Detektivky - Osm a Manželé odvedle

sobota 26. srpna 2017


Ahojte,
prázdniny pro mne vždycky znamenají čas na čtení. I toto léto jsem se do toho vrhla. Dnes bych vám chtěla napsat o dvou knížkách, které jsem přečetla. Obě dvě jsou detektivky. Jedna se jmenuje Osm, tu napsala česká autorka Radka Třeštíková. Druhou knihou napsala Shari Lapena a jmenuje se Manželé odvedle. Tato kniha je z edice světových bestsellerů. Jak se mi knihy líbily?


Pokračujte ve čtení kliknutím na:



Osm - Radka Třeštíková
Tuto knihu jsem četla na dovolené. Upřímně jsem se těšila, až si ji tam otevřu. Knížka mne hned vtáhla do děje a bylo těžké se od ní odtrhnout. Zvládlo to až sluníčko, které by mne jinak totálně upálilo. Knížka začíná tím, že zjistíme, že jistá Romka Michaela leží v nemocnici v bezvědomí. Policie zahájila vyšetřování, protože Michaela byla postřelená do hlavy. Když se Míša, jak ji autorka nejraději říká, probere, nic si nepamatuje. Pak nás knížka přenese do času, kdy byla ještě Míša v pořádku a autorka vypráví příběh, na konci kterého se dovídáme, kdo Míšu vlastně postřelí. Jestli na to přijde i policie a viníka zatkne, vám už neřeknu, abych vám nezkazila to napětí. Knížku rozhodně mohu doporučit, je čtivá, napínavá a zábavná. Co se mi ale při jejím čtení stalo, bylo to, že jsem začla Míšu nemít ráda. A to jsem si ze začátku myslela, že Míša byla představována celou knížku jako člověk, kterého má každý rád. Jestli jste knihu už četli, napište mi, jestli jste měli Míšu rádi a nebo ne. 


Manželé odvedle - Shari Lapena
Tuto knihu jsem vlastně dočetla dneska ráno. Četla jsem ji 4 dny. Kniha je o tom, že matka a otec šestiměsíční Cory nechají dítě samotné doma a jdou na oslavu k sousedům. Matka si to sice celou dobu vyčítá, ale nakonec jde. Dítě jim někdo unese během oslavy a v domě nejsou nalezeny stopy po pachateli. Začíná vyšetřování, u kterého ani sám detektiv nevěří, že dopadne dobře a dítě se vrátí zdravé. Kniha je plná zvratů, hned od začátku se něco děje. Nejsou v ní výplňové kapitoly, které by nudně vyprávěly o historii postav. Do knížky jsem se začetla a měla jsem problém jít spát a nečíst celou noc. Kniha se mi líbila až na poslední dvě stránky. Jo a taky skončila otevřeně svým způsobem. Únos sice byl vysvětlený, ale stalo se tam potom ještě něco, co zůstalo bez komentáře.

Četli jste tyto knihy a nebo alespoň jednu? Jak se vám líbily/líbila? Jak jste na tom se čtením přes prázdniny, máte víc času a nebo naopak?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Vaše


7 komentářů:

  1. Manželé odvedle si chci taky přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Manželé odvedle po spoustě negativních recenzi adi číst nebudu a Osm právě čtu :-)
    Www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Osm mám v plánu si už dlouho přečíst:)

    https://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha Manželé odvedle na mňa pôsobí veľmi zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem Manžele od vedle a přečtenou jsem ji měla za jednu noc :-D. Sice jsem šla blázen spát až někdy k 3 hodině ranní, ale od knížky se nešlo odtrhnout. Stejně tak mě láká druhá knížka Osm :-).
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nečetla jsem ani jednu knížku, více by mě lákala ta druhá, knížka Osm mě neláká už jenom tím, že je jí všude plno :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Na Manžele odvedle se už nějakou dobu chystám a docela se na to těším. Osm mě zatím neláká, třeba Bábovky od Třeštíkové mě nijak moc nenadchly, tak to zatím nechávám tak, ale třeba se k tomu jednou dostanu taky.

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3