Výzva - 1. článek - Jak vznikl název blogu?

sobota 23. června 2018


Ahojte,
přiznám se, že jsem si právě na sebe vymyslela docela dobrou boudu. Dnes, když jsem přijela domů, posadila se za počítač a otevřela blogger, dostala jsem chuť něco na svém blogu podniknout. Vzpomněla jsem si na výzvu, kterou jsem viděla minulý rok u jedné blogerky. Ta si řekla, že bude každý den psát jeden článek. Mne to najednou přišlo jako dobrý nápad a nějakou takovou svou výzvu jsem si vytvořila přímo na míru. Dala jsem jí i nějaká ta pravidla. Pro jistotu.


Tak takto nějak vypadají témata do mé výzvy, kterou jsem na sebe ušila. Teď vám povím něco málo o tom, jak to bude fungovat. Určila jsem si 31 témat na 31 dnů. Už teď ale vím, že během tohoto času budu potřebovat vydat i jiné články, proto si zadám pravidlo, které mi říká, že když článek z výzvy nahradím jiným článkem, tak to nevadí. Jen prostě musí vycházet článek odteď každý den. Minimálně těch 31 dnů. Reálně to ale bude spíš 33 dnů. Fuuu. To si dám. Abych si to ale aspoň trochu ulehčila, zadaná témata nemusím brát popořadě. Jediné to poslední musí zůstat poslední, jinak by nedávalo smysl. No, jsem na sebe upřímně zvědavá, jestli to zvládnu a nebo to vzdám. Klidně si v komentářích tipněte! 

Dnes rovnou začnu s jedním tématem. Pro první článek z této výzvy jsem si vybrala hned první téma. Vždy si ho odškrtnu červeně, abyste viděli, o čem ten aktuální článek bude. Splněná témata budu odškrtávat modře a pod seznam na ně budu vkládat odkazy. Tak, ale teď už jdeme rovnou na první téma!

Jak vznikl název blogu?



Někteří z vás si můj blog pamatují ještě pod tímto názvem, který jsem vymýšlela jednu noc, kdy jsem zrovna nemohla spát. Já jsem vždycky ráda jen tak ležela a nebo seděla a snila o věcech, které se mi nikdy nestanou. Do teď mi to zůstalo. Víte, já jsem hrozný snílek. Nehorázný. Chtěla jsem tedy název pro nový blog v tomto stylu. Prostě něco, co je pro mne typické. Zasněný název. Vymýšlela jsem ho ale prakticky jen tu noc a podle toho to taky dopadlo. Název byl sice přesně takový, jaký jsem chtěla, ale už jsem tak nějak odmítla sama se sebou řešit to, že je moc dlouhý. Že si ho někteří lidé třeba nezapamatují a že kvůli tomu můžu i přijít o své čtenáře. Toto jsem prostě úplně vypustila z hlavy. 

Nějaký ten rok nebo dva jsem ale pod tímto názvem normálně fungovala. Čím déle jsem ho ale měla, tím více mne hlodalo přesně to, co jsem popisovala v předchozím odstavci. A pamatuje si ten název vůbec někdo?! Nebyla jsem si vůbec jistá. 


Hlodalo mne to tak dlouho, že když jsem se rozhodla, že chci svůj blog opět posunout o nějaký ten krok dál a pořídit mu vlastní doménu, blesklo mi v hlavě, že ji vlastně mohu pojmenovat jinak. Že konečně mohu mít lehce zapamatovatelný název blogu. Opět jsem se tedy zamyslela a snažila jsem se kromě toho mého nekonečného snění přijít i na něco jiného, typického pro mne. Řekla jsem si, že když už jedna část názvu je něco, co charakterizuje to, jaká jsem povahově, tak ta druhá část by mohla být něco, co mne bude zase charakterizovat vzhledově. První, co mne napadlo, bylo to, že jsem malá. Toho si všimnete prostě hned. Měla jsem tedy v novém názvu a adrese jasno.

Trochu jsem se bála, jaké budou reakce na nový název. Nakonec jsem ale měla s doménou úplně jiné problémy, blog se někomu nezobrazoval, ale to po dvou dnech naštěstí odeznělo. Kvůli tomuto jsem nezaznamenala žádné reakce na změnu názvu. Já jsem dodnes za ní ale ráda a tento název jsem si prostě zamilovala. 

Co na něj říkáte vy? Přišel i vám původní nezapamatovatelný? 

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

4 komentáře:

  1. Naozaj veľmi zaujímavý článok. Tiež som si asi predvčerom zmenila názov blogu z Ann´s Life na Blog of Sunflower. Ann´s Life mi prišlo strašne nudné a také nevýstižné...
    Veľmi sa mi páči tá 31 dňová výzva! Tiež si niečo také zavediem. Ďakujem za inšpiráciu. ;)

    Krásny večer. :)
    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
  2. Ta výzva je super a s názvem blogu mám problém doteď. Když jsem si zakládala blog, vše, co se mi líbilo, bylo už obsazené. Tak mám adresu takovou, jakou mám, ale chtěla bych něco jiného, přemýšlím nad tím každý večer a zatím jsem na nic pořádného nepřišla.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Původní název jsem neznala, takže porovnat nemohu, nicméně když ráda sníš, hodí se k tobě.
    Výzva je skvělý nápad, držím palce ať to jde dobře. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Tak takovou výzvu by se mi dělat nechtělo :D Měla bych pocit, že jsem hrozně nucena k tomu něco napsat a články by byly hrozný trash

    Praguetales

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3