Výzva - 24. článek - Můj ideální den

neděle 22. července 2018


Ahojte,
dnes jsem měla opět hodně akční den a tak jsem se dostala ke psaní až teď a abych se přiznala, skoro jsem na to i zapomněla. No, ale ještě to nějak zvládnu, i když jsem si už chtěla dávno číst! Tak jdeme na to.


Dnes se úplně zasním a na svůj ideální den se vypravím až za hranice naší země. Nebude to ale takové sci-fi, protože právě do města, které dnes zmíním, se chystám na konci září a tak se musím zase navnadit. Ne, že bych na tu cestu nemyslela skoro nonstop, že jo!

V mém ideálním vysněném dnu bych se probudila do tichého Osla. Chvíli se líně protahuji, pak projedu Instagram, jo, bez tohoto mi to vstávání bohužel moc nefunguje. Vylezu z postele, převleču se do běžeckého a vyběhnu do ulic. Běžím, ale vlastně vůbec nevím kam. Běžím prostě za nosem a když mám pocit, že už mi délka trasy bude stačit, kouknu na mapu a vrátím se zpět do ubytování. Osprchuji se a cítím se neskutečně svěží. 

Má parťačka na cestování se mezitím probudí. Všichni totiž spí mnohem déle než já. Neumím spát dlouho a většinou jsem okolo sedmé vzhůru, takže pro parťačku by to takto bylo akorát. Uděláme si pořádnou velkou snídani a chystáme se do celodenního objevování Osla. 

Ani vlastně nevím, kam přesně bychom si to namířily. Nemíváme moc plány a prostě jdeme zrovna tam, kam chceme. Určitě ale nevynecháme operu! Slunce nám svítí do obličejů, když dojdeme k opeře. Dáváme si proto zmrzlinu a jdeme si jen tak sednout k opeře a pozorujeme okolí. Pak fotíme nějaké fotky, bez toho to přece nejde. Když máme vše zdokumentováno, vydáváme se objevovat jinou část města.

K obědu bychom si daly jen něco malého a šly bychom dál běhat po městě. No, běhat. Spíš pomalu chodit. Chodit a fotit jako o život, ale hlavně vnímat atmosféru a místní zvyky. 

Když dostáváme znovu hlad, je to akorát tak znamení, že je čas na večeři. Rozhodně si objednáváme lososa a při prvním ochutnání se rozplýváme. Vlastně letíme na obláčku. Mezitím by se setmělo, to ale nevadí. Jdeme pro čaj a sedáme si k řece. Pozorujeme večerní život v Oslu a sníme o tom, jak se tam jednou vrátíme a také už rovnou vymýšlíme, kam pojedeme příště. Pak už jsme tak unavené, že se vydáme na ubytování a spokojeně usínáme.

Kde byste strávili vy svůj ideální den?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

1 komentář:

  1. Jeee to je super! V severských zemích jsem ještě nebyla, ale právě to Norsko mě hodně láká :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3