The Liebster Award 2017

středa 29. listopadu 2017

Ahojte,
už dlouho jsem sem nepřidala žádný TAG. To asi proto, že mne nějak přestalo bavit je psát. Byly takové moc zavázané. Prostě otázka a odpověď. Takový ten článek, když nevíte, co napsat, ale prostě něco vydat chcete. Teď mne ale Lenn ze stejnojmenného blogu nominovala do The Liebster Award 2017 a rozhodla jsem se, že na těchto 10 otázek tedy také odpovím. Alespoň se o mne zase něco dovíte. 
Zdroj: zde

Jaký byl důvod založení vašeho blogu?
Vždy se mi líbila představa, že mám ve velikánském světě internetu nějaký koutek, který je jen a jen můj. Jen já rozhoduji o tom, co se v něm bude dít, já udávám všechna pravidla a já jsem podepsaná pod všemi těmi věcmi, které se tam dějí. Proto jsem už ve svých 11 letech založila svůj první blog. A pak ještě několik, než jsem se dostala na tento, se kterým to myslím vážně. 

Co vás nejčastěji zaujme na jiných blozích?
Na jiných blozích mne musí zaujmout design. Mám ráda jednoduché, ne moc barevné designy. Nemusí být nutně celý bílý, ale musí v sobě mít danou čistotu. Nemám například ráda velká záhlaví a menu z obou stran, působí to přeplácaně a chaoticky a já v tomto prostředí nechci trávit svůj čas. Co se týče obsahu, nejvíce mne vždy zaujmou články o pohromách ze života psané s trochou ironie a hlavně vtipně. Takovému blogu hned dávám odběr.

Co vám dokáže spolehlivě zlepšit náladu?
Když mám chvilku pro sebe. Když se mohu zavřít někam sama se sebou, nemusím s nikým mluvit, to hlavně, a trávím čas tak jak chci já a ne tak, jak se ode mne očekává, že ho budu trávit. Občas se mi chce nakupovat, občas číst, občas psát a občas prostě jen ležet a koukat do stropu.

Jak bojujete se spisovatelským blokem?
Už jsem jednou psala, že blog beru vážně. A proto mám i plán, kdy vychází články a nechci, aby se opozdily a nebo nebyly. Někdy se ale stane, že mne prostě nic nenapadá a nějak nevím, o čem psát, to je jasné. A teď vám řeknu to tajemství, co dělám, když toto přijde. Většinou se uchýlím k recenzi nějakého kosmetického produktu. 

Jaké jsou vaše slabé a silné stránky?
Mé slabé stránky? Náladovost, mluvení, sebevědomí na absolutní nule a pocit, že jsem totálně k ničemu. A silné stránky? Doufám, že alespoň trochu psaní, alespoň trochu kreativity.

Co se vám vybaví, když se řekne „kouzlo Vánoc“?
Pod pojmem "kouzlo Vánoc" si představím hlavně radost, kterou můžeme udělat ostatním dárky, zdobení stromečku, svit světýlek na stromečku ve tmě. A ten klid, že alespoň na malou chvilku člověk vypne a přestane řešit nějaké věci. 

Jak si představujete ideální den?
Tak tady budu hodně stručná. Poslední dobou sním o dni, kdy nebudu muset řešit domácí úkoly do školy a nebo projekty do práce. Už pěkně dlouho jsem totiž tenhle den neměla.

Čeho si nejvíce ceníte na svých čtenářích?
Toho, že si najdou čas, aby četli můj blog. To pro mne znamená nejvíc.

Ví vaše okolí, že máte blog a jak na něj reaguje?
Donedávna jsem si myslela, jak o mém koníčku skoro nikdo neví. Opak se ukázal být pravdou a plno mých kamarádů za mnou začalo chodit, že ví o mém blogu. Prvně jsem se toho docela lekala, přece jen se tady v ničem nepřetvařuji, jsem to já a občas mluvím i o svých problémech. Občas je chci prostě hodit na blog a s nikým neřešit. Ale pak jsem si říkala, že nechápu, proč by mi mělo vadit, že o mne mí kamarádi ví. Nikdo se mi kvůli blogu nesměje a ani nic takového. Dokonce mne sleduje i ségra mého kamaráda. Když mne začala sledovat na Instagramu, tak jsem věřila tomu, že je to právě kvůli tomu kamarádovi. A ono ne. No svět je malý. Každopádně dělám to, co miluji a co mne naplňuje, takže se za to vlastně už "nestydím" a je mi jedno, kdo všechno to ví. 

Jaký sen si chcete splnit v roce 2018?
Nevím, jestli bych to úplně nazvala snem, ale chtěla bych úspěšně dokončit třetí ročník na stavárně, abych následně mohla načnout ten poslední rok na bakalářském studiu. A to pak i udělat, ale to je otázka až roku 2019. Chtěla bych vycestovat do Norska a projít celé Oslo. Ne jen centrum, ale prostě celé. Po svých. Chtěla bych víc fotit. A chtěla bych pro vás pořád psát. 

Tak  a to by bylo vše. Napiště mi, jak si svůj ideální den představujete vy. 

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše












4 komentáře:

  1. Také jsem dostala nominaci od Lenn :). Jinak pěkný odpovědi a zaujala mě odpověď u toho spisovatelského bloku:)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Článok bol naozaj veľmi krásny a zábavný. S tým sebavedomým to mám tak isto. :/ Ale tak stačí len dúfať, že sa toho človek zbaví! :)

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
  3. Asi bych si z tebe měla vzít příklad a články si taky líp plánovat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že tvoje slabé stránky jsou podobné těm mým. A taky jsem dlouho žila v představě, že na můj blog z okolí nikdo nechodí. :D Poslední dobou mě trápí psací blok docela často, takže díky za tip s těmi recenzemi. :) :D

    http://www.lenn.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3