Novinky - kosmetika a knížky | srpen 2019

neděle 18. srpna 2019


Ahojte,
už dlouho tu nebyl takový ten klasický "slepičí" článek. Prostě jen takové to tlachání o materiálních věcech. Tyto články mám ráda, jsou skvělou oddechovkou, ale posledních pár týdnů jsem spíš vyjadřovala své názory a vyprávěla o svých cestách, takže jsem na tyto články trochu zapomněla. Dnes jsem se rozhodla sesbírat novinky, které jsem za léto nahromadila, není jich ale tak moc, a podělit se o ně s vámi.

Když jsem převezla všechny své věci z koleje zpět na jih a oblečení jsem naskládala do skříně, zhrozila jsem se. I po protřídění celé skříně jsem se do ní nebyla schopná skoro vejít a vzhledem k neochotě něco vyhodit, jsem si radši dala stopku na nakupování oblečení. Tu jsem samozřejmě, jako každá holka, porušila. Hlavně tedy kvůli nákupu šatů na promoci, ale k nim jsem si přihodila i malé černé, které jsem sháněla snad už i rok. Dále jsem si koupila i legíny, protože mé staré už začínaly být špatné. Tyto dva kousky vám ale dnes neukážu. Pochlubím se hlavně kosmetikou, kterou jsem kupovala hlavně z důvodů, že mi předchozí výrobky došly a já je musela něčím nahradit. Dále vám ukážu knížky, jelikož každé léto se ze mě stává knihomol, když nemusím dělat nekonečné úkoly do školy. 

Tak a to by byl až zbytečně dlouhý úvod, ale co se dá dělat. Prostě mám dnes nějak náladu na psaní. Teď už jdeme rovnou na to a začneme třeba tou kosmetikou.


V lacích na nehty jsem dost konzerva. Nedám dopustit na nude odstíny a nebo světlé růžové odstíny. Lak od Miss Sporty v odstínu "Sugared Almond" tedy není žádným překvapením. Ten odstín je přesně to, co miluji!
Čas od času si ale ujíždím i na zlatých nehtech. Z tohoto důvodu jsem nedokázala odolat laku od Catrice, který je v odstínu "Secret Adoration" a našla jsem ho někdy tento týden v limitované edici. Už se nemohu dočkat, až ho budu mít na nehtech!
Průhledný lak na nehty je mým absolutním must have! Používám ho pod každý lak, který si dávám, a tudíž ho mám velkou spotřebu. Díky němu mi ale nehty nežloutnou.


Masky na pleť od Baley mám snad nejradši. Co vám budu nalhávat, cena jedné, která je okolo 15 korun, tomu dost napomáhá. Tyto masky ale i s pletí něco dělají a mohu je rozhodně doporučit. Mám ráda i to, že Balea dělá limitky a tudíž nejsou pořád jen ty jedny. Používám tedy hlavně ty krémové, u kterých zásadně nedodržuji dobu, po kterou je máte mít na obličeji. Zásadně ji několikrát přetahuji!


Jelikož mi došly snad všechny krémy, které jsem měla, naběhla jsem do drogérie s tím, že si prostě musím vybrat denní i noční krém. Neměla jsem vůbec představu, ale když jsem viděla kozí řadu od Ziajy, vzpomněla jsem si, jak ji několik lidí vychvalovalo a rozhodla jsem se, že ji vyzkouším také. Ještě jsem ji ale nepoužila, takže zatím hodnotit nemohu.


Skin food od Weledy jsem měla vždy ráda. Jsem ale zvyklá tyto výživnější krémy používat na noc a mastný Skin food se mi nikdy nevsákl do pleti natolik, abych ho neměla na polštáři. Když mě Domča z anotherdominika.cz upozornila na to, že se vyrábí i odlehčená verze, Skin food light, neváhala jsem ani chvilku a běžela jsem si ho sehnat. Musím říct, že je to fakt geniální! I tato verze hydratuje přímo božsky a přitom nejste úplní mastňáci. 


Poslední dobou mám hrozně hrubé a neuhlazené vlasy. Hrozně dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, čím to je. Nepoužívám nijak rozdílnou kosmetiku oproti uplynulému roku. Jediné, co jsem vyřadila, byl malinový ocet od Yves Rocher, na který jsem vám slibovala recenzi hrozně dlouho a ještě jsem to neudělala! Když jsem o něm četla nedávno na jednom blogu, rozhodla jsem se mu dát znovu šanci. Co když to byl on, kdo udržoval mé vlasy v hezkém vzhledu, že jsem je nechtěla mít nonstop v drdolu? 
Jelikož jsem ve věrnostním klubu Yves Rocher, dostala jsem k nákupu zdarma i mléko po opalování, které sice nevím, kdy budu používat, ale třeba se bude ještě hodit. A jestli ne, tak se snad bude dát použít jako tělové mléko.
Malé tělové mléko jsem dostala i jako dárek k narozeninám. Hrozně dlouho jsem přemýšlela, jestli si pro ten dárek vůbec mám jít, jestli to bude něco, co využiji a ne jen další zbytečnost zadarmo. Nakonec jsem ale ráda, že jsem se rozhodla si pro něj zajít. Tělové mléko určitě využiji!


Tak a jsme u knížek. Knížku Jsi prostě borec od Jen Sincero jsem si koupila už někdy na jaře. Zatím jsem se k ní ještě ale nedostala, ale mám od ní velké očekávání!
Introvertův rok od Michaely Chung bych vám ale nedoporučila. Zatím jsem ji nedokázala celou přečíst, ale každopádně já osobně si z ní toho nedokážu moc vzít. Sice jsem přímo ukázkový introvert, ale touto knihou se úplně řídit asi nedokážu. A ani v ní pořádně nevidím inspiraci.


Konec prokrastinace od Petra Ludwiga jsem dostala od kamarádky za promoce a taky jsem ji zatím neotevřela. Samotného Petra mám ale ráda, sleduji jeho Deep Talks, takže na tuto knihu se taky těším. Vezmu si ji na kolej a budu si ji číst po večerech, až budu klasicky prokrastinovat od domácích úkolů...
Za to knihu od Niny Špitálníkové, Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR, jsem už přečetla a musím říct, že mě něčím i samotný režim překvapil. Prostě jsem neměla představu, že je to tam až takové utažené. Tuto knihu fakt doporučuji! 


Na sever za ženichem a nevěstou je vyprávění rodiny Tomasze Nogola o tom, jak jedou do Norska stanovat. Je to psané čtivě a jednoduše. Docela jsem se u toho smála, jelikož děti přiváděli celou rodinu do zajímavých situací. Ještě k tomu mělo každé dítě úplně jinou osobnost a tím to bylo ještě zajímavější. Je to takové odpočinkové čtení.
Jelikož už jsem ovládla umění dánského Hygge, bylo na čase se posunout dál. A kam jinam než do Finska a proniknout do tajemství zamlklých Finů a naučit se pít jako oni? Kalba ve spoďárech od Misky Tantanen je takovým průvodcem, jak se uklidnit od stresu po Finsku. Opít se sám se sebou. A hlavně s nikým nemluvit! Zatím jsem ve čtvrtině knížky, ale vypadá zajímavě. 


Tak a jsme na konci. Byt v Paříži od Guillaume Mussa jsem viděla u Katky Králové a kniha mě zaujala už svou obálkou. A to jsou dost podstatné plusové body pro knihu. Když jsem si přečetla, o čem vlastně je, musela jsem ji mít. Zatím se na ni ale teprve chystám.
Hanu od Aleny Mornštajnový jsem dostala k narozeninám a myslela jsem si, že jsem poslední, kdo ji ještě nečetl. Moji známí na Instagramu mě ale přesvědčili o opaku, takže jestli jste ji také ještě nečetli, rozhodně to co nejdřív napravte! Já ji přečetla během třech dnů.

Co říkáte na mé novinky? Čtete v létě taky víc a nebo na vás nemá roční období v tomto vliv?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  

36 komentářů:

  1. Masky od Baley jsou taková klasika, která nikdy nezklame. Byla jsem s přítelem na přednášce Konec prokrastinace a moc se nám líbila. Myslím, že i knížka bude super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš pravdu, dá se na ně spolehnout :)
      Tak na přednášce jsem nebyla, ale věřím, že musela být super! :O Knížka bude určitě taky :)

      Vymazat
  2. Super tipy :) masky od Baley som ešte neskúšala, ale keďže sú lacnejšie, tak určite skúsim aj niečo nové. Yves Rocher je moja najobľúbenejšia značka a ich mlieko po opaľovaní som si toto leto nevedela vynachváliť ...a btw. ten kaktusík v pozadí je úžasný <3
    Simple but significant

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty rozhodně zkus, stojí za to! :)
      Já mám YR taky hodně ráda :) a dnes je venku docela hezky, přemýšlím, že se tam dojdu na chvíli plácnout s knížkou, tak bych mléko třeba využila :D
      Děkuju ♥

      Vymazat
  3. Super článek :) YR kosmetiku mám moc ráda, zvlášť pak jejich tělová mléka a šampony :)
    Knížka Hana je naprosto úžasná, taky jsem ji zhltla rychlostí blesku a dokonce jsem si ji vybrala i k maturitě :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Jééé, tys mohla mít Hanu k maturitě? To je super!

      Vymazat
  4. Hanu si chci taky přečíst a pořád jsem se nedostala :) přes léto taky více čtu, protože mám na to více času. Díky dovoleným a klidnějšímu období v práci je k tomu prostor a taky se nemusím učit, takže to k tomu také vede :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rozhodně doporučuji :)
      jo přesně :) to odpadnuté učení v tomhle dost pomůže :)

      Vymazat
  5. Knihu od Jen Sincero mám na svojom zozname už poriadne dlho a zatiaľ som ju nikde v Slovenčine nezohnala :/ A čo sa týka kozmetiky, tak mi je naozaj ľúto, že na svoju pleť nemôžem použiť čokoľvek a to ani masky od Balea...
    Skvelý článok :)
    Brinora.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne jo? Není vůbec přeložena a nebo jen není k sehnání?
      To jo, neumim si to představit -.-"
      Děkuji ♥

      Vymazat
  6. Jéé, tak to ani nevíš, jak moc jsem ráda, že ti Skin Food ve verzi light vyhovuje ♥
    Masky od Baley mám taky moc ráda, ale kupuju si je jen, když jsem na koleji, kde se mi moc nechce dělat s maskou z jílu :D A ano, taky v létě čtu více :)) Zrovna jsem dočetla Rudou volavku a teď se chystám na Moc přítomného okamžiku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplný zázrak a přitom v účincích mi nepřijde, že by byl horší než normální verze ♥
      Chápu :D
      Tak to je super, čtení je úžasná aktivita :)

      Vymazat
  7. Tú knihu od Jen Sincero milujem, môžem s čistým svedomím prehlásiť že mi zmenila život. K lepšiemu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už se na ni těším! Dnes sem dočetla Kalbu ve spoďárech a rozečetla Byt v Paříži, tak až dočtu ten, pustím se do ní!

      Vymazat
  8. Tak to jsou super tipy! Ty masky z DMka mám taky ráda. Zatím jsem věrná takové modré - hydratační.:) Jinak na knihy Hana a Jsi prostě borec se chystám také, ale teď jsem neodolala tomu boomu Sapiens.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tu jsem tu už měla taky, z těch stálých mám vyzkoušené všechny, které se hodí na suchou pleť :)
      Tak tenhle boom mi unikl :)

      Vymazat
  9. Masky od Baley jsou skvělé, taky je moc ráda používám! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, koukám, že jsou fakt oblíbené! To je dobře, je to skvělý důkaz, že i levná kosmetika může fungovat :)

      Vymazat
  10. Ten odtieň Sugared Almond od Miss sporty padol do oka aj mne, hneď som si ho musela kúpiť. Mám ho na nechtoch už týždeň a drží ako pribitý. Presne preto milujem laky od MS, aj keď veľa ľudí si stále myslí, že je to shitná značka, ja viem, že opak je pravdou (aspoň pri niektorých produktoch).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teda od Miss Sporty ráda jen ty laky, za ně bych ale strčila ruku do ohně, jsou fakt super a jak píšeš. Drží!

      Vymazat
  11. Super článek, masky od Baley mám taky nejradši (ta cena je skvělá :D).. Konec prokrastinace mám taky doma, ale jestě jsem jí nečetla. Jsi prostě borec jsem četla a je super! :) A na Hanu se chystám..

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Tak doufám, že se mi borec taky bude líbit :)

      Vymazat
  12. Malinový ocet od Yves Rocher je skvělý, už ho mám v několikátém balení a ten Skin Food je také skvělý. Je ještě i ve šlehané verzi, která je ze všech tří asi nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že mi ty vlasy zachrání! :)
      I ve šlehané verzi jo? Tak tu zkusím, až mi dojde ta lehká! :)

      Vymazat
  13. Pár rokov dozadu som mala masky od Balea veľmi rada – a stále som prekvapená, že ich cena je taká nízka :D Zaujali ma však knihy, určite na nich mrknem! ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "DAILY SELF CARE"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky nechápu, že cena nestoupla :D
      Tak to jsem ráda! :)

      Vymazat
  14. Tie knihy o motivácii a prokristinacii vyzerajú skvelo, také knihy milujem.
    Weledu mám akurát tak masku ale je veľmi mastná tak ju používam skôr na nohy alebo ruky. Ale môžem ti zase odporučiť masku na tvár od Nuskin s bahnom. Mne veľmi pomohla :)

    AKO SI NÁJSŤ SVOJ ŠTÝL?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, knížky jsou láska, jsem ráda, že to tak taky vidíš ♥
      Píšu si ji a když ji někde uvidím, zkusím ji :)

      Vymazat
  15. Zrovna dneska jsem si koupila lak s barvou lososové - je to boží. :-) Knihu Hana jsem četla a na knihu Introvertův rok jsem koukala, ale taky mě nijak nezaujala, takže aspoň vím, že číst ji nebudu (a že jsem taky ukázkový introvert). Já byla na semináři konec prokrastinace a celkem dobrý, ale stejně mi to nic nedalo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lososová je krásná! ♥
      Jo, nečti ji, byla by to nejspíš ztráta času :D

      Vymazat
  16. Laky vypadají skvěle! a Knížky hodně zajímavé, hlavně první dvě. Hanu jsem četla a top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Jo, naprosto chápu, proč je Hana tak oblíbená :)

      Vymazat
  17. masky od Balei mám také moc ráda, zrovna v šuplíku mi leží ta zelená :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3