DIY:To do list a tabulka na citáty

sobota 29. dubna 2017



Ahojte,
někdy během učení jsem dostala šílenou chuť udělat něco kreativního. Rozhodla jsem se tedy využít nalepovací tabule, kterou jsem si nedávno v rámci spolupráce se stránkou postovnezdarma.cz, vybrala. Už od začátku mi bylo jasné, že tabuli nechci použít jen tak v celku, jak přišla. Bylo mi jasné, že pomocí ní si vytvořím nějaké zajímavé věci a vymyslela jsem nakonec to do list a tabulku, do které si můžete napsat třeba váš oblíbený citát anebo přání na daný den.


Jo, mám tu na fotce plno věcí, které jsem nepoužila a v samotných DIY plno věcí, které nejsou na fotce. Ale mé DIY vypadají prostě tak, že od začátku do konce improvizuji a tak mne to baví nejvíc.

První si ale něco povíme o samotné nalepovací tabuli. Tabule vám přijde srolovaná a musím se přiznat, že když jsem si ji objednávala, čekala jsem, že bude daleko menší. Po rozbalení ucítíte docela nevábnou vůni gumy. Hrozně mi to připomíná zápach, který si pamatuji z dětství, ale bohužel už nedám dohromady, co to bylo. Tabule má černou matnou barvu, její povrch je trochu drsný, aby se na ni dalo psát. Není ale drsný moc, obyčejnou tužkou na ni nic nenapíšete, hodně měkká tužka se už docela chytá a zanechává lesklou stopu, bíla pastelka je také trochu vidět, ale nejspíš bude nepoužitelná. Tabule má na zadní straně papír, který se dá sloupnout. Po sloupnutí je tabule ze zadní strany lepivá. Ovšem nejsem si jistá, jak dlouho by vydržela třeba na stěně. Nebo vlastně kdekoliv. Já jí nebudu lepit ve velkých kusech na zdi, ale použiji ji jen v malých kouscích na karton, takže věřím, že mne ta její lepivá strana nezklame. A jestli ano, mohu vždy použít Herkules. Jsem ale na pochybách, jestli samotná lepící strana dokáže někde tabuli udržet na delší čas, než je pár minut. Co se mi ale na papírové straně tabulky líbí je to, že na papíru jsou natištěné čtverečky, které mají všechny stejné strany, tabuli tudíž můžete dobře odměřit. Ale teď se už přesuneme k samotným DIY.


Pokládací tabulka na stůl
Krabice
Papír
Nůžky
Pravítko
Nalepovací tabule
Izolepa
Herkules
Štětec
Fixa, křída
Sklíčka ( já našla starou dekoraci disko koule a oloupala ji)

Z krabičky jsou odstřihla víčko tak, aby se dalo opřít a tabulka sama stála a tento spoj jsem zajistila izolepou. Víčko jsem obalila papírem, aby zpod psací plochy nevykukovala krabice. Přeměřila jsem si rozměry krabice pravítkem a obdélník o rozměrech víčka jsem vystřihla z nalepovací tabule a tu nalepila na víčko. Pak přišlo na řadu loupání sklíček z disko koule. Sklíčka jsem pak lepila Herkulem k tabulce. Nechala jsem lepidlo chvíli zaschnout, abych si při psaní nepoškodila sklíčka a vybrala jsem si citát, který se mi nejvíce líbil a napsala ho na tabulku. Černou barvu tabule jsem trochu rozbila očními stíny od Essence, který se objevily v kosmetických propadácích. A když si citát napíšete křídou, můžete si ho obnovovat podle nálady nebo si psát do tabulky i nějakou vaši motivaci. Křída jde z tabulky následně setřít papírovým kapesníčkem a můžete psát opět od znova.



TO DO LIST
Krabice
Fixy, které budou držet na tabuli
Papír
Herkules
Nalepovací tabule 
Nůžky

Na to do list jsem použila zbytek krabice. Rozložila jsem ji a udělala z ní jednu placku, kterou jsem následně polepila nalepovací tabulí. O okraje se postaral obyčejný bílý papír, ze kterého jsem ustřihla 4 stejně široké a dlouhé kusy, které jsem následně nalepila na kraje celé tabulky. Menší kousek jsem ještě použila jako podtržení nápisu. Pak přišla na řadu bílá nestíratelná fixa, kterou jsem napsala samotné "To do list", pole pro odškrtnutí a řádky. Nakonec jsem to do list dozdobila a napsala si přání na každý den a vyplnila do něj věci, které jsem si na dnešek naplánovala. 




To by bylo pro dnes ode mne vše. Já jsem si vyhrála s tvořením a věřím, že nalepovací tabuli ještě využiji. I když asi jen na nějaké takovéto menší věci, celou ji někam rozhodně lepit nebudu. Doufám, že se vám dnešní článek líbil a že se někdo z vás třeba inspiruje a vytvoří si něco podobného.

Mějte se krásně,

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Vaše


 








11 komentářů:

  1. To je super, líbí se mi varianta na to do listy, nemusela bych spotřebovat denně tolik papírku :D Moc pěkný nápad!

    OdpovědětVymazat
  2. To do list je super, si šikula ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To do list je super, si šikula ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Příjde mi to zbytečný, To do list mám v mobilu. Ale pro ty, co tabule mají rádi, proč ne. :)Ani jsem nevěděla, že to na to stránce mají. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle nalepovací tabuli jsem si na e-shopu nevšimla, ale je to skvělý nápad, jak ji využít. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvelý a jednoduchý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super nápad, já mám tabulovou samolepku z lidlu a nalepila jsem ji doma na kovový dvířka od stoupaček, takže je zároveň i magnetická. Píšeme si tam vzkazy nebo seznamy, co je potřeba koupit :)

    OdpovědětVymazat
  8. To do list vyzerá naozaj super. Nielenže ťa nakopne dokončiť a urobiť všetko, čo potrebuješ, je to veľmi pekná dekorácia, ktorú si vyrobíš dokonca sama ✿

    * Giveaway - Cerruti 1881 *

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3