Kosmetický WISHLIST na dovolenou - červenec 2017

neděle 16. července 2017



Ahojte,
za 14 dní se chystám na dovolenou do Chorvatska. Už se těším na odpočinek u moře a na moře samotné. S touto událostí se ale spojuje nutnost nakoupit si nějaké přípravky na opalování, masku na vlasy, na pleť. No prostě já. Poslední dobou začínám být závislá na pečující kosmetice. Má cestovní horečka se neprojevuje brzkém balením, ale surfováním po eshopech a hledat pečující kosmetiku, kterou bych mohla potřebovat. A co jsem si na letošní dovolenou vyhlídla a nutně potřebuji mít?

Zdroj všech fotek produktů: notino.cz

První položkou na mém wishlistu a snad první věc, kterou jsem si vysnila při pomyšlení na dovolenou, je tento sprej na ochranu vlasů namáhaných sluncem. Předminulý rok jsem to řešila maskami, šampony a kondicionéry, ale nepřišlo mi, že by to chránilo vlasy při slunci, ale že to spíš vyživovalo vlasy po slunci. Chtěla jsem ale ve zkratce "opalovací krém na vlasy" a tak jsem zvolila tento přípravek. Nechci se vrátit z dovolené s vysušenou slámou na hlavě.

Doma mám opalovací krém s ochranným faktorem 30. Chtěla jsem ale něco slabšího, abych se alespoň trochu opálila. Letos u moře prostě musím trochu barvu chytnout, nechci mít dál stejnou barvu jako má stěna v pokojíku. Čistě bílá. Nechci se ale ani spálit, jelikož každý rok jsem tak dovolenou začínala a není to nic příjemného. Ale to asi všichni víte. Letos si chci i na pláži hodně číst, takže budu hodně ležet na sluníčku. Nepodceňuji tedy přípravu a vezu si dostatečný množství opalovacích krémů. Teda spíš jednoho opalovacího krému a opalovacího oleje. Tento mne zlákal hlavně designem flaštičky, ve které je.

O svou pleť jsem se v poslední době taky začala přímo ukázkově starat. Bylo mi tedy jasné, že si budu chtít objednat něco opalovacího přímo na pleť. Nakonec jsem zvolila tento fluid od Dermacolu, protože slibuje zabránění předčasnému stárnutí pleti, ochranu proti škodlivému slunečnímu záření, sjednocení barevného tónu pleti, hydrataci, zklidnění a v neposlední řadě ochranný faktor 50. Můj obličej je na spálení hodně náchylný. Za ním jsou ramena a zadek.

Jednou jsem si u moře spálila i rty a od té doby si pamatuji, že to bylo hodně nepříjemné a bolestivé. Rozhodla jsem se proto nepodcenit ani ochranu rtů před sluncem a plánuji si objednat i speciální pomádu na rty s ochranným faktorem 30.

5. a 6. Pleťové masky Missha - s citronem a zeleným čajem
O pleť je třeba se starat i na dovolené a dopřát ji potřebnou hydrataci. S maskami od Misshy mám dobré zkušenosti. Sice jsem ji tolikrát neměla, ale co si pamatuji, nezklamala mne. Proto si chci objednat jednu osvěžující masku, tu s citronem a druhou zklidňující, tu se zeleným čajem. Myslím si, že zrovna tyto dvě se na velkou zátěž sluncem budou hodit. A zrovna pro mou pleť to bude zátěž, na kterou není tolik zvyklá. Toto léto jsem se pořádně ještě neopalovala.
Vlasům bych chtěla dodávat výživu právě touto výživnou maskou od Schwarzkopf Professional. Maska se prodává i v malém 30 ml balení, které by mi vyhovovalo. Doma mám masky na vlasy ještě plno, jenže v balení, které má 1000 ml, což je na cesty hodně nepraktické. Všechny malé krabičky od kosmetiky, co jsem skladovala, jsem vyházela s tím, že je přeci nikdy nepoužiji. A jak by se teď hodily! Nevadí, vyzkouším alespoň nový produkt.

Co by bylo na vašem wishlistu na dovolenou?



PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše



5 komentářů:

  1. Já si rty ještě nikdy nespálila, ale to bude možná proto, že si je dost často mažu :) Já se přiznám, že o vlasy se na dovolené moc nestarám, jenom šampon a kondicioner a zatím se s nimi nic tragického nestalo, ale na každého to sluníčko působí jinak :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásny wishlist! Značka Hawaiian Tropic zaujala aj mňa :)

    OdpovědětVymazat
  3. tiež sa mi ešte nestalo, že by sa mi spálili pery, ale ľuďom z môjho okolia sa to stáva a vraj je to fakt nepríjemné :/ určite sa na to treba pripraviť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Dovolenou si pořádně užij a doufám, že nám ukážeš nějaké fotky. Je fajn, že myslíš i na ochranu rtů, taky jsem si jednou spálila rty a bylo to opravdu dost nepříjemné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já už na dovolenou beru čím dál tím méně a méně kosmetiky. Jednak se mi nechce s tím tahat a jednak, když člověk využije pár přírodních produktů, nahradí mu to mnoho chemických. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3