Haul: Second hand

čtvrtek 13. září 2018


Ahojte,
moc ráda bych řekla, že celou tu dobu, co se tu neobjevil HAUL, jsem neutrácela, ale bohužel tomu tak není. Nebo bohudík, díky tomu vám mohu teď psát tento článek. Dnes vám představím to menší zlo pro mou peněženku. Second hand. Jo, mám nafocený HAUL i z normálních obchodů, ale ten zas někdy příště. 

Poslední dobou vnímám, že se blogerky ve velkém snaží protlačovat second handy do popředí. Hodně z nich to dělá kvůli zero waste, co si budeme povídat. Z tohoto důvodu já tam ale nenakupuji, i když je to hezký bonus. Já jsem člověk, který rád hledá hezké oblečení a v second handech můžete najít skvosty. Chce to jen hledat. Toto je ten hlavní důvod, proč chodím do sekáčů ráda. A pak samozřejmě ta cena oblečení, to vám nebudu nic nalhávat. Pravidelně si tyto návštěvy sekáčů, kterým říkám "tour de sekáč", dopřávám. 

Mým nejlepším úlovkem bylo sako značky Comma, které by nové stálo kolem 3000 a já ho sehnala za stovku! Mám ve Strakonicích oblíbený jeden sekáč, ve kterém pravidelně nacházím značky jako Vero Moda, Asos, Next... Dá se tam najít i plno věcí z Primarku. No, to už by bylo okecávek dost, tak jdeme na samotný HAUL. 


Kdo by si občas nekoupil kousek oblečení, u kterého si říká, že do toho jednou zhubne? No a když se to stane v sekáči, tak to svádí o to víc, že jo? No. Tak přesně s těmito šaty jsem zrovna toto udělala a pevně věřím, že to dám! Jako, jak vidíte, tak mi jsou i teď, ale nesměla bych celý den jíst, abych je měla na sobě a nestyděla se za svoje břicho. Stály 100 korun a zamilovala jsem si je kvůli barvě, dlouhému rukávu a zajímavému stylu řešení sukně. 


Jako další tu mám jednoduché černé triko s tříčtvrtečním rukávem. Jestli mě sledujete už déle, tak víte, že já prostě miluji tento jednoduchý styl. Poslední dobou jsem si všímala, že v mé skříni chybí takovéto černé kousky a tak jsem to napravila. Možná až moc, teď mi zas budou chybět bílé! Každopádně toto tričko stálo taky tak nějak do stovky. 


Další černý kousek do mé sbírky je tento roláček, který jsem si okamžitě zamilovala. Vlastně jsem ho viděla ve svém oblíbeném sekáči, ale neměl na sobě cedulku s velikostí a tak jsem se rozhodla, že si ho vyzkouším, i když jsem se bála, že to úplně má velikost není. No, měla jsem pravdu, není to má velikost, ale i přesto jsem si ho vzala, protože nemám pocit, že by na mě nějak plandal. Je to prostě takový ten pohodlný oversized kousek, ve kterém se necítím jako těhotný lachtan. Na podzim je to naprosto dokonalá koupě! Stál také do stovky. 


Jako poslední tu mám tento síťový přehoz, který je původně z Primarku a sehnala jsem ho ještě s visačkou. Chtěla jsem si ho vzít na roadtrip na pláž a tak jsem taky udělala. No, víc využití než přehoz na pláž mít asi nebude, ale na to se hodí. Tuším, že stál 120 korun.

Jaký máte vy vztah k second handu? Řešíte nějak zero waste nebo vás tato propagace od blogerek a youtuberek jen míjí? 

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

18 komentářů:

  1. Velmi krásné kousky jsi tam ulovila. Já do sekáčů chodím hlavně kvůli nízké ceně, protože se tam dá sehnat velmi pěkné oblečení. Někdy nové, jako máš ty ten přehoz a někdy i dokonce značkové. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Já do sekáčů vůbec nechodím a obdivuju lidi, kteří tam nakoupí krásné kousky :) Ten roláček se mi líbí nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to někdy zkus, třeba taky budeš překvapená, co všechno se tam dá najít :)

      Vymazat
  3. Já mám sekáče ráda. U nás byl i jeden, kde se dali sehnat věci už od 1kč, ale člověk tam musel opravdu dost hledat :D Objevila jsem jeden v Pce a ten je fakt luxusní. Akorát mě někdy štve, že najdu nějaký super kousek a on mi není veilkostně :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to mi povídej, v sekáčích s těma velikostma taky dost bojuju! :D ale co se dá dělat :D

      Vymazat
  4. naozaj krásne secondhandové úlovky! ♥.
    ja nakupujem v podstate už len v sekáčoch (česť výnimkám kúskov oblečení, ktoré si tam človek nekupuje z hygienických dôvodov) a mám tak z nakupovania väčšiu radosť, že človek ulovil originálnu vecičku za super cenu! :).

    THE WORLD BY KEJMY | @LADY_KEJMY.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to si dospěla do skvělého stádia, to ti fandím! :)

      Vymazat
  5. Já v sekáčích nakupuju už x let, ale toho aktuálního boomu jsem si taky všimla. Myslím si, že je to dobře, že se tyto způsoby propagují mezi lidi, ale zároveň cítím, že spousta lidí se takhle chová jen proto, aby z toho získali nějakou popularitu :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  6. Já do sekáče velmi ráda chodím, momentálně nemám kde, protože jsem v UK, ale jakmile se vrátím do konce roku do ČR to budu chodit. Mám ve městě pár sekáčů kde se najdou fakt super kousky, jak nové a i pěkné :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem sekáčům nikdy nemohla přijít na chuť, nikdy mě nebavilo se v té kupě oblečení přehrabovat :D ale ty sis vybrala moc krásné kousky, hodně se mi líbí první dva kousky, hlavně ty šaty!

    OdpovědětVymazat
  8. Do sekace tak 1-2x do měsíce zavítám, ale většinou odcházím s prázdnou, zřejmě si ty nejlepší kousky někdo odnáší těsně predemnou! 😂❤️

    OdpovědětVymazat
  9. Zero waste až tak moc neřeším. :) Sekáče miluji i bez toho a moc ráda tam nakupuji.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3