Výzva - 12. článek - Věc, kterou jsem nikdy nikomu neřekla

pátek 6. července 2018


Ahojte,
o tomto tématu jsem přemýšlela snad nejvíce, jestli ho do výzvy zařadím a nebo ne. Za prvé jsem hrozně sdílný člověk, bylo pro mne vůbec těžké najít něco, co jsem fakt nikomu neřekla. Většinou na sebe vykecám i to, o čem si odpřísáhnu, že to nikomu fakt neřeknu. Když už jsem nějakou tu věc konečně našla, styděla jsem se o tom mluvit. Ale ono mne to nezabije. Tak já vám to tedy řeknu.


Už vlastně ani nevím, kdy to bylo, ale muselo to být někdy během uplynulých 4 let, protože jsem už řídila. Dostala jsem od mamky seznam toho, co mám nakoupit a byla jsem vyslána do města. Přijela jsem před krám, zaparkovala a šla jsem dovnitř. Měla jsem zrovna dobrou náladu a tak, když mne oslovila usmívající se blondýnka, která nabízela parfémy, neodbyla jsem ji s tím, že nemám čas, jak bych to normálně udělala, ale byla jsem ochotná si ji vyslechnout. 

Řekla mi, že když jí povím, z jaké země jsou ty parfémy, o kterých mi chvíli povídala, dá mi dva za cenu jednoho. Na to jsem jí řekla tu správnou zem, ale odmítala jsem to koupit. Slečna se ale nenechala odbýt a neustále upravovala cenu, já se pořád cukala. Bylo to totiž někdy na jaře a na jaře fakt nerada utrácím, protože ještě nemám pořádně našetřeno z léta a peníze z minulého léta už bývají ta tam. Nakonec mi nabídla jeden parfém za 200 korun místo dvou za tisíc. Nechápu, proč jsem jí na to kývla, ale kývla jsem. Možná abych od ní měla pokoj. Už jsem se s ní totiž bavila docela dlouho. 

Nějak jsem na to ale přestala myslet. Pak jsem ale objevila youtuberku Hannu B, která točila video o tom, jak si hledala brigádu a dostala se právě na druhou stranu těchto podvodů. Měla lidem ty parfémy nutit, ale bylo jí to proti srsti a tak to odmítla. Popisovala všechny ty praktiky a já si jen jistá, že jsem potkala nějaké její "kolegyně." To video vám sem dám. Mě bylo jasné, že jsem naletěla a doplatila na svou naivitu. Tehdy jsem si koupila poučení za dvě stě, od té doby si na to už dávám sakra pozor a s těmito lidmi se už ani nebavím. Každopádně jsem se za to tak styděla, že jsem to doteď nikomu neřekla, tak snad se mi za to nebudete moc smát.


Naletěli jste už někdy někomu?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

2 komentáře:

  1. Wau! Naozaj ďakujem za varovanie. Mám 15 tak ma ešte nikto takto nezastavil a nenútil ma si niečo kúpiť. Teraz už budem vedieť, že mám na rovinu povedať, že ,,Nie NEMÁM záujem!´´ :D

    Krásny piatkový večer. ;)
    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
  2. O těhle "paní" jsem slyšela, ale ještě se mi nestalo, že by mě takhle někdo otravoval :/, protože většinou tyhle lidi zkrátka ignoruju a jdu dál...ale když přemýšlím jestli jsem takhle někomu naletěla tak asi ne :/, co se týká peněz, tak jsem strašnej šetřílek a přemýšlím nad všim!:D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3