Čajové sáčky

středa 14. února 2018


Ahojte,
v posledním půlroce jsem se naprosto zamilovala do čajů. Ať už ovocných, černých a nebo mých snad nejoblíbenějších zelených. K Vánocům jsem proto dostala dva sypané zelené čaje s příchutěmi a když jsem pak procházela seznam věcí ke spolupráci s postovnezdarma.cz, padly mi do očí právě tyto sáčky na sypaný čaj a nebo na váš domácí čaj. Byla jsem proto zvědavá, v čem se příprava čaje bude lišit.


Do teď jsem na přípravu svého oblíbeného zeleného sypaného čaje používala takové to kovové otvírací sítko, vidíte na fotografii, ale vždy mi na tom vadilo, že přes něj prostě ty nejmenší částečky protékají do čaje a přece jenom nebylo úplně příjemné je pít. V poslední době jsem už zbyteček čaje vylévala i s malými částečkami a to byl právě ten důvod, proč jsem se rozhodla zkusit tyto sáčky. Sáčky přece jen nemají takto velké dírky, kterými by kousky čaje mohly protékat. Měla jsem pravdu, do samotné tekutiny se mi nedostal ani jeden kousek samotného čaje a svůj čaj si tedy mohu vychutnat až do konce.

Pro pokračování ve čtení klikněte na:


Další výhoda, kterou vidím je to, že když čaj vylouhujete, sáček rovnou vyhodíte společně s použitým čajem. Kdo používá sítko, určitě zná to, když se z něj snažíte vyházet veškerý mokrý čaj, který se na něj tak rád lepí! Jsem ráda, že přesně toto se sáčkem řešit nemusím. Chuť čaje nijak neovlivňuje. Čaj se do horké vody vylouhoval úplně stejně jako přes sítko s většími dírami. Nebála bych se proto, že čaj bude se sáčky slabší.


Samotné sáčky jsou vyrobené z bílé tkaniny. V balení jich dostanete 100, což je hodně dobré množství. Přijdou vám zabalené v plastovém uzavíracím sáčku. Jejich rozměry jsou 5,5 x 7 cm a to je dostačující rozměr na dávkování čaje do půl litrového čaje. Pokud tedy dáváte 3 lžičky na půl litru. Na fotce mám menší hrneček, takže jsem tam dala jen lžičku a půl a v sáčku ještě zbyl dostatek místa. 


Co by ale mohlo některým lidem vadit je to, že sáčky nejsou zrovna zero waste. Já sice nejsem zrovna velký blázen do zero waste, ale v poslední době jsem sledovala jednu youtuberku, který tím žije, takže jsem si na ni musela vzpomenout při používání těchto sáčků. Používání sítka je ve výsledku určitě také levnější. Když se nad tím tak zamyslím, tak už jsem zmiňovala, že dostanete 100 kusů těchto sáčků, zapomněla jsem ale zmínit, za kolik tento počet dostanete. Sáčky jsou k dostání za 135 korun, takže jeden sáček je za 1,35 korun. To není naštěstí moc, ale sítko použijete rozhodně víckrát.

Znáte takovéto sáčky? Používáte je? Máte rádi čaj?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde
V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

22 komentářů:

  1. tie sáčky sú super vec! čaje boli určite veľmi chutné :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám nejvíce ráda zelené čaje. Sáčky vypadají skvěle, určitě by se hodily. Já mám na čaje takové vajíčko a taky se mi ty menší kousky pak topí v čaji.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Ty sáčky vypadají skvěle :) Čaje mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sypané čaje miluju, ale vždy jsem používala sítko. Uznávám, že občas může být trochu nepraktické, ale ta idea sáčků se mi moc nepozdává, vůbec nevím proč.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerajú pekné :) Super článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý nápad, jen tedy sáček vyjde pomalu na stejno jako samotný čaj :D ale na sypané čaje je to ideální

    OdpovědětVymazat
  7. Moc šikovná věc, i když ekologičtější mi teda přijde to sítko, není z něj tolik odpadu, ale je mi jasné, že někdo volí spíš to pohodlí. :)


    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je mi jasné, že v tomto pohledu je lepší sítko :)

      Vymazat
  8. Podobné sáčky vidím poprvé a úplně nevím, jestli by mě bavilo je používat, k sypaným čajům mi prostě spíš sedí klasické sítko :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla zkusit i něco jiného, ale nevím, jestli si objednám další :)

      Vymazat
  9. I love drinking nice tea.
    The one you have looks great!

    Kathy's delight

    OdpovědětVymazat
  10. Sáčky vypadají super, zatím jsem podobné nikde neviděla :) Já většinou používám takové sítko, sypané čaje mám ráda :)
    Petra z blogu mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Hey dear! Love the post and followed the blog ehehe
    Can you please visit and follow mine back?? <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt <3

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tato vychytávka vypadá hodně dobře :) já na sypané čaje právě používám různé sítka.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  13. O sáčcích slyším poprvé. Já používám sítko a jsem s ním spokojená. Je sice pravda, že tam nějaké ty kousky zůstanou, ale nějak mi to nevadí. To sítko mi připadá lepší, než ty sáčky. :)

    OdpovědětVymazat
  14. https://www.gaea.cz/sacky-na-caj-z-biobavlny-9x9-cm-5-ks
    ekologictejsi varianta

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3