Důležitost úklidu + recenze Motivačního diáře 2017 od A Cup of Style

pátek 30. září 2016

Ahojte,
Vítám Vás u toho nejspontánnějšího článku, který kdy na blogu byl. Dnes byl poslední den, kdy nemám školu a jsem doma sama přes den. Měla jsem v plánu nafotit nějaké outfity a nebo líčení, přece jen tyto chvíle, kdy jsem doma sama k tomuto využívám. Ale nějak se mi nechtělo nic fotit. Přemýšlela jsem tedy co budu dělat a tak nějak mne napadlo, že bych si mohla udělat generální úklid, tak jsem se do toho dala!


Já nejsem člověk, který by na úklidu nějak extrémně lpěl, já jsem schopná vydržet žít i v bordelu nějaký ten čas. Třeba při zkouškovým to jinak nejde, vždy mám pocit, že je to totální ztráta času. Ještě když mám před sebou tolik těch stránek skript, které ještě neumím!


Ale i když jsem v úklidu jaká jsem, mám ráda, když si po týdnu vždy uklidím jen tak poházené věci, hlavně na stole. Miluji ten pocit mít uklizeno na stole, jen to nikdy nevydrží moc dlouho. Nebudu Vám nic nalhávat, i toto občas vynechám, když prostě nemám čas a nebo když se na to necítím.


Já totiž musím mít fakt náladu na uklízení, abych se na to vrhla ve velkém. A ta nálada mi právě dnes přišla, takže bych byla blbá, kdybych toho nevyužila. Naběhla jsem do pokoje, v jedné ruce vysavač a v druhé kýbl s vodou s jarem a vyházela všechny věci na hromadu a začala luxovat a otírat vše co mi přišlo pod ruce jak divá. 


Taková tato část ještě jde, to mne i docela baví, ale jestli něco fakt nemám ráda, tak je to skládání všech těch věcí zpět. A tentokrát jsem udělala tu chybu, že jsem si před touto částí dala oběd a kdybyste viděli jak se mi nechtělo! No co, ale nějak jsem se dokopala. Přece jenom se snažím tyto věci vždy naházet na postel, aby mne to donutilo to uklidit zpět na místo. To to vždycky radši udělám hned než pak nemít kde spát. 

Už se těším, až tam těch prstýnků bude víc!

Pak jsem s sebou sekla na židli, šťastná, že to mám za sebou a z toho, že si mám kam položit hrneček s čajem. Strávila jsem nad tím 4 hodiny, ale když jsem se pak rozhlédla po pokoji, měla jsem krásný pocit z čistého prostředí a nově poskládaných věcí. A to mi věřte, to fakt stojí za to!


A co Vám tímto chci říct? Jestli máte jen chvilinku čas, ukliďte si v pokoji. Je to krásně osvobozující pocit a jako bonus tím uděláte něco pro své zdraví. A maminka Vás určitě pochválí. Zítra už máme víkend, tak ho využijte a udělejte si pořádek okolo sebe, ať máme ten říjen hezčí!

                                            

A ještě tu mám pro Vás něco na odlehčení. Chtěla bych Vám říct pár slov o motivačním diáři od holek z A Cup of Style. Je to horká novinka, od včera přichází diáře lidem, kteří je měli předobjednané. Mne ho dnes konečně pošťačka přivezla a hned jsem ho netrpělivě prolistovala. Je mezi Vámi určitě víc, kteří stále váháte, jestli za tu cenu koupit/nekoupit a ani nevíte, co si od něj slibovat, protože z fotek znáte pořádně jenom obálku. Něco Vám o něm tedy povím a dám sem i nějaké fotky z něj. Jen doufám, že toho z něj neodhaluji moc.


Já mám holky hodně ráda, takže jedním z důvodů, proč jsem si diář koupila byl ten, abych podpořila tvorbu holek. Už mám doma jejich knížku a tak nějak jsem tušila, že i diář bude stát za to. Druhý důvod byl ten, že diář si prostě kupuji každý rok. A stojí tento diář za to a nebo ne? No, jestli chcete jen něco na zapisování si úkolů a plánů, tak ho asi úplně neoceníte, ale jestli ještě k tomuto máte holky rádi a užíváte si plánování, tak to určitě za to stojí. Holky to i říkají v úvodu, že diář udělaly podle toho, jak si ony představují ten svůj vysněný. Takže jestli nejste milovníkem holek a plánování, tak ho asi úplně neoceníte.


Já jsem se vždy snažila plánovat, ale nikdy mi to nevydrželo moc dlouho, takže jsem nestíhala a dělala vše na poslední chvíli. I když jsem nějaký ten diář měla. Věřím tomu, že se v tom konečně zlepším v roce 2017, protože už jen to, že zrovna tento diář mám, mne motivuje začít plánovat a konečně vše stíhat a nestresovat se se vším na poslední chvíli.


Diář má na svém začátku roční plánovač a pak začínají všechny měsíce. Každý měsíc má před sebou dvoustránku zpracovanou od holek a každý měsíc má jiné téma a místo na sepsání si svých cílů na daný měsíc. Už se těším, až si to budu vše pročítat. Zatím jsem přečetla jen leden, nechci ztratit překvapení z toho, jaký úvod mne čeká. Diář doopravdy působí motivačně. Po této dvoustránce následuje měsíční plánovač a pak už jednotlivé dny.


Políčka jsem hodně velká, takže do tohoto diáře se Vám doopravdy vejde vše, co si jen usmyslíte. Na každý týden je takováto dvoustránka a na jejím konci je ještě místo pro poznámky, to kdybyste se náhodou rozvášnili až moc. Na konci každého měsíce máte vždy jeho zhodnocení - co se Vám na něm líbilo, co ne, co jste si předsevzali a pak i splnili a v čem se musíte zlepšit. A po této dvoustránce se zhodnocením je ještě, pro jistotu, dostatek místa na další poznámky. Toto místo je pak i na samém konci diáře. Vzadu je na deskách ještě kapsička na různé papíry, které třeba dostanete ve škole na víc a nechcete je ztratit. A nebo prostě na holek oblíbené lepíky, protože po nich tento diář přímo volá! 


Diář má velikost klasické A5 a je i docela tlustý, díky tomu není úplně nejlehčí a když ho s sebou budete tahat každý den ještě s několika sešity a učebnicemi, určitě tato váha navíc bude znát. Toto je taková méně příjemná stránka toho, že v diáři je tolik místa na Vaše plány! Ale co, to překousnu, já nosím do školy jen jeden sešit. :D


Tak doufám, že jsem Vám pomohla s rozhodováním, jestli jste ohledně něj pořád váhali. Napište mi do komentářů, jestli jste si ho už koupili nebo to máte/nemáte v plánu.

Přeji všem krásný říjen, 
Vaše







40 komentářů:

  1. Já jsem dělala úklid včera a to kosmetický a ve školních věcech a ještě se chci pustit do šatníku :) Jinak diář holek se mi líbí a ráda bych je koupí taky podpořila, navíc diář je krásnej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uklízení šatníku mě baví, takže to už mám dávno za sebou :) mamka je vždycky šťastná, když se do toho pustím, většinou totiž nějaké oblečení dostane :D Je úžasnej :3 určitě doporučuju :)

      Vymazat
  2. Super článok, tiež musím mať náladu na upratovanie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vid :) jinak to prostě nejde at se snažíš jak se snažíš, to znám :D

      Vymazat
  3. Taky musím mít na uklízení náladu. :-D Diář vypadá hezky, taky jsem nad ním uvažovala, ale ještě stále odolávám.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, jestli odoláš i až se dostane do knihkupectví :D

      Vymazat
  4. Diar je fajn, no ja som si už svoj kúpila v Kik. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Ja napríklad upratujem ako blázon každý deň. :D

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspon pak nemusíš dělat tyhle velké úklidy, které tě úplně vyčerpají :D

      Vymazat
  6. Ja mám občas také chvíle, kedy ma to chytí a som schopná si uložiť ešte aj oblečenie podľa farieb :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky bych potřebovala doma udělat generální úklid, ale jsem lenoch a do úklidu se mi nechce :D
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  8. Ten diár vyzerá veľmi pekne, škoda, že už jeden motivačný diár mám :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  9. Tyjo, na uklízení musím mít náladu. Někdy se prostě jen tak seberu a uklidím si kompletně celý pokoj. Nejvíce mě ale vytáčí to, že vlastně nikdy není zcela uklizený, jelikož ho sdílím s bratrem :D Nakonec taky není při vysoké moc času, ale chystám se na něj, to jo :D

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho sdílím s bratrem :D vždy si uklidím jen svou část, at se na tý svý snaží on :D

      Vymazat
  10. Jéé, přijď mi také tak krásně uklidit :-D! Také bych si mohla konečně vyhradit čas na nějaký generální úklid. Jinak diář je nádherný, také jsem po něm pokukovala.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si nějaký čas najdi, je to hrozně uspokojující když se pak rozhlídneš po uklizené místnosti :D
      Určitě ho doporučuji :)

      eLblog

      Vymazat
  11. Taky na úklidu zrovna nelpím a jsem schopná v nějakém tom lehkém bordelu klidně i těch pár dnů žít, ale když na mě přijde úklidová nálada (zvláštní, že skoro vždycky, když se musím učit), tak jsem schopná uklízet svůj pidi pokojík celý den, utřít prach i tam, kde není a vyluxuvat i ten nejvzdálenější kout pod postelí (na což jsem obvykle prostě moc líná :D)
    Nad diářem uvažuju, ale počkám si, až ho někde uvidím v knihkupectví, abych si ho mohla pořdně prohlédnout :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, tak to to máme s tím úklidem hodně podobné :D
      Prohlédni ho a uvidíš :)

      Vymazat
  12. Ja si robím poriadok vo veciach priebežne. V poslednej dobe som prišla na to, že neznášam bordel okolo seba :D A taktiež sa potom neviem sústrediť a nemám dobrú náladu ʕ•͡ᴥ•ʔ

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ti trochu závidím :D i když musí být otravný být unavená, ale nemoct spát a muset jít uklízet :D

      Vymazat
  13. Jsem ráda, že ho někdo konečně otevřel i pro veřejnost :D zajímalo mě to
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Diář vypadá povedeně, já používám Doller a na příští rok si ho nejspíš budu kupovat znova, což mi připomnělo, že jsem na něj chtěla udělat článek, tak snad se k tomu brzy dostanu, teď ke konci roku by se to mohlo někomu hodit :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  15. Osobně moc diáře nemusím. Poslední dobou raději používám kalendář na mobilu. Svůj telefon mám stále při sobě a nemusím nosit diář, který by se mi mnohdy nevešel do kabelky. Na úkoly do školy používám applikaci pro macbook "myHomework" která je vážně úžasná
    takže takto si já pamatuji důležité věci. Mými hlavními kamarády jsou mobil s počítačem. Jsme 21století, doba techniky :)
    http://arliejens.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice je doba techniky, to je pravda, ale pořád má své kouzlo mít pěkný diář :)

      Vymazat
  16. Super článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Taky miluji ten pocit když si uklidím stůl, ale hned na to naskládám washi pásky a další kravinky a jede se na novo.
    Na to jak miluji diáře mě zrovna tenhle diář od holek moc nezaujal. Asi jsem "vyrostla" z diářů, které mají pevnou vazbu. :)

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
  18. jéééj super vecička :) krása

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3