Nejsledovanější - recenze

neděle 17. září 2017


Ahojte,
mám za sebou velmi rozlítaný víkend, vlastně jsem si k počítači zasedla až teď a to je docela pozdě na focení fotek do článku a realizování nějakého delšího. Proto si dnes jen krátce popovídáme o Nejsledovanějších, na kterých jsem právě včera byla. Tak jdeme rovnou na to!


Nevím, jestli jsem čekala velkou a nebo malou návštěvnost. Nebyla jsem přímo na premiéře, každopádně dva dny po ní už na filmu bylo jen do dvaceti lidí. Myslím tedy, že se film moc dlouho vysílat nebude. Alespoň ne v našich "vesnických" kinech. Všichni další návštěvníci byli mladší než já. Snímek jako takový určitě povedený je, žádá si ale návštěvu spíše lidí, kteří se v youtuberech nevyznají a vůbec nechápou co jsou a co dělají. Obávám se ale, že právě tito lidé na to nepřijdou. Co jsem tak všude viděla, tak na to chodí mladá generace, která je sleduje a vše zná. Tudíž se z celého dokumentu nic moc nového nedoví. Dokument je poskládaný z několika částí. Každý youtuber jich má v dokumentu několik. Kovy ukazuje, jak natáčí svou sketch, Pedro povídá o tom, proč si myslí, že jeho herní kanál má takový úspěch, Gabča říká jak se k natáčení dostala, Shopaholic Nicol řeší negativní komentáře a Nikča z A Cup of Style se zmiňuje o Jonášovi a ukazuje svou narvanou skříň a říká, že půlka z těchto věcí jsou věci, které dostala k různým spolupracím. Teď jsem vám přiblížila to, jak je celý dokument natočen. Až na konci se schází všichni youtubeři právě v Londýně v YouTube space, které je v dokumentu také ukázáno a je tam i vidět, jak to tam vlastně funguje. Na konci je pak shrnuto, co se za ten rok u těchto youtuberů změnilo. Na snímek se ale rozhodně dobře koukalo, nebyly pasáže, kdy bych se nudila. Dokument dobře vysvětlit to, co vůbec youtubeři jsou a jak je možné, že se tím uživí. Co jsem ale obdivovala nejvíc byla ochota všech členů rodiny youtuberů promluvit na kameru. A vlastně taky samotných youtuberů, že vůbec své rodiče ukázali.

Abych to nějak shrnula. Rozhodně si nemyslím, že by tento dokument byl pro mne ztrátou času, to ne. Sice jsem se nedověděla nic nového, ale bavilo mne to. Jestli vás tito youtubeři zajímají, vyrazte na to. Byli jste na Nejsledovanějších? Co si o nich myslíte? Chystáte se na ně?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Vaše


7 komentářů:

  1. Ja by som si ho pozrela, ale nie v kine, ale keď vyde na dvd tak si ho určite pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Film jsem neviděla, ale sledovala jsem, jak to komentovali na YT právě účinkující a byla jsem překvapená, jak o tom mluvili, takže jsem na film velmi zvědavá. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Byla jsem zvědavá, co o tom napíšeš. Já přemýšlím, jestli tam půjdu, nebo si počkám na později. Každopádně to zní zajímavě, uvidíme i jinou stránku youtube a youtuberů :´)

    OdpovědětVymazat
  4. Neočekávala jsem žádné "haló". Ale tohle byly zbytečně vyhozený peníze.
    Teda třináctiletá sestra byla nadšená, ale já už jsem po 30 minutách měla chuť odejít. Byla to strašná nuda. :/ Ale jen můj názor..

    OdpovědětVymazat
  5. Mě by teda bylo docela líto za to dát peníze, i když jinak mě to zajímá a možná se někdy později kouknu. Jinak slyšela jsem už na to nějaké reakce a prý to nejde moc do hlouby a autoři dokumentu se k youtuberům chovají spíš jako kamarádi. Myslela jsem, že se budou řešit záživnější témata a opravdu to pujde až na dřeň, ukážou se jak dobré, tak odvrácené stránky této práce a tak. To by bylo podle mě mnohem zajímavější a děcka by pochopili, že youtuber není bůh a že to prostě není jen chození po kavárnách a dostávání věcí zadarmo. Mohli to těm děckám ukázat možná i z trochu jiných úhlů, než jak to znají.

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  6. O filmu jsem neměla ani tušení, ale asi by mě moc nezaujal. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. O filmu jsem něco málo slyšela, ale nešla bych na něj. Podle mě se člověk nedozví nic moc zajímavého oproti tomu, co dávají YouTubeři sami do videí. Ale asi taky záleží na tom, kdo jaké YouTubery sleduje, pro ty mladší to většinou je zajímavější.

    LADY LENNA

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3