Cíle pro rok 2019

pondělí 31. prosince 2018


Ahojte,
dnes je poslední den roku 2018 a já jsem upřímně ráda, že tento rok končí. Nechci, aby tento článek byl nějak pesimistický, proto na ten rok radši ani vzpomínat nebudu, protože abych byla upřímná, byl to ten nejhorší rok zatím vůbec. To, že tímto dnem končí, je pro mě úžasná zpráva a já fakt věřím, že od zítra už to zase bude dobrý.

Poslední dobou jsem o svém životě hodně přemýšlela a jsou některé věci, ve kterých bych se chtěla změnit. Nechci si ale ani tak dávat předsevzetí, protože právě předsevzetí je pro mě věc, kterou absolutně nikdy nedodržím. Nechci, aby tyto body dopadly stejně a proto je nazvala cíli. Zní mi to prostě závazněji.



Naučit se víc vycházet sama se sebou
V poslední době jsem se začala trochu víc věnovat sebelásce. Ne tedy, že bych procházela články a videa na netu a opakovala kroky autorů, ale začala jsem víc chodit na procházky jen sama se sebou. Bavila jsem se svými myšlenkami a dospěla jsem k názoru, že je vlastně hrozně super jít ven jen sama se sebou. Myslím, že i v roce 2019 budu právě v těchto procházkách pokračovat. V poslední době procházím i existenční krizí a zkrátím to - mám pocit, že jsem k ničemu. Přesně toto v sobě musím udusit. Musím to porazit tím, že budu pyšná na to, co dělám. S tím souvisí i to, že se musím začít víc odměňovat.

Víc poslouchat své tělo a zlepšit si životní styl
Jak jsem byla v poslední době docela smutná, přestala jsem úplně řešit, co jím a prostě jsem jedla všechno, co mi přišlo pod ruku. Výsledkem je 7 kilo nahoře a hooodně špatná pleť. Musím začít jíst zase dobře a víc se hýbat. Sice jsem v roce 2018 začala běhat a fakt nechápu, proč jsem se do toho nepustila už dřív, ale chtěla bych se sportu věnovat ještě víc, protože je to prostě něco, u čeho si vždycky neskutečně odpočinu. Chtěla bych taky víc poslouchat své tělo a naučit se odpočívat, protože já jsem člověk, který když ví, že má plno věci, které musí udělat, neumí na chvíli vypnout a prostě pracuji až do zbláznění se. To se pak samozřejmě projevuje na mé náladě. 

Nepráskat na sebe úplně všechno
Další věc, kterou jsem na sobě začala vidět hodně negativně, je má vlastnost, že jsem schopná komukoliv na sebe říct téměř vše. Nikdy jsem se v tom pořádně nepoučila a tento rok jsem na to opět dost dojela. Musím se naučit být prostě méně sdílná. Možná si říkáte, že tento bod je trochu mimo, ale mě má proříznutá pusa prostě přivádí jen do problémů. A navíc ne všechny vaše problémy zajímají. 

Běžně běhat 10 km a začít posilovat
Jak miluji běhání, tak nemám ráda posilování. Možná to ani moc neumím, ale tyto dvě věci jdou ruku v ruce. Teď v létě, když jsem běhala často, jsem běhala 5 km v kuse. Teď, když se zkazilo počasí, přestala jsem chodit tak často, což se projevilo i na mé fyzičce. Chtěla bych si teď dát za cíl, že na konci tohoto léta budu běhat 10 km v naprostém klidu. Chtěla bych i zpevnit svou postavu, protože to fakt není.

Nepřestávat psát
Zmiňovala jsem se o tom už tolikrát, ale psaní je něco, čemu se fakt chci věnovat. Nebudu to tady dál rozebírat, protože už to všichni znáte, ale v roce 2019 bych chtěla svůj blog a i Instagram posunout zase o něco dál. 

Udělat státnice a být Bc. 
Tento rok mě čeká snad nejtěžší zkouška v mém životě. Budu skládat bakalářské státnice na jaře. Zatím se toho nějak extra nebojím, ale ten strach určitě přijde a já ho chci překonat a poprat se s touto zkouškou úspěšně!

Navštívit další země a pokračovat v cestování na vlastní pěst
Je jedna věc, kterou jsem na tomto roce měla ráda. Bylo to cestování. Podívala jsem se do Berlína, na Slovensko, do Maďarska, Srbska, Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Albánie, Chorvatska, Norska, kde jsem prochodila Oslo a teď naposledy jsem se vrátila do Maďarska a prochodila Budapešť. Mým cestovatelským cílem pro rok 2019 je určitě Kodaň a uvidím, co mi osud připraví. Doufám ale, že toho bude víc. Protože cestování mi přináší fakt klid a obohacení sama sebe.

Nepřestávat snít!
Protože snění je něco, bez čeho nemůžu být. Snění mi vlastně pomáhá přijít na mé cíle a posouvá mě dál a dál. A co by to bylo za bytí, kdybych neměla žádné cíle? Bez cílů bych jen přežívala cítila bych se stejně jako celý rok 2018 a to už nechci. Nechápu, že jsem v tom stavu přetrvávala tak dlouho. 

Omezit čas strávený u telefonu
Věc, která se v poslední době hodně řeší a ani já nejsem výjimkou, jsou oči přilepené na displeji mobilu. Musím se přiznat, že jsem se v posledním půlroce roku 2018 hodně zlepšila a během roadtripu po Balkánu jsem vlastně mobil ignorovala úplně, ale pořád mám pocit, že bych se mohla ještě zlepšit. Třeba když jsem doma, tak mám oči na displeji dost často. Tak snad se mi to povede!

Udělat si jednou za čas den jen pro sebe
Tento bod tak trochu souvisí s prvním a druhým bodem. Už nedávno jsem se o něco takového snažila, bohužel jsem se ale zase nechala pohltit tím, že neumím pořádně odpočívat. Musím se tedy naučit dělat si odpočinkový den jen sama se sebou. Jako cíl si dám alespoň jeden den v měsíci. No to bych snad mohla zvládnout, ne?

Pít víc vody a používat tělová mléka
A jako poslední bod tu mám něco, co si vlastně dávám každý rok. Aby to ale nevypadalo jako bod, který si dám a nikdy nesplním, tak musím říct, že tento rok jsem se v obojím docela dost zlepšila, ale pořád nemám pocit, že je to ono. Pořád cítím, že by to mohlo být lepší a lepší!

Jsem fakt odhodlaná něco se sebou začít dělat. Doufám, že rok 2019 je pro mě šancí toto všechno změnit. Jo, teď se cítím, že to fakt dokážu!

Jaké cíle anebo předsevzetí si dáváte vy?

PS: Přeji vám nádherný rok 2019 a uvidíme se v něm už brzy!



Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥ 

3 komentáře:

  1. Máš naozaj krásne ciele. Najkrajšie je Neprestávať snívať!- to je naozaj najdôležitejšie. Ja si už ani veľmi nedávam nejaké veľké predsavzatia, no tento rok by som sa chcela viac venovať nášmu blogu, viac času venovať môjmu psíkovi, byť viac motivovaná a hlavne mať samu seba viac rada.
    Simple but significant

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Máš taky krásné cíle, přeji Ti, ať se Ti všechny povede vyplnit! ♥

      Vymazat
  2. Máš skvělé cíle, snad se ti všechny podaří naplnit. S některými sympatizuji a taky jsem si je předsevzala, ale já to s nimi moc přehánět nebudu jak se znám:-).

    Měj se fajn,
    ByGabra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3