Mé oblíbené instagramové účty | léto 2019

neděle 21. července 2019


Ahojte,
nedávno jsem vydala článek, ve kterém jsem probírala, že už mě Instagram nebaví tolik jako dřív a teď píši tento? Když mi tak začalo docházet, že na Instagramu nechci už trávit tolik času, radikálně jsem protřídila lidi, které sleduji. I přes toto mi ale zůstalo pár z nich, které sleduji a které sleduji ráda. A přesně o nich bych chtěla dnes psát. Samozřejmě tu nebudou úplně všichni, vybrala jsem jen pár svých nejoblíbenějších. Nebudu je brát podle nějakého systému, ale prostě tak, jak mi přijdou pod ruku. Tak jdeme na to!


Začneme hned profilem, který plno z vás určitě zná. Markéta je úspěšná blogerka a youtuberka, která samozřejmě také působí na Instagramu. Mě se prostě líbí, jak ona umí žít. Jak je pozitivní, ale nemám z ní pocit, že by jen něco hrála, přijde mi, že prostě je taková, jakou ji vídáme. Z těchto důvodů ji sleduji ráda.


Dalším profilem, který mám ráda, je profil Anety Chroustové. Tato slečna působí i na YouTube, kde jsem na ni přišla. Začala jsem ji vlastně sledovat docela nedávno, v zimě, kdy jela na erasmus do Portugalska. Užívala jsem si fotky právě z Portugalska, kde Aneta byla, sleduji ji ale dál, i když už se odtamtud vrátila, a pořád mě baví. 


Zuzanu Čaputovou jsem začala sledovat už během její politické kampaně. Já nejsem člověk, který by prožíval politiku tolik, že by jí měl zahlcený celý Instagram. Paní Čaputová je mi ale neskutečně sympatická a musím říct, že je zajímavé, jak skrz Instagram nechává lidi nakouknout do jejích pracovních dnů. To mě fakt baví. Jo a jsem přesně jeden z těch lidí, který vám ji závidí, Slováci! Heh.


Na Barču jsem přišla opět díky YouTubu, kde ji ráda sleduji. Barča ráda běhá a to je jeden z důvodů, proč mě tak baví. Vždy, když vidím její časy, které běhá, motivuje mě to se snažit být čim dál rychlejší. Na Instagramu ve stories právě většinou sdílí, kolik uběhla a za jaký čas. Já ji teda sleduji i přímo v Garmin aplikaci, ale dokud neměla tyto sportovní hodinky, nakopávaly mě její časy výhradně na Instagramu.


Lenny jsem si naprosto zamilovala a proto ji i ráda sleduji na Instagramu, kde sdílí na příklad to, co ona sama poslouchá a nebo třeba sdílela, když natáčela videoklip k Lovers do. 


Miluju humor paní Holubové, který často sdílí na svých stories. Paní Holubovou jsem měla možnost vidět i V Centru, kam si ji pozvala Nikol Čechová a právě ten den jsem ji začala sledovat. Tak nějak jsem věděla, že má Instagram, ale abych ji začala sledovat, mě přimělo až to, když jsem viděla, jak moc zábavná je. Bylo mi jasné, že taková bude i na Instagramu.


Tento profil jsem vám představovala už v minulém článku, který jsem na toto téma psala. V něm jsem zmiňovala, že nejsem žádná fitnessačka a že to není mou motivací, proč ji sleduji. Od té doby se nic nezměnilo. Stále nejsem fitnessačka a stále ji ráda sleduji. Nedávno dávala post o antikoncepci a já byla ráda, že se upozorňuje na to, jak to není ok!



Já mám takovou teorii, že Klusovi buďto nemáte rádi a nebo je milujete. Tak já jsem přesně ta druhá skupina lidí. Nechtěla bych žít jako oni, ale neodsuzuji to a spíš se mi to líbí. Myslím, že se od této dvojice můžeme plno věcí naučit. 


Terezu sleduji už neskutečně dlouho. Vlastně od té doby, co ještě byla v Oslu a jen psala blog. Pak jsem na ni tak nějak opomněla a teď, když začala natáčet podcasty, které úplně miluji, tak jsem její profil zas začala mít ráda. Zrovna teď byla s rodinou a přáteli na roadtripu po Norsku, který sdílela na svém profilu. A podívaná to teda byla úžasná!


Doufám, že Láďu Ziburu znáte všichni! Já naprosto miluji jeho humor, tento profil mě prostě hodně často rozesměje a to je vlastně jediný důvod, proč ho sleduji. A rozhodně mi to přijde jako hodně dobrý důvod.


Jitka je spolužačkou z gymplu právě Ládi Zibury a stejně jako u Ládi, miluji hlavně její humor. Na jejím profilu se často i dotýká tématu vztahu na dálku, kde sdílí své pocity z něj, občas si stěžuje a hlavně se se svými sledovatelkami podporují v tom, aby ty dálky zvládaly. A toto jsou dva z hlavních důvodů, proč ji mám ráda. 


Andrea je první a poslední herečka, kterou vám tu dnes představím. Je mi sympatická jako člověk a proto ji ráda sleduji.


Tak a konečně se dostal na řadu jeden z pro mě nejdůležitějších lidí, kterého vám dnes představím. Honzík je ten kluk za kamerou v Honest Guide. Oblíbila jsem si ho na jeho YouTube kanálu, který jsem celé shlédla v době, kdy jsem se necítila úplně ok. Honzík je jeden z těch pozitivních lidí, který je až nakažlivě pozitivní. Vždy mi zlepšil náladu a rozhodně jsem z něj neměla pocit, že by svou pozitivitu hrál. Navíc nádherně fotí a když se vydá na nějakou svou dobrodružnou cestu, na svůj Instagram dává fotky z daného místa. Jo a taky běhá maratony!


Vilda je manžel Markéty Frank, kterou jsem vám tu už představovala jako první. Abych řekla pravdu, tak Vilda mě baví víc než Markéta. Vždy, když se společně vydají na nějaké cesty, těším se právě na Vildovo instastories. Rád si dělá srandu z názvů filtrů na Instagramu a celkově všechno bere s humorem. A navíc je to pro mě největší inspirace v tom, aby člověk dělal to, co ho nejvíce baví. Vystudoval medicínu, ale radši se začal věnovat věcem, které má rád a ne těm, které se od něj očekávaly.


Tak už jsme u posledního pána, kterého vám dnes představím. Je jím architekt Adam Gebrian, který vede několik pořadů na mall.tv a dříve působil na Streamu, kde jsem si ho také všimla. Občas navštěvuji některé z jeho diskuzí a přednášek, které má v CAMPu. Na té o Lisabonu jsem byla právě v den, kdy jsem dokončila bakaláře, takže tento svůj úspěch budu mít spojený s Adamem už asi napořád. (Nebuď tak sentimentální, Lenko!) Jelikož jsem dlouho nevěděla, jestli půjdu studovat inženýrství a nebo architekturu, je mi architektura blízko a líbí se mi, jak Adam vše upřímně a poutavě popíše. Myslím, že umí "donutit" i lidi, kteří se o architekturu nezajímají, aby tak udělali. 


Jako předposlední dámu vám představím Katku Královou, kterou jsem si oblíbila hlavně z důvodů, jelikož je taková přirozená. Na nic si nehraje, má super humor a teď také dokonalého, okatého syna. 


O Natálce jsem vám, myslím, taky už psala, ale rozhodně sem patří i podruhé. Natálka je pro mě synonymem člověka, který si prostě umí užívat života. Neustále někde cestuje a ze svých cest sdílí nádherné fotky. Sleduji ji už přes 3 roky a pořád mě baví. 

Tak to by bylo ode mě vše. Vím, že to je trochu vyčerpávající seznam, přece jen jsem se neomezovala počtem lidí, které tu zmíním, ale dala jsem sem všechny, u kterých jsem cítila, že se o ně chci podělit. Je mi jasné, že jich dost znáte, ale nevadí.

Koho sledujete vy? Máme nějaké společné oblíbence?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

30 komentářů:

  1. Markéta Frank je u mě na prvním místě co se blogu a Instagramu týče! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě řečeno, ani jeden z těch účtů neznám ale některé určitě omrknu (minimálně ten tvůj:)). U mě se vede instagram převážně ve stylu fitness a zdravých receptů :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Tak to okoukni i Tere.fu, to by mohlo být něco pro tebe :)

      Vymazat
  3. väčšinu ludí nepoznám :) ale určite sa na niektorých z nich pozrem ja mám rada také inšpiratívne účty :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej :) Jo, já taky, vždycky mě posouvají dál a dál :)

      Vymazat
  4. Trefa skoro 10 z 10! :D Já mám ráda i takové ty fitness instagramové účty, jako třeba @makybfit, Péťu Elblovou nebo @maddielymburner. <3 Společnou máme Frankovy, Jitku Nováčkovou, Terezu in Oslo, Anetku Chroustovou nebo třeba Baru. :) Super článek! <3

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  5. Sleduji všechny, kromě asi tak čtyř lidí. A musím říct, že Svět podle Katky je opravdu zajímavá tím, že je fakt přirozená a na nic si nehraje. Tu jsem si oblíbila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo z ní má takovýto pocit :)

      Vymazat
  6. Wau, toľko inšpirácie. Ďakujem za skvelé tipy na instagram! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Klusovi, Lenny a obzvlášť Láďu Ziburu naprosto zbožňuju, jsou to skvělí lidi :)
    Ostatní neznám, ale určitě se na jejich instagramy mrknu.

    OdpovědětVymazat
  8. Mámé úplně jiný vkus evidentně😁. Znám skoro všechny, ale nijak mě neinspirují a ani nebaví. Ale jsem ráda, že máš tolik oblíbenců 😁☝!

    Verča ze Ztracena v Praze I KNIŽNÍ SÉRIE NEŽ JSEM TĚ POZNALA I RECENZE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla by to nuda, kdybychom měli všichni stejný vkus! :) Koho máš ráda ty? :)

      Vymazat
  9. Taky si říkám, že bych to měla protřídit, ale jak už tam moc nejsem, tak už to ani nepotřebuju :D Překvapila mě p. prezidentka a p. Holubová, kterou jako herečku naprosto miluju :D Opravdu super inspirativní profily ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli tam tolik času netrávíš, tak to snad ani nebude potřeba :D
      Jo, to jsou ♥

      Vymazat
  10. Skvelé tipy, niektoré účty som vôbec nepoznala takže sa hneď vrhnem na Instagram :D A veľmi sa teším zo zaradenia našej pani prezidentky, tiež mi je veľmi sympatická :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  11. Zhruba polovinu lidí sleduju i já :) Poslední dobou mám nejradši Katku Královou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  12. Z tohto zoznamu poznám iba našu pani prezidentku a Terezu in Oslo, ale nesledujem ich. Hoci pani Čaputová je pre mňa úplný anjel, nesmierne sofistikovaný a plný grácie. :) Tak ma potešilo, že ju tu máš zahrnutú.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  13. Z toho seznamu sleduji jen paní Holubovou a Katku.
    Na paní Holubové se mi líbí ta přirozenost. Neřeší jak vypadá, natočí stories v plavkách na pláži a je jí to jedno, co si o ní ostatní myslí :)
    Katku jsem začala sledovat nějakou dobu, co začala natáčet a dívala jsem se na její videa. Mám ráda knižní videa a nebo videa s Aronem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tý je to úplně jedno, je prostě přirozená a přirozeně vtipná :)
      Katku už sleduji taky dlouho a mám ráda snad všechna její videa, hrozně mě bavilo, jak se snažila nalíčit se podle makeup tutoriálu :D

      Vymazat
  14. Anet a Jitku mám taky hodně ráda, moje nejoblíbenější je Dominika Pokludová, protože si na nic nehraje a pak mám ráda holky z A Cup of Style :) jinak mám sledování taky hodně potříděné :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I A Cup of Style ráda sleduji, ale Dominiku ráda nemám, je mi docela nesympatická, ale to je věc názoru :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3