Střípky z mého playlistu | září 2019

neděle 29. září 2019


Ahojte,
sestavování těchto střípků je vlastně pohoda. Jen si vždy poznamenám, které písničky mě v daném měsíci bavily nejvíc, když zrovna poslouchám svůj aktuální playlist. Pro tento měsíc jsem si ho nechala hrát během práce a ty, u kterých jsem věděla, že bych bez nich v posledním měsíci nemohla být, jsem si hned poznamenala. Kdybych je vybírala tak, že si prostě čtu svůj playlist, možná by to vypadalo jinak, protože mě určitě ovlivnilo to, jak mi přehrávač pouštěl písničky, ale to nevadí. Tak jdeme rovnou na písničky!


Syml - Where's my love
Přiznám se, že občas prolézám playlisty ostatních lidí na Spotify a vybírám si jejich písničky. A jelikož jsem se pustila do tohoto formátu článků, je to čím dál nutnější. Alespoň mě to nutí hledat pořád nové písničky, jelikož já jsem na to jinak dost líná a pohodlná. Toto je jedna z nich. Jo, je to docela depka a asi nejvíc depka písnička z tohoto článku, ale něco na ní je. Neskutečně mě baví a tento měsíc mi tu hraje téměř pořád dokola. Byla jasnou volbou jako píseň na otevření tohoto článku.


UDG - Nad jinou hladinou
Heh, já si z toho dělala srandu už v minulých střípcích určitě, ale opět jsou tu UDG a jedna z písní, ve které jsem si to své našla tento měsíc. Konkrétně se jedná o "a nejvíc smutnej jsem, když jsi smutná". Ta písnička má prostě pravdu a ještě k tomu je chytlavá, no co víc bych si mohla přát!


Elle King - Ex's and Oh's
Tak s touto písničkou to byla láska na první poslech. Zamilovala jsem si zpěvaččin hlas, který k této písničce sedí naprosto dokonale. Je to neskutečně chytlavý a energetický song!


Mikolas Josef - Lie to me
Lie to me jsem poprvé slyšela v den před její YouTube premiérou a hned mě to zaujalo. Po shlédnutí klipu, respektive poslechnutí napodruhé, to už byla jasná láska a od té doby jsem sledovala osudy této písničky v Eurovizi. No a stále mě neomrzela. Sice ji už neposlouchám na denním pořádku jako dříve, ale pořád si ji ráda pouštím.


Divokej Bill - Batalion
Taky máte kapelu, kterou jste vlastně už poslouchali od dětství, jen protože vám ji rodiče pouštěli? Pro mě je touto kapelou právě Divokej Bill a Kabáti, ale přiznám se, že Billa poslouchám radši a hlavně doteď. Tahle písnička mě baví jak samotným textem, tak i rytmem. No, tuhle rozhodně můžu! Zajímavé je, že tu si zrovna z dětství nepamatuji.


Shawn Mendes, Camila Cabello - Seňorita
Já normálně na tento totální mainstream nejsem, takže když jsem zaregistrovala na Instagramu, že všichni přidávají tuto písničku k instastorkám, vlastně mě vůbec nelákala. Navíc samotného Shawna moc ráda nemám, takže jsem si ji vlastně pustila až potom, co jsem ji slyšela ve vlogu Markéty Frank, kde se mi hned zalíbila. Musím přiznat, že toto se Shawnovi povedlo.


Modern me - Dead to me
Jestliže vám tu celou dobu předvádím převážně depka playlist, tak tato písnička není výjimkou. Jen jí říkám "veselá depka". No, ale ono je to tak chytlavé!


Tomáš Klus - Víla
Víla je jedna z mých oblíbených písní z alba Spolu. No, ono jich tam vlastně je tolik, že mohu říct spíš z oblíbeného alba a nebudu kvůli tomu muset vyjmenovávat celý jeho playlist, heh. 


Ben Cristovao -  Instagram
Bena jsem hodně poslouchala hlavně minulé léto a toto jsem se k němu opět vrátila. Pro dnešní střípky jsem vybrala jeho píseň Instagram, která je vlastně o tom, jak vypadají vztahy a rozchody na Instagramu. Jelikož já sama jsem se nad Instagramem v poslední době hodně zamýšlela, můžete číst zde, perfektně se to do tohoto měsíce hodí!


UDG - Kdy zas blíž
Tak a jsou tu zase ti UDG. Tahle písnička mi hrála v hlavě už docela dlouho a ráda jsem se k ní vracela. Měla jsem ji ve svém playlistu, ale vlastně jsem nevěděla, jak se jmenuje. Prostě to byla ta s "A chci tě víc než tamten". Nedávno jsem si to ale zjistila a od tý doby ji už mohu v tom playlistu hledat! A ani nevíte, jakou radost jsem měla, když mi ji UDG zahráli naživo na koncertě, na kterém jsem byla na konci srpna. 

Znáte něco z mého výběru?


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  

8 komentářů:

  1. Seňorita je nádherná písnička, bohužel ji ale už mám tak oposlouchanou, jak ji každý dává na Instagram, že mě spíš leze na nervy. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí sleduji instastorky bez zvuku, takže mě tam ta písnička neotravuje, i když vždy čtu, že tam je :D

      Vymazat
  2. Tak většinu písní či alespoň interpretů poznávám. Z těch, co jsem neznala, mě zaujalo SYML. U kapely Modern Me se mi bohužel nelíbí moc hlas zpěváka, i když hudbu nemají asi špatnou. Líbí se mi, že je to mix česka a zahraničí, ale taky žánrů, takhle nějak vypadají většinou i moje playlistu v tomhle ohledu :) Co se týče těch českých kapel, tak od rodičů jich takhle moc neznám, to spíš vždycky to, co se zpívalo kolem táboráku na táboře apod. - třeba zrovna ten Tomáš Klus, i když znám spíš tu jeho dřívější tvorbu, kterou mám zároveň radši, třeba Chybíš mi a Válečná jsou moje srdcovky, ale nedávno mě zaujala i jeho novinka Chátrám.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc písniček z tvého výběru neznám :) Ale zrovna minulý týden jsem poslouchala Lie to me - taky se k téhle písniček neustále vracím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvého výběru se mi líbí Lie to me a Ex's and oh's, kterou už miluju snad tři roky! ♥ :D Elle King je prostě skvělá. Zkus od ní třeba ještě America's Sweetheart, taky je to dost oblíbená písnička :)

    OdpovědětVymazat
  5. Seňorita je úžasná, pak se mi hodně líbí ta píseň od Elle.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Instagram od Bena úplne zbožňujem! :) Inak zo zvyšných poznám asi tak polovičku :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3