Na slovíčko s eL: je tu tak trochu přeblogováno

středa 26. října 2016


Ahojte,
vítám Vás u dalšího "Na slovíčko s eL". Dnes Vám budu psát o trochu "vážnějším" tématu, než byl podzim. Na toto téma mne přivedl jeden komentář od Vás. Slečna mi psala, že mám jako jedna z mála odhodlání. Udělalo mi to radost a okamžitě mne napadlo toto téma.

Nedávno měly blogy velký boom. Najednou jich hrozně moc vznikalo, každý chtěl mít ten svůj. Výsledkem je to, že dnes má blog hodně lidí. Tudíž je i hodně blogů. Ale o čem pořád psát, aby to bylo originální? Může si vůbec každý vymyslet svůj formát článku? A jak vlastně můžeme mít originální blog, když je nás tu tolik? A když už s něčím přijdeme, tak to stejně někdo zkopíruje a najednou je toho plno po celém blogerském světě. Prostě nemůžete psát originální články. Můžete psát články originálně, vtipně, zajímavě a s velkou dávkou humoru. To jsou podle mne ty nejlepší zbraně, které v tomto přeblogovaném světě můžeme použít. Ráda si přečtu vtipně napsaný článek a nebo ironický článek. Můžeme psát klasicky o kosmetice, módě a celebritách. A nebo také můžeme psát o svých životních zkušenostech. Tyto články jsou podle mne vždy zajímavější než pár fotek s outfitem a nebo líčením. Tímto neříkám, že tyto články nepíšu. Snažíte se vymýšlet originální formáty článků a nebo se spoléháte na osvědčenou klasiku?


Já už bloguji 10 let a vždy to bylo stejné. Před 10 lety frčely články o celebritách. Jejich životopisy, jejich fotky, které jste jen někde zkopírovali. A jakou měly tyto blogy návštěvnost. Hrály se bleskovky, byly různě soutěže o nejlepší blog, naučila jsem se dělat v programech na úpravu fotek, protože jsem potřebovala dělat "diplomky" za bleskovky. (Mám tady někoho, kdo si tuto dobu ještě pamatuje?) Pak následně se sdílely "diplomky", které jste někde vyhráli na svém blogu a čekali jste, kdy Vám je někdo pochválí. Prostě blogovací svět před 10 lety byl hlavně o celebritách a těchto soutěžích. Pak lidi přestaly bavit životopisy hvězdiček jako jsou Zac Efron a začaly se psát deníčky. Spřátelené blogy nahradily AFFS a někteří lidé začali objevovat blogger.com, já jsem ovšem byla dost dlouho věrná blog.cz. Jak lidé psali deníčky, vznikaly články ze života. A pak se to začalo nabalovat. Já se dostala párkrát na hlavní stránku blogu jako blog týdne a jednou dokonce s jedním článkem. Pak se vytvořila móda psaní o kosmetice a módě, vznikly spolupráce a já se přestěhovala na bloggera. Kde jste začínali Vy blogovat?

Ale co jsem hlavně chtěla říct. Blogů je moc. Nemůžeme každý psát něco jiného, ale můžeme to psát trochu jinak. A o to by se měli hlavně blogeři a blogerky snažit. Nikoho totiž nebaví pořád stejné styly článků. Máme sice dobu, kdy je těžké blogem vyniknout, ale pořád se můžeme stát dost oblíbenými. Tím jak je plno blogů i víc lidí blogy splňuje. Musíme to ale chtít dělat protože nás to baví a ne protože je to módní a můžete dostat spolupráce! To si musíme všichni uvědomit.

Jaký máte názor Vy na toto téma?

PS: BYLA JSEM NOMINOVANÁ DO BLOGERKY ROKU V KATEGORII LIFE, TAK KDYBYSTE PRO MNE CHTĚLI HLASOVAT, TAK MŮŽETE ZDE ❤️

Příště se uvidíme zase u nějakého odpočinkovějšího tématu, mějte se krásně.
Vaše









32 komentářů:

  1. Na dobu blogu s celebritami a bleskovkami si pamatuju, take jsem takovy blog mivala (v te dobe jsem jich zalozila plno),na blog.cz. Na nekolik let jsem prestala psat(ono se tomu psani poradne rikat nedalo),a letos jsem si zalozila blog na bloggeru,a uz to neni kopirovani informaci o slavných, ale pisu o knizkach, o svych fotkach, receptech.... A jak pises, blog by se mel psat tak, aby to cloveka bavilo :)
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky sem takových blogů s celebritami měla víc :) můj nejúspěšnější má dokonce celkovou návštěvnost 15000 což nechápu, jak někoho pořád mohlo bavit číst ty samý rozhovory a koukat pořád na ty samé fotky xD tady na bloggeru už je to takové lepší :)

      Vymazat
  2. Jéj, tak je nás viac, čo blogujeme takto dlho, doteraz som narazila len na dve takéto blogerky (ktoré aj čítam)! :D
    Zvláštne, ako to prechádzalo toľkými obdobiami, že? Ja som si teraz ešte spomenula na obdobie grafických blogov alebo normálnych webstránok, s webom boli všetci páni. :D
    Ja si inak myslím, že stále sa dajú vymyslieť originálne články, o ktorých nikto nepísal, ale tak samozrejme nie je toho veľa. Len som si všimla, že také články aj menej ľudí číta, lebo to nevyhľadávajú. Rôzni motivátori napr. aj o podnikaní toto napísali (je toho plný internet :D ), že 1 vec je prísť s niečím originálnym, ale 2. vec je, či je aj dopyt. Ale akože nám to môže byť jedno, len mi to tak napadlo... na blogu môžeme mať aspoň slobodu slova. :D Ako píšeš, aj nudná dookola omieľaná téma sa dá poňať po svojom. Tak to aspoň budú čítať ľudia, ktorých zaujme práve tá úprimnosť.
    A presne, dnes je strašne cool si zakladať blogy, na ktorých potom čítame len "dnes som nestihla nič pridať, vlastne ani neviem, o čom mám písať." :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nikdy nějak nezkoumala, kdo jak dlouho píše. Ale je to hezký se nad tím takhle zamyslet.
      Já se naopak setkávám s úspěchy, když napíšu neoutfitovy nebo nekosmeticky článek. Sice to úplná originalita také není, ale do těch článků vložím víc ze sebe než do nějakého outfitového postu. :)
      Tyhle nevimcopsat blogy hned zavírám :)

      Vymazat
  3. Teď si připadám hrozně stará, úplně všechny "fáze" blogování si pamatuju a většinou věcí jsem si taky prošla. Já jsem na podobný téma nadávno taky psala článek a nevím no, u mě se to mění ze dne na den a momentálně jsem ve fázi, kdy to prostě nechávám plynout a blogovací svět prostě neřeším :) Ať si každý píše o čem chce, je to jeho svobodná volba stejně jako je moje volba, jestli takový blog budu sledovat a nebo ne :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty začátky byly skvělý :D ale jsem ráda, že už se to takhle nedělá :)
      A s tím o sledování blogů máš pravdu :)

      Vymazat
  4. Chvilku jsem psal na blog.cz, v té době ale možnosti úpravy (především vzhledu blogu) byly dost omezené. Udělal jsem si stránky na webgarden.cz (existuje to ještě?) a začal si psát blog o hrách. Co jiného byste od mladého kluka čekali, že :-) Rok, možná dva poté měly už stránky slušnou návštěvnost, ale přestalo mě to bavit. Uběhlo spoustu let, a já si znovu sedl k psaní, založil si nový blog o gentlemanském životním stylu Two Gentlemen a velmi mě to baví :-)


    http://TwoGentlemen.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jste opravdu dva nebo je Vás víc? :D

      Vymazat
    2. Zpětně jsem si všiml komentáře až teď. Ve dvou jsme blog zakládali, nyní jej píšeme převážně ve třech tak, abychom uspokojili poptávku čtenářů a my vše stíhali :-)

      Vymazat
  5. Já jsem se přidala do skupiny blogů, abych našla nějaké další příjemné čtení a získala nějaké nové čtenáře. Po čase jsem zjistila, že stejně zůstávám u těch původních blogů, které čtu už dlouho a že na facebookových skupinách to není úplně pro mě. Držím se zásady, že píšu o hezkých věcech, co jsem si poctivě prožila a ke kterým mám co říct, pravdivost a opravdovost je pro mě moc důležitá.Nejdu s davem a pokud zpracovávám téma, co už tu bylo, snažím se to udělat JINAK. O to víc mě těší, když mi někdo cizí napíše, že se mu články líbí - jeden člověk, co to opravdu četl, je pro mě příjemnější než 50 návštěv. přes kliknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se také nedávno přidala do FB skupin, ale mám je asi tak spíš jen na sdílení nových článků, nikoho novýho tam nehledám. Blogy, které sleduji si vybírám podle toho, který mne zaujme, ale dostanu se na něj spíše přes nějaké jiné blogy než přes FB. :)
      Děláš to správně, myslím :)

      Vymazat
  6. Já začala v roce 2007, možná i dřív, pamatuju, že jsem měla blog s obrázkama a pixelkama a podobnýma blbůstkama. Bleskovky jsem taky hrála, nebo ještě pamatuju affs a "ahoj, obíhám, super článek" a v tý době to prostě bylo hustý, prostě přišel komentář. Ještě teď mám starý blog, který nikdo nesmazal, první článek je z listopadu 2009, skvělý! :D

    Blogů je moc, jenže kolik z nich je kvalitních a přemohl se trend s kosmetickými blogy a skoro nevidím nic jiného. Co už no.

    www.fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja svůj první blog vůbec ještě mám :D nechápu, jak to někoho mohlo bavit číst, protože byl témeř celý ctrl c a ctrl v xD jestli se chceš pobavit tak www.lenca112.blog.cz .
      Je jich málo a je těžké je mezi ostatními najít :/

      Vymazat
  7. Haha, nedávno jsem na toto téma pobavila kamarády v hospodě! :D Bleskovky byly top! :) Sama jsem jeden blog měla, ale jen chvilinku a vlastně až te'd jsem se k blogům znovu vrátila... To, že je přeblogováno, je fakt, který jsem si uvědomila, až když jsem začala opět psát..člověk má naivní představu, že se stane jedním "z vyvolených" blogerů, bude chodit na večírky a akce, bude dostávat věci zadarmo atd...Ale samozřejmě, konkurence je veliká a někdy jsem tak demotivovaná, že mám každou chvíli chuť skončit! :/
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se demotivovaná necítím, protože si píšu pro sebe, protože mě to baví a naplňuje mne to - a že nechodím na žádné akce a spolupráce mi byly nabídnuty zatím jen 2x, z toho jsem jednu odmítla? To mi taky nevadí, hlavně že dělám něco, co mám ráda :) Takže se taky víc soustřeď na to, že to děláš pro sebe a nebudeš takhle demotivovaná :)

      Vymazat
  8. Pěkný článek, už delší dobu mám v plánu napsat taky jeden o své blogové "kariéře". Taktéž jsem začínala na blog.cz a nejrůznější pixelky, bleskovky, affs, diplomky a zkopírované informace byly klasika :D Jak jsem přicházela do puberty, tak jsem začala psát spíš deníčkové blogy a pak jsem měla asi rok od blogování útlum a potom jsem přešla na blogger a založila blog o kosmetice, který mám dodnes :) Je pravda, že blogů je dnes hodně a ne každý je v tom s tím, že ho to baví, ale líbí se mu vidina dostávání věcí zadarmo apod. Na druhou stranu si ale myslím, že takový člověk u toho stejně nemůže dlouhodobě vydržet, když mu to samotné psaní nedělá radost a hlavně to pozorný čtenář pozná, jak je autor blogu upřímný a zda článek píše s nadšením :) Přijde mi, že hodně lidí asi ani nevidí kolik práce za kvalitním článkem je, ať už focení fotek nebo napsání samotného textu, to mi někdy trvá i pár hodin, aby vše bylo k mé spokojenosti a mělo to hlavu a patu, nemám ráda, když někdo napíše článek za pár minut a není schopný si zkontrolovat ani překlepy apod. :) Jinak určitě souhlasím, že originalita je dnes hlavně ve způsobu vyjadřování, ale i když ne každý tohle zvládá nebo píše o něčem, kde se to nedá natolik využít, jako třeba právě kosmetika apod., tak každý s radostí a péčí psaný blog si své čtenáře vždy najde :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme měly téměř stejné blogové začátky, ty jo o.O Až teď si uvědomuju, kolik nás tu je, co si toto pamatujeme z vlastní zkušenosti. :) a s druhou částí komentáře úplně souhlasím. Mne prostě ty blogerky, který to dělají pro peníze neštvou - nikdy nemůžou napsat tak skvělý článek jako my nadšenci, když proto nemají ten správný zápal :)

      Vymazat
  9. Ja jsem psala treba pred 10-12 lety jeste na zakladce a komunita blogeru byla malinka. Nazvy soutezi si moc nepamatuju, ale vim, ze byly souteze o nejhezci kolaze :). Mrla jsem blog na wz.cz a menila jsem design snad kazdy mesic :). Ted mam blog znova, ale spis to je na oddych. Blogovat za darovany veci od firem mi prijde dost osidny, bala bych se, ze nebudu objektivni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky byla na základce, konkrétně na 2. stupni. Tentokrát mne k tomu přivedl asi nějaký ten dívčí časopis :)

      Vymazat
  10. Je to dokonce nedávno co jsem přešla z blog.cz na blogger a tyhle věci tam pořád jedou, hlavně teda ty celebrity, což je snad každý čtvrtý blog. Stejně tak i AFFS. Musi to byt hrozně zajímavé blogovat 10 let, uvidíme kde budu za deset let s blogem já a jak budu vzpomínat na začátky :D

    strelencino-knizni-doupe.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jo? Pořád se v téhle době kopírují životopisy a fotky? Tak to mne dost překvapilo :D O AFFS vím, na tom mi nepřijde nic špatného.
      Hele můžu ti říct, že po 10 letech se budeš smát svým 10 let starým článkům :D

      Vymazat
  11. :-D Tak takový blogy ctrl+c a ctrl+v neznám, to je novinka, ale je fakt, že jsem svůj blogosvět začala objevovat na bloguje.cz (RIP). Ale i po těch 13 letech vlastně stále píšu o tom samým, takže se mnou ten blog roste a neřeším to :-D jen s ním nevyrostli všichni bývalí čtenáři, no, což je škoda, ale stane se ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to máš štěstí, že si se tomuhle vyhla, takhle po letech vidím, jaká to byla katastrofa :D

      Vymazat
  12. Začínala jsem asi ve stejné době jako ty, na blog.cz. Ačkoli jsem blog smazala, furt je to nějakým způsobem dohledatelné. Ta návštěvnost byla ohromná, ale za ten obsah se stydím. Všechno by se internetu svěřovat nemělo, heh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě byla návštěvnost vyšší než na tomto blogu, ale zase pravda, že tamten jsem měla déle. Ale nesmazala jsem ho, nikde na něm není má fotka a ani přímo mé jméno tuším, takže ho nechávám pro pobavení nás všech :D

      Vymazat
  13. Jasně, že si tohle pamatuju :D Mě tedy bleskovky a podobné nikdy moc nebraly, přišlo mi to nevkusné a nezajímavé.. Ale můj první blog byl o celebritě, v té době jsem milovala Avril Lavigne a ráda jsem si projížděla její fotky, naházela jsem fotky z jednoho photoshootu do editoru, zveřejnila a považovala to za článek :D Ale tohle člověka omrzí, a tak jsem si založila fantasy blog, který se postupně vyvinul v můj současný blog :) Abych byla upřímná, i když blog píšu, pravidelně čtu jenom pár blogů, je pravda, že je hodně podobných blogů, nejvíc obsahu asi pomáhá to, když do toho člověk vloží vlastní osobnost. Ale třeba já bloguju v poslední době nejvíc o hudbě a zatím jsem nenarazila na pdobný blog tomu mému, takže pořád jsou tu témata, která nejsou omílaná pořád dokola a všude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bleskovky vyplňovala pořád, nechápu proč, když se nad tím tak zamyslím :D Já jsem za den vydala takových třeba 10 článků a každý o jiný celebritě :D prostě založit rubriku, hodit tam životopis a fotky a můžeme jít na jinou celebritu :D a u tý to samé :D
      Pár jich je, ale já je moc nepotkávám :) asi se pohybuju po špatných blogách :D

      Vymazat
  14. Já měla blog na základce, taky skoro 10 let zpátky, na sblog.cz :) nedávno jsem na to vzpomínala, třpytivý pozadí, bleskovky a vrcholem vlastní tvorby bylo obarvování černobílých obrázků nebo tvoření koláží z fotek hereček :D Ale bylo to takové nevinné, dneska má každá 12 letá slečna blog, kam dává svoje fotky a píše dost osobní věci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sblog si také pamatuju :D tohle byly dobré časy, ale jak píšeš, teď v tomhle věku zas frčí něco jiného..:)

      Vymazat
  15. Před X lety jsem si vytvořila svůj první Blog na Blog.cz. Nedávno jsem ho vyhledala a procitala. Měla jsem na celé odpoledne k zábavu postaráno :D preblogovano je, ale vlastně proč ne. Každý si nakonec najdeme to své co sledujeme nebo se třeba s něčím nakonec někomu... Jak to říct.. "zavděčíme"? :) baví mě spíš zpětně pozorovat jak se i naše zájmy mění, kdy od psaní deníčku se člověk posouval např. K povidkam a dnes píše články o bydlení. Však ono se to zase pročistí
    ��

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3