Co je v mém telefonu? | říjen 2017

středa 25. října 2017

¨
Ahojte,

je středa a to znamená, že je čas na článek. Výjimečně není předpřipravený z víkendu, ale píši ho až dnes. A o čem že to dnes bude? Jak už název napovídá tak o mém telefonu, konkrétně o tom, jaké aplikace používám. Než se na to ale vrhneme, ráda bych se pochlubila, že jsem byla nominovaná do Czech Blog Awards, takže jestli byste pro mne chtěli hlasovat, tak můžete zde.


Tak toto je má první plocha. Nahoře mám kalendář, hodiny, připomínky, poznámky a hned pod kalendářem je počasí. Ani jednu tuto aplikaci nepoužívám tolik, abych je dala níže, kam lépe dosáhnu. Počasí a připomínky vlastně tak nějak nevyužívám. Počasí hledám na internetu a místo připomínek používám budík. Další je aplikace Facebooku. Tato aplikace taky není úplně nejvyužívanější. Tedy, ne že bych ji nepoužívala, ale kdybych ji v tom mobilu neměla, nejspíš by mi to ani nevadilo. Je ale nějaká rozbitá, když chci hledat nějaký profil a nebo stránku a najedu na ni, spadne mi. Jako další mám Snapchat, který mám vlastně v mobilu jen kvůli jednomu kamarádovi, který každý den něco posílá. Jinak už je to pro mne docela mrtvá aplikace. Jako další mám Twitter, Ten sice neotvírám každý den, ale na druhou stranu na něm jednou za čas dokáži strávit docela dost času. A teď se dostáváme do třetí řady, na tu palcem dosáhnu nejlépe, tudíž tam jsou mé nejpoužívanější aplikace vůbec. Začneme Messengerem. Ten používám každý den a oproti aplikaci se samotným Facebookem bych se bez ní neobešla. Jako další je Youtube. Tuto aplikaci sice zapínám jen když jsem u Wifi, ale své místo tam má oprávněně. A na řadu přichází Instagram. Nedivila bych se, kdyby toto byla má nejvíc používaná aplikace, jelikož ji otevírám denně několikrát a samozřejmě mi nesmí nic uniknout. Jako další mám Idos. Tato aplikace je další mou nezbytností, kterou potřebuji každý den hlavně na vyhledávání MHD autobusů. Na poslední řádce mám zprávy, fotoaparát, nastavení a fotky. Dole na spodní liště mám telefon, Safari, gmail a hudbu. Gmail jsem si tam vyměňovala, už vlastně ani nevím s čím. Toto je ale aplikace, kterou potřebuji mít vždy při sobě. Abych mohla mazat otravné reklamní maily, heh.

Pro pokračování ve čtení klikněte na:




Na další ploše mám Google maps. Tuto aplikaci sice nepoužívám zas nějak extrémně často, bez ní se ale neobejdu. Aplikace Pages slouží na spravování facebookových stránek, konkrétně tedy pro mou FB stránku blogu, kterou najdete zde. Musím se ale přiznat, že tuto aplikaci zas tolikrát nevyužívám, protože tuto stránku si raději spravuji z počítače. Jako další na řadě je Pošta Online, kde sleduji své zásilky. Na nic jiného jsem ji zatím nepotřebovala. Aplikace Soubory se mi v telefonu objevila až po aktualizaci na iOS 11. Mimochodem, co říkáte na tuto aktualizaci? Udělala vám s telefonem něco? Já mám pocit, že hrozně žere baterku. V další řadě mám kalkulačku. Ta nepatří mezi mé nejpoužívanější aplikace, ale občas ji zapnu. Jsem zvyklá totiž používat vědeckou kalkulačku. Aplikaci Snapseed vyžívám k úpravě fotografií. Na Gamee jsem schopná strávit plno času hraním her. Je jich tam plno a nemusím si je všechny instalovat do mobilu. Během semestru také používám aplikaci Menzy ČVUT, nebaví mne totiž to vždy vyhledávat v prohlížeči. Nedávno jsem začala i prodávat pár věcí na Letgo, ale zatím jsem tam toho moc neprodala. Kéž by to fungovalo jako v té reklamě! Pak mi nesmí chybět aplikace Aliexpressu, kde sice nic neobjednávám, ale vždy tam potvrzuji to, že objednávka mi dorazila. Objednávám vždy jen přes počítač. Datomat jsem si nainstalovala o prázdninách, od té doby jsem ho ale ke svému tarifu nepotřebovala a vždy jsem si vystačila s daty, které můj tarif nabízí. V aplikaci Můj stav sleduji dění na svém bankovním účtu. Tuto aplikaci jsem si zvykla hodně používat. Nemusím se vždy přihlašovat na internetové bankovnictví, stačí se přihlásit otiskem prstu a je to mnohem rychlejší. V aplikaci Moje O2 sleduji, kolik dat mi ještě zbývá. Appstore a iBooks určitě moc představovat nemusím. Jen řeknu, že zrovna iBooks využívám často na zobrazování místenky do autobusu. Jako poslední na této ploše jsou Kalorické tabulky. Vždy jednou za čas na jeden den mne chytne potřeba si zaznamenávat, co jsem za den snědla. Tuto aplikaci ale zas tak často nevyužívám.


A zakončíme to poslední plochou, na které vlastně aktivně využívám jen jednu aplikaci a tou je zdraví, kde sleduji, kolik kroků a kilometrů jsem ušla. A vlastně i svůj spánek. Když jsme jeli tento rok do Chorvatska autobusem, tak jsem využila i videa na přehrávání filmů, ale to bylo poprvé a naposled.

A jaká je vaše nejpoužívanější aplikace v mobilu?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše



3 komentáře:

  1. V podstatě to máme v telefonu velmi podobně. Nejvíce používám asi Messenger a potom tam mám i různé hry, když se nudím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. mám to v telefonu dost podobně. Každopádně děkuji za tip na Gamee!

    OdpovědětVymazat
  3. Pro inspiraci případně podobný článek ode mě :-) http://wish-hope-life.cz/tip-aplikace-v-telefonu/. Líbí se mi, že dokážeš udržet v telefonu pořádek a celkem málo aplikací.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3