DIY noční stolek

pátek 26. srpna 2016


 Ahojte,
dnes přicházím s dlouho slibovaným DIY. Už delší dobu mne trápilo, že nemám noční stolek a nemám si kam v noci odložit knihu a nebo mobil. A toto malé místečko na noční stolek mi bránilo v tom, hledat někde v obchodech. Nezkoušela jsem to teda, ale pochybuji, že bych našla stolek, který má takovéhle malé rozměry. Rozhodla jsem se tedy, že si noční stolek vytvořím sama a dnes Vám ukážu jak, kdybyste se někdo chtěl inspirovat.


A co budeme potřebovat?


  • dvě stejné krabice 
  • látku
  • nůžky
  • lepenku
  • herkules
  • metr
  • co nejširší štětec (já použila ten na barvení vlasů)
Nejdřív jsem si změřila, jak široký stoleček budu potřebovat a potom, jak široké krabice jsou, když se dají bez víka k sobě. Zjistila jsem, že musím odebrat dva centimetry a z jedné krabice jsem tyto dva centimetry odstřihla a pak jsem ty dvě krabice slepila k sobě a vytvořila z nich tak kostru celého stolečku. 




Pak jsem se snažila nalepit na tuto kostru látku, ale zjistila jsem, že látka nezakryje nápisy na krabicích. Nakonec jsem byla ráda, že jsem látku nalepila jen na stranu, na které bude celý stoleček stát, takže to nevadí. Zbytek stolku jsem nejdříve polepila bílým papírem, pak až na papír jsem nalila trochu herkulu a rozetřela štětcem. Mezi těmito dvěma kroky jsem ale nechala lepidlo pod papírem pořádně zaschnout přes noc. Tyto nastřihané kousky látky podle rozměrů stran stolku jsem poté na určité strany nalepila. Dávala jsem si záležet, aby spoje nebyly moc vidět a aby byla látka pořádně uhlazená, jen na té horní straně se to moc nepovedlo. Lepidlo jsem nechala opět pořádně uschnout.


Během tohoto čekání jsem se rozhodla upaličkovat nějaké řetízky na ozdobení stolku. Stolek vypadá sice originálně a jednoduše, tak jak to mám ráda, ale ještě něco mu prostě chybí. 

Na paličkování potřebujete:
  • bubínek
  • papír
  • paličky
  • špendlíky
  • šablonu
  • bavlnku


Nejdříve jsem na stoleček chtěla upaličkovat tyto kytičky, ale zjistila jsem, že vůbec nevypadají tak dobře, jak jsem si představovala, tak jsem se rozhodla upaličkovat jen řetízky, ze kterých jsem vytvořila tyto obrazce. Štětcem s lepidlem jsem načrtla obrazce a pak už do lepidla jen položila řetízky a nechala uschnout a celý stolek byl na světě!



Jeeej, trvalo mi to neskutečně dlouho, já vím. Vždycky jsem přišla domů z práce stahaná s tím, že se pustím do stolečku a jediné čeho jsem se zmohla bylo plácnout s sebou k Pretty little liars a nic nedělat. Vím, že jsem toto DIY slibovala na facebooku už bůhví kdy, ale buďte šťastní jako já, že už je konečně na světě!

Líbí se Vím dnešní DIY?

Vaše






10 komentářů:

  1. Pěkně popsané DIY, obzvláště mě zaujalo paličkování :-). Ovšem - kolik stolek z krabic na boty unese?
    http://liscidoupeknih.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nic moc, ani k tomu není určen, už v úvodu píšu, že jsem ho chtěla jen na odložení mobilu a knihy :)

      Vymazat
  2. Wow ten stolík je fakt super nápad ;)

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY, ktorá prebieha na mojom blogu, bola by som veľmi rada kedy sa zapojíš ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Sama mám vedle postele malý prostor, takže vím, že je nemožný sehnat nějaký noční stolek :/ Nakonec jsem to vyřešila tím, že jsem si koupila stolek, který měl být tuším původně na kytky, ale má menší rozměry na šířku, tak se mi vedle postele krásně vejde.
    Tohle tvoje DIY se mi líbí, obdivuju tě, že jsi si s tím dala takovou práci :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Asi by mě nenapadlo dělat si z krabic noční stolek :D, ale překvapivě to vypadá dobře! :) Hlavně ty růžové ornamenty jsou moc hezké, je zajímavé, že se tomu někdo mladý věnuje! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, ten stoleček je opravdu krásný. :-) Zbožnuji konbinaci barev růžové, černé a bilé. Momentálně řeším podobnou situaci se stolečkem k posteli a jak se tak na tento článek dívám, možná, že to taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To já jsem si na stěhování nakoupila hlavně igelitové pytle, takže si takovýto noční stolek asi nebudu moct udělat. Naštěstí máme vlastní stoleček, takže to zas tolik nevadí, ale myslím, že jako nouzovka je to naprosto super řešení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3