Výzva - 4. článek - 10 písniček, které aktuálně miluji

úterý 26. června 2018


Ahojte,
když jsem si zadávala zrovna toto téma, mých 10 nejoblíbenějších písniček v této době, trochu jsem se bála toho, že se z toho stane playlist Bena Cristovaa. Trochu to toho vlastně bojím i teď, když píšu úvod a vlastně jsem těch 10 písniček ještě ani nenašla. Já mám totiž vždycky období, že mne hrozně baví jeden umělec a jsem schopná ho poslouchat od rána do večera. A teď je to zrovna Ben. No, já už se nebudu dál rozkecávat a jdu ty písničky vybrat. 


Chvíli jsem přemýšlela, jak to udělám. Jestli prostě vyberu 10 písniček, které mám ráda. Bylo mi ale jasné, že když si jen na nějakou desítku vzpomenu, tak určitě něco vynechám. Nechala jsem proto za sebe promluvit YouTube, protože ten moc dobře ví, co ráda poslouchám. A tady je můj playlist!

Ben Cristovao - Tělo



Tato písnička patří do trojky Moje - Tělo - Postel. Jo, rozdělila jsem si je takto. Mám totiž pocit, že zrovna tyto tři písničky na sebe logicky navazují. Možná je to ale náhoda, možná to tak fakt bylo myšlené, přiznám se, že nevím. Ani jsem to nezkoumala. Přesně kvůli těmto písničkám jsem Bena neměla ráda, jak ale šel čas, tak jsem svůj názor dost změnila.

Mikolas Josef - Lie to me



Tuto písničku jsem poprvé slyšela na Blogerce roku. Tuto story jsem vám ale asi už psala. Líbila se mi hned na první poslech a to mě se moc často nestává. Vždy si musím hledat k písničkám cestu, takhle si ale našla cestu ke mě. Okamžitě jsem se koukla, co dalšího Miki vytvořil a zjistila jsem, že Free vlastně dávno znám. Jen jsem nevěděla, že ji zpívá zrovna on. Od listopadu mi tato písnička hraje nonstop stejně tak jako Free, Hands Bloody a Believe.

Karmen Pal-Baláž - All I want (cover)



Tuto písničku jsem poprvé slyšela v Superstar. Určitě i od této slečny. Zaujala mne ale až když ji zpívala Zuzka Chalupová. Hned jsem si tuto písničku hledala a nakonec jsem našla i verzi od Karmen. Musím se přiznat, že tento cover se mi líbí mnohem víc než originál. Jo, asi mne ukamenujete!

Ben Cristovao - Poslední



Já vím, že jsem říkala, že se budu pokoušet nestrkat sem jenom Bena. Jenže tato písnička mne prostě chytla za srdce a ještě ho nepustila. Skoro jsem až brečela, když ji zpíval naživo v Superstar. No, nebudu se tu už rozvášňovat, pusťte si ji sami. Stejně mne chytl i Výhled. Zmíním ho takto, protože jinak by tu byl Ben i do třetice.

The Chainsmokers - Something just like this, ft. Coldplay



Tak toto je má nejoblíbenější písnička na běhání. Nevím, jak to ten můj mobil dělá, ale téměř při každém vyběhnutí mi ji pustí. A ono se pak běží krásně, když si do toho v duchu pobrukujete "I want something just like this"... 

Imagine Dragons - Next to me



Tak a tato písnička bude zástupkyní skupiny Imagine Dragons, kterou jsem v poslední době docela i začala poslouchat. Na jejich koncertě jsem sice nebyla, ale YouTube mi ji začal házet do playlistu a tuto konkrétně jsem neznala, dokud mi ji nepřehrál a musím říct, že mne ihned zaujala.

Adele - When we were young



Tuto písničku jsem ze začátku tak nějak ignorovala. Věděla jsem, že je to hit, nikdy jsem si ji ani nepustila a když jsem ji slyšela v rádiu, tak jsem ji ignorovala. Přišla mi sice hezká, ale nic, co bych si musela vyhledávat. Až právě díky Superstar jsem si ji pořádně poslechla a nechápala jsem sama sebe, jak jsem o ní mohla říct, že je sice hezká, ale nic, co bych musela poslouchat a vyhledávat. 

Mandrage - Ona se smála



Tuto písničku znám už dlouho a už dlouho se mi líbí. První mne zaujal ten příběh a pak jsem si ji spojila i s jednou událostí a s jedním člověkem. To tu ale nemůžu veřejně vyprávět. :D Pokaždé, když ji slyším, tak si na toho člověka vzpomenu a už se směju stejně debilně jako ona v písničce. No, nevadí. Jinak Mandrage poslouchám vlastně už od jejich vzniku. Mohla bych sestavit playlist jen z jejich písniček, ale to by se museli poprat s Benem. Proto zmíním také jen jednu.

 Ewa Farna - Maska



Ewu poslouchám od té doby, co se proslavila. Už od jejích 13 let. Jo, to je taky šílené. Samozřejmě jsem měla období, kdy jsem tvrdila, že Ewa Farna je fuj, v mým okolí to totiž říkali všichni, že jo. Naštěstí jsem z toho ale vyrostla a Ewu si teď dost ráda pouštím. Vlastně bych playlist 10 písniček dala dohromady i jen s ní.

Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš



Jednoho dne se vrátíš a Vyznanie jsou další písničky, které mám moc ráda. Všímám si na sobě, že čím jsem starší, tím mám radši takovéto písničky. Staré a české. Vlastně v posledním půl roce poslouchám skoro jen české interprety, to jde vlastně i dost dobře poznat na tomto playlistu.

Máte rádi starší české písničky?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

6 komentářů:

  1. Naprosto skvělá výzva..:) a zrovna tuhle písničkovou bych si chtěla moc ráda půjčit. Jinak poslouchám to samé, co ty (až na toho Bena)! Písničku,co jsi vybrala od Věry je naprosto boží, tu miluji!

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi mě překvapilo, že máme docela podobný vkus na písničky. Já mám nejraději české a slovenské písničky, i ty starší. Jo a Karmen zpívá nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. No tak koukám, že máme úplně odlišný styl hudby :D Ona se smála mám ale taky spojené s jedním člověkem, takže jsme blbě usmívající se dvě :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  4. Se „Something just like this“ ses mi trefila do vkusu. :)
    Zbytek si určitě zkusím poslechnout.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé písničky, Imagine dragons mám moc ráda :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3