Střípky z mého playlistu | srpen 2019

středa 14. srpna 2019


Ahojte, 
když jsem psala minulé střípky, netušila jsem, jak si je oblíbíte. Proto jsem je vydala v sobotu, jen aby se na blogu do neděle něco dělo, než vyjde hlavní článek. To, že se střípky dostaly do nejoblíbenějších článků měsíce, mě upřímně dost překvapilo. Chtěla jsem je sice psát nezávisle na tom, jak moc si je oblíbíte, ale přiznám se, že jsem je chtěla vydávat třeba opět jen v sobotu před hlavním článkem. Pozornost, kterou na sebe strhly, mi to ale rozmluvila a rozhodla jsem se, že z nich také udělám hlavní článek. A tak přicházím s 10 písničkami, které poslouchám během srpna nejvíce. 


Lenny - Bones
O tom, že mám hodně ráda Lenny, jsem se vám svěřovala už u minulých střípků. Tento měsíc jsem od ní nejvíc poslouchala písničku Bones, jejíž videoklip byl natáčen na jeden záběr a je už z roku 2015. A v tý písničce prostě něco je!


Avicii - SOS
Tento měsíc jsem se koukla na dokument o Aviciim a musím říct, že dlouho mě něco nezaujalo tolik, jako právě tento snímek. Je v něm krásně ukázaná celá Aviciiho duše. To, jak byl ve skutečnosti hodně introvertní a každá show ho stresovala. Já už jsem ho teda poslouchala i před tím, než jsem se na dokument koukla. Po shlédnutí jsem ale hledala jeho další písně, které jsem do té doby neznala a nejvíc si mě získala tato.


Avicii - Waiting for love
Tuto Aviciiho pecku jsem poslouchala už pěkných pár let a pořád ji měla ráda. Trochu víc jsem se teď k ní ale vrátila. Tato je asi moje nejoblíbenější od něj.


UDG - Zvědavá
Už minule jsem psala, že poslední dobou hledám něco víc v písních od UDG. A vždycky tam i něco najdu. Pro tento měsíc mi k tomuto posloužila píseň zvědavá, kterou si teď prozpěvuji téměř pořád!


Hank - S tebou (feat. Jakub Děkan)
Toto je má nejoblíbenější píseň z Hankovo desky Oceán. Poslouchám ji vlastně od doby, kdy vydal tento videoklip. Když teď koukám, že to bylo už v listopadu, docela se divím. Myslela jsem, že je novější. No, tak tato píseň je se mnou už půl roku, panejo!


Paulie Garand - Past pt.3 (feat. Ben Cristovao)
Tuto píseň jsem poprvé slyšela na Majálesu v Praze a musím říct, že mě hned zaujala. Hrozně se mi líbí ta pravda v ní. Je to vlastně o tom, jak kvůli sociálním sítím zapomínáme žít v realitě.


Tomáš Klus - Anat
Tuto píseň mám hodně ráda už dlouho. Chvíli mi i trvalo, než jsem fakt pochopila, o čem je. Ono, když nevíte, kdo byla bohyně Anat a čeho byla bohyně, tak vám to asi hned nedojde. Každopádně teď už vím, že to byla bohyně, která chránila vojevůdce v bojích. Když jsem ji slyšela pak naživo, úplně mi bušilo srdce. Ono to takto z nahrávky neucítíte, ale ty bubny prostě úplně duněly a ze mě sebraly všechna slova. Při autogramiádě a focení jsem jen říkala Tomášovi, že toto bylo fakt dechberoucí!


Cela pro Klárku - Pan Chládek padá z nebe
Jestli vám někdy představím písničku, kterou zaručeně neznáte, bude to tato. Cela pro Klárku je strakonická punková skupina, ve které hraje můj spolužák z gymplu a tuto písničku napsali o tátovi dalšího mýho spolužáka z gymplu. A ten právě skáká s padákem. Ta písnička je sama o sobě neskutečně chytlavá a když je ještě takhle o lidech, které znáte, má to prostě kouzlo. A proto mi tu taky často hraje.


Witt Lowry - Into Your Arms
A vracíme se opět k zahraničním umělcům. Witta už poslouchám dlouho, tedy hlavně jeho Kindest Regards, které se sem časem také určitě dostanou. Poslední dobou mě ale nejvíc zaujal tento duet s Avou Max.


George Ezra - Hold my girl
Díky této písni jsem začala tohoto Brita poslouchat. Jo, má víc známějších hitů, než je toto, mě si ale získala právě tato písnička. Něčím. Miluji ji už hrozně dlouho.

Tak a to by bylo pro dnes vše. Znáte nějaké z těchto písniček? 


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  

16 komentářů:

  1. Znám ty od Aviiciho, mám od něj nějaký ráda a hrozně dlouho se chci podívat na ten dokument! A od Paulieho miluju Návraty <3
    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten dokument rozhodně nezapomeň, bude se ti líbit :)
      Návraty jsem tu měla minulý měsíc, ty jsou naprostá srdeční záležitost ♥

      Vymazat
  2. Naprosto skvělý playlist, ve většině se shodneme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nové hudby není nikdy dost, takže takovéhle playlistové články jsou fakt super, hihi! ♥
    Rozálie Růžičková

    OdpovědětVymazat
  4. Občas si pustím rádio, kde tyto písničky občas hrají, ale jinak poslouchám pořád dokola Post Malona, The Weeknda nebo Khalida, takže trošku z jiného soudku :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné songy, některé z nich znám. Já poslední dobou hodně poslouchám Queen a celkově ten starší retro styl :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pan chládek padá z nebe? Jakto, že jsem tuhle písničku neznala? :D Za celý týden mě asi nic víc nepobavilo :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznala? :D no ještěže jsem ji sem zařadila, padajícího pana Chládka musíš znát! :D Je prostě super :D

      Vymazat
  7. Můj šálek kávy je asi nejvíc ten EZRA, jeho hlas je moc příjemný. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ezra je super, zrovna dnes mi udělalo velkou radost, když jsem ho slyšela v rádiu :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3