Maličkosti, které mi dělají radost

středa 22. března 2017



Ahojte,
delší dobu jsem chtěla napsat nějaký pozitivní článek , protože jsem věčně vyčerpaná ze školy, která čím dál více graduje, že si ani nechci představit, jaké to tam bude za rok. Takže pro vylepšení mé nálady a snad i té vaší, přicházím s článkem, který vás má naladit na pozitivní vlnu.

Oblíbená písnička v radiu
Začneme něčím docela mainstreamovým. Vždy mi vykouzlí úsměv na rtech, když slyším v radiu svou oblíbenou písničku. Ne, nebudu náročná, poslední dobou mi stačí i to, když slyším nějakou písničku, kterou znám. Radio totiž poslouchám jen v autě a já jsem ten typ člověka, který když řídí a jede sám,, musí si pořád zpívat. No a s radiem je to nejlepší! Jak jste na tom vy?

Slunečný den
Vstávání je zlo v jakýkoliv den. Hůř se mi ale vstává do upršeného, ubrečeného dne než do krásného, slunečného. Slunečný dny mi i dodávají dobrou náladu, déšť funguje přesně naopak. Sluníčko je prostě lék na vše!

Čerstvě nalitá studená voda
Ve škole máme dobrou fontánku na filtrovanou vodu a neznám lepší pocit z pití jako ten, když si natočím vodu právě z této fontánky a ihned se napiji. Je vždy tak krásně studená a dobrá, prostě je radost ji pít. Mít něco takového doma, tak snad i ten pitný režim dodržím! :D

Blog, komentáře, čtenáři
Jako celek bych blog nikdy nebrala jako maličkost. Malé části práce na něm ale ano. Mám vždy nehoráznou radost, když si o víkendu sednu k počítači a pracuji na článku. Snad ještě větší radost přichází s každým komentářem a největší radost s dalším novým odběratelem. (Tak šup, šup! :D) Všechny tyto maličkosti dohromady dají velikááánskou radost, kterou mi blog přináší. Za to musím ale poděkovat i vám, takže děkuji.

Dobrý spánek
Další věc, která udělá radost snad i vám. Poslední dobou se přes den hrozně těším do postele a ráno se z ní nemůžu vykopat, prostě se mi nechce vstávat. Přes prázdniny jsem si zvykla vyspávat, minulý semestr jsem také moc vstávat nemusela a tento semestr se to sešlo a já jsem teď vděčná za dobrý spánek nerušený budíkem.

Čerstvě vyprané povlečení
Další bod se tak trochu týká bodu předešlého. Nikde se nespí lépe než v čerstvě vypraných peřinách, no nemáte to tak taky?

Uklizený pokoj
Další věc, která mi dělá radost je to, když si sednu na židli a nebo na postel po tom, co udělám velký úklid v pokojíku. Je to fakt jeden z nejlepších pocitů. Ať už jen kvůli tomu, že už to zase nějaký ten čas dělat nebudu muset a nebo proto, že to prostě vypadá lépe. Tak snad tento pocit zažiju už brzo!


Čtení
Spíše tedy mít čas na čtení. Miluju si lehnout s knížkou do postele a prostě si jen číst a klidně přečíst půlku knížky a neřešit čas, že musím zase dělat domácí úkoly. Jé, už se tak těším, až tento semestr skončí a já si budu moct takovýto luxus dopřát!


Nové papírnictví
Nové věci, které si domu přinesu z papírnictví. Toto mi prostě dělá radost, miluju všechny krásné sešítky, diáře, propisky a tak dále. Je nás tu určitě mnohem více. Prostě mám radost, když si něco koupím v papírnictví.


Květinované nebo krajkové oblečení
Oblečení, které si můžu vzít na sebe a dělá mi fakt radost jsou buďto květinované vzory a nebo krajkové oblečení. Prostě tyto typy oblečení prostě miluju!


Svíčky a zapálené sirky
Miluju pálení svíček. Od začátku do konce. Velkou radost mi dělá i to, když škrtnu zápalkou a pak ji sfouknu, už to mi neskutečně voní. A pak samozřejmě samotná svíčka. Samozřejmě voňavá, ty bez vůně ve mne takový pocit radosti nedelají.


Tak to by bylo ode mne vše. Zamyslete se i vy, které maličkosti vám dělají radost a více si jich všímejte, vaše dny budou hned hezčí! Jaké maličkosti dělají radost vám?

Vaše




7 komentářů:

  1. Hezky clanek, clovek by se mel umet radovat i z malickosti :) Oblibena pisnicka v radiu me take potesi, dokaze zlepsit naladu.Rano se rozhodne vstava lip, kdyz je pekne a kdyz je svetlo, nez kdyz je zatazeno a tma.Komentare a ctenari-vzdycky potesi.Na.spani se nekdy opravdu tesim, ale snazim se uz moc dlouho nevyspavat, abych mela vic casu na.jine veci.Cteni a veci z papirnictvi-samozrejmost.Svicky mam take rada :).Jinak ted mam treba super pocit, kdyz si ve fitku pridam u nejakeho stroje zatez. Nebo kdyz ubehnu zase o kousek vic, nebo si zlepsim cas. Mam radost, kdyz nekomu necim udelam radost. Život chci zit naplno a take se.podle toho ridim, hlavne v posledni dobe jsem si to zas poradne uvědomila a radovat se z malickosti k tomu patri :)
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jsme na tom velmi podobně. Taky se mi lépe vstává z postele, když vidím venku svítit sluníčko. Jo a ty zápalky, po sfouknutí mi taky hrozně voní. Jsem ráda, že nejsem sama. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Každý nový odběratel a komentář je opravdu velká radost :) Jinak taky si v autě pořád zpívám :D

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  4. To je super! Je důležité si v každém dni najít pár takových maličkostí k radování, já to dělám furt a jak je život hezčí! :)

    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
  5. V pondělí jsem psala o něčem podobném :-) http://wish-hope-life.cz/20-veci-ktere-mi-delaji-radost/

    OdpovědětVymazat
  6. to je pekný článok :) mňa tiež teší poriadok v byte, komentáre a blog, ale aj slnko, voľno z práce, alebo dobrý deň v práci..rodina, priateľ,úsmevy...za veľa drobností treba byť vďační :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3