Cíle pro rok 2020 + (ne)splnění cílů z předešlého roku

čtvrtek 2. ledna 2020


Ahojte,
během Vánoc to tu moc nežilo, za což se omlouvám. Potřebovala jsem si ale odpočinout. Před Vánoci jsem skládala dvě zkoušky a jeden zápočet, z čehož jsem byla docela vyčerpaná a tak se mi hodilo mít týden bez jediného "měla bych udělat". A jelikož jsem byla fakt v líném režimu, nenutila jsem se psát, protože absolutně nesnáším, když se do psaní musím nutit. Dnes jsem se ale na tento článek těšila a tak vím, že je ta správná doba upadnout zase do své blogovací rutiny. A jak jinak začít nový rok, než nějakými těmi cíli. 


Uběhnout za rok 1200 km
Minulý rok jsem si nedávala žádný cíl, co se týče zdolaných kilometrů. Když jsem to po posledním výběhu v roce 2019 spočítala, zjistila jsem, že jsem za 2019 uběhla 825 kilometrů. Jsem za toto číslo ráda, zároveň ale vím, že jsem během roku měla období, kdy jsem běhání docela flákala, takže je mi jasné, že mé tělo zvládne více. Proto jsem si tento rok stanovila na první pohled hodně vysoký cíl. Nepřijde mi ale nemožný a budu šťastná, když tuto svou hranici překonám!

Víc pít
Bavím sama sebe tím, že tento cíl si vlastně dávám každý rok. Nikdy jsem ho ale ještě nedodržela tak, jak bych si přála. Uznávám ale, že jsem se tento rok docela zlepšila. Když jsem celý den někde zavřená, nemám problém se alespoň přiblížit k 2 litrům za den. Když ale někde lítám, málokdy si vzpomenu, že se mám napít a absence jakékoliv flašky z vodou si vlastně vždycky všimnu, až když přijdu z venku.

Víc odpočívat
Jsem člověk, kterému je líto celý den jen tak proflákat. Místo toho, abych si odpočinula, radši pořád vymýšlím věci, které bych měla udělat. A když už je vymyslím, tak stejně prokrastinuji, takže ve výsledku jsem ve stresu, že nic nedělám a tudíž si ani to nic nedělání neužívám. Takže bych se měla naučit splnit si své povinnosti co nejdříve, abych pak měla čas na ten pravý odpočinek bez stresu. Snad to dává smysl a chápete mě. Měla bych se naučit ale odpočívat i během běhacích dní. Když mám volno a nic mi nebrání jít běhat, jsem schopná jít klidně i 4 dny po sobě, což podle mě taky není úplně ideální. A když už si řeknu, že fakt nějaký den běhat nejdu, tak si vymyslím další a další cvičení.

Dál blogovat
Blogování se po roce opět nechci vzdát a proto si to dávám jako jeden z cílů na další rok. Už vám tu nebudu znovu opakovat, jak mě to baví, proto tento bod bude jen takto krátký.

Uspořádat si život
Tento rok mě čeká několik změn. Tak nějak skončí má pravidelná školní docházka, následující zimní semestr už budu jen psát diplomku, během které budu mít plno času věnovat se práci a proto si budu muset uspořádat život. Rozhodnout se, kde budu bydlet a sehnat si nějakou tu práci. Tohoto bodu se neskutečně bojím a je mi jasné, že tomu neuteču. A nejspíš budu mít i potřebu se o tom rozepsat do samostatného článku, proto už to taky nebudu dál okecávat. 

Jelikož jsem tento článek psala i minulý rok, napadlo mě vzít body, které jsem zmiňovala a zhodnotit, jak se mi dařilo je plnit. Sem je jen vypíšu, ale jestli se chcete podívat, co jsem k nim psala, článek najdete zde

  • Naučit se vycházet sama se sebou - jsem pyšná, že tento bod jsem splnila!
  • Víc poslouchat své tělo a zlepšit svůj životní styl - I o tomto bodu mohu říct, že jsem ho splnila.
  • Nepráskat na sebe úplně všechno - V tomto jsem pořád hodně slabá, ale nějaké to zlepšení oproti 2018 za rok 2019 proběhlo.
  • Běžně běhat 10 km a začít posilovat - No. 10 km uběhnu, ale obávám se, že ne takovým stylem, který jsem myslela, když jsem tento cíl psala. Dost jsem ale zlepšila tempo svých běhů! No a posilování je kategorie sama pro sebe. Nezačala jsem.
  • Nepřestávat psát - splněno.
  • Udělat státnice a být Bc. - splněno.
  • Navštívit další země a pokračovat v cestování na vlastní pěst. - splněno, viděla jsem Kodaň, Florencii a Pisu. 
  • Nepřestávat snít - splněno, to nepřestanu asi nikdy.
  • Omezit čas strávený na telefonu - nemyslím si, že by oproti 2018 bylo v roce 2019 něco jinak. 
  • Udělat si jednou za čas den jen sama pro sebe - heh, už jen tím, že se chci naučit odpočívat jsem dost jasně řekla, že ani tento bod jsem nesplnila.
  • Pít víc vody a používat tělová mléka. - No nějak víc jsem nezačala pít, ale ta mléka, ta používám. Takže tento bod je úspěšný z poloviny.
Myslela jsem si, že to bude horší, ale když takto vidím, že většinu těch bodů jsem splnila, mám radost. Tak snad do 2021 splním i ty, které jsem dnes sepsala. A snad i všechny, je jich podstatně méně než minulý rok. 

Jaké cíle jste si pro rok 2020 zvolili vy?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

16 komentářů:

  1. To jsou hezké cíle, ráda bych některé zkusila splnit i u sebe :) Odpočívání je těžká věc! Fakt :D Málokdy ho bereme vážně a neuděláme si na něj čas, tak držím palce, aby se ti tento bod povedl splnit. Mě na toto pomáhá si rozepsat denní plán po hodinách a odpočinek tam dát taky. Držím palce i se školou a uspořádáváním života, to budou velké změny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se do toho pustíš, tak držím palce :)
      No to je! jako vůbec to neumím a přitom bych tak chtěla! :D Ty jo, já nejsem schopná si rozepsat den po hodinách, nedokážu odhadnout, jak dlouho budu dělat věci do školy -.-" vždycky si řeknu, že až dodělám toto a toto, tak si odpočinu. Jenže to vždy dělám až do noci -.-"
      Děkuji moc! :) ať se ti daří ♥

      Vymazat
  2. Ať se ti všechny cíle podaří splnit a na tvé články se budu těšit, hodně štěstí! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné a doufám, že ti i ty letošní vyjdou! Já taky málo piji, ale zase jsem se už konečně naučila pít vodu! :-D Je hezké, že jsi tolik cestovala, letos bych se také ráda někam podívala, ale ještě nevím kam. Spíš na něco poznávacího, i když relaxu u moře bych se taky neubránila. :-) Já jsem si stanovila cíle, jako je plavání, knihovna a sport, tak uvidíme. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥
      No tak super, i malé kroky jsou úspěch. I když naučit se pít vodu je spíš velký skok, když si vzpomenu, jak dlouho to trvalo mě! :D
      Podívej, pokud to půjde. A za mě bych určitě volila tu poznávací formu :)
      Tak ať se ti tvé cíle daří plnit! ♥

      Vymazat
  4. Nejdříve gratuluji k úspěšně splněným cílům z minulého roku, je super, že sis je takhle sepsala a uvědomila si jejich zvládnutí, protože je důležité se také alespoň jednou za rok pochválit. :D :) A samozřejmě držím palce ke splnění těch letošních. Já si letos dávám za cíl hlavně zvládnout svojí krizi, kterou poslední půl rok pociťuji, protože nevím, jestli chci dále pokračovat s mgr studiem nebo jít radši pracovat a tak. Zkrátka víceméně to, co si říkala, že budeš muset řešit po skončení školy, já mám už teď. Tak snad to obě nějak zvládneme! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥
      Jo, tuhle krizi mám taky, ale tak nějak se bojím řešit tyto věci, že jsem si řekla, že toho inženýra dodělám, protože tím to odložím..:) Přeji pevné nervy a ať to dobře dopadne! :)

      Vymazat
  5. Je skvelé, že si väčšinu cieľov splnila :) S tou vodou úplne chápem, u mňa je to totiž úplne rovnako. Chcela by som piť viac vody aj viac bylinkových čajov :)
    Inak tohtoročné ciele sú myslím reálne a taktiež budeš môcť o rok napísať, že sa Ti podarilo ich splniť, snáď aj všetky! Držím palce <3

    www.another-yellow-umbrella.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký článek, zdá se, že jsi měla fajn a úspěšný rok. Já nad cíli vlastně ještě úplně nepřemýšlela, i když mám pár bodíků napsaných. Každopádně bych ráda začala cvičit (což si říkám každý rok:D), víc četla a vzdělávala se, chtěla bych se dostat na vysokou a vydržet tam. Kdo ví, jak to se mnou zase bude.. :D

    OdpovědětVymazat
  7. S pitím to mám dost obdobně, tedy jako já běžně piju docela dost a ráda, ale jakmile jsem v pracovním procesu, nebo něco dělám, tak trochu zapomínám a zjištuji, že kromě dvou káv vypiju třeba jen půl litr vody a to ještě s těží... :) S tím zaneprázdněním to také chápu, mám to dost podobně, ale pak mi moc nezbývá času na blog :D Nebo chuť, či jak to říct. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme s tím pitím stejně :)
      je toho prostě hodně :(

      Vymazat
  8. Tohle je pro mě strašně inspirativní článek, děkuji ti za něj! :) Dáváš si ambiciozní, ale zároveň reálné cíle, navíc dost důležité. Smířit se sama se sebou, být na sebe hodná, umět se pochválit a odpočívat a nemít přitom černé svědomí - to jsou mé snad celoživotní cíle. Snad to někdy dám. :)
    Jinak s pitím to mám přesně naopak. Venku chodím vždycky s flaškou, ve škole si ji třeba i několikrát dotočím, ale doma srkám jen čaj a ani toho není tolik, kolik by asi mělo být. :)

    Držím ti palce a měj se krásně! :) A piš dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji, to je nádherná zpráva! ♥
      Mě se teď zas stalo, že jsem si flašku dva dny zapomněla vzít..-.-" :D
      Psát dál budu, to se neboj :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3