to a nevidím v tom moc žádný smysl. :D Dříve jsem běhávala akorát na střední za školu, když nás vyslali na nějaké super místní závody, ale vždycky jsem dopadla tragicky. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že výsledek není nejhorší, já bych byla úplně poslední. :D Super, že jsi do toho šla, aspoň máš zážitek a udělala jsi něco pro sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Buď na seba hrdá! Je skvelé, že si závod dokončila aj napriek tomu, že ti nebolo dobre. Hlavne je to dobrá skúsenosť ❤

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Jednoduchá celerová polévka & celerovo-mrkvová pomazánka

    OdpovědětVymazat
  4. I po mnoho měsíců, které tě sleduji tě stále obdivuji v běhu a fandím :) Jen tak dál. A ne vždy se zadaří (to je k tomu přepálení začátku).

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy jsem závod nezkoušela, protože běhám jakože spíš neběhám, a i když nejsi spokojená s výsledkem tak tě moc obdivuju - já bych na to neměla odvahu:) Jen tak dál! Příště si na ten začátek dáš určitě pozor:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3