Střípky z mého playlistu - tehdy před 10 lety

sobota 18. ledna 2020


Ahojte,
pro dnešní střípky jsem se rozhodla pro menší změnu. Nebudu s vámi dnes sdílet písničky, které momentálně poslouchám, ale ty, které jsem milovala jako puberťák. Vlastně jsem ve svých oblíbencích neměla moc českých tvůrců, jelikož ti pro mě, jako pro správného puberťáka, byli něco jako podřadná rasa. Pár jsem jich ale poslouchala a o těch vám povím třeba příště.


The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
Pamatuji si, že jsem tuto písničku měla fakt hodně ráda a když se mě někdo zeptal proč, říkávala jsem, že se mi líbí, jak je neuspořádaná. Neviděla jsem v ní tehdy moc nějaký řád, jaký v písničkách bývá a líbilo se mi, jak si žije vlastním životem.
Když ji poslouchám dnes, stále se mi líbí, ale do svého playlistu bych ji už nejspíš nezařadila. Už mi ani nepřijde tak neuspořádaná!


Kelly Clarkson - Because of you
Díky této písničce mě napadlo napsat tento článek. Když jsem ji dnes během procházky slyšela znovu, řekla jsem si, že dám dohromady tyto střípky. Because of you jsem si zpívala pořád a vždycky jsem ji adresovala nějakému klukovi, který o mě zrovna nestál. Však to znáte.
Tuto písničku mám v playlistu i teď a pořád se mi líbí!


Daniel Powter - Bad day
Jelikož jsem jako správný puberťák měla pořád depky, poslouchala jsem hodně tuto písničku. No kdo si ji někdy nepřidal na FB se smutnými smajlíky, aby se ho ostatní ptali, co se stalo, heh? 
Písnička má sice chytlavou melodii, ale už bych si ji do playlistu nejspíš nepřidala.


Owl City - Fireflies
Tuhle písničku jsem milovala natolik, že jsem zpěváka této kapely namalovala a dokonce i vodovkami! Já jsem vždycky nejradši jen kreslila, ale toto si o barvu říkalo. Dodnes tento portrét považuji za svůj nejpovedenější a doufám, že ho mám stále někde schovaný.
Tato písnička se mi pořád líbí i když jsem ji teď hrozně dlouho neposlouchala. Je ale zpět v mém playlistu!


James Morrison, Nelly Furtado - Broken Strings
Tuto písničku jsme si překládali ve škole při hodině angličtiny. Tak jsem na ni přišla. A samozřejmě se z ní stala písnička, na kluky, kteří se mi líbí, ale nechtějí mě. Když jsem ji poslouchala, cítila jsem se jako hvězda, když jsem jí rozuměla. A stále si překlad pamatuji, když ji slyším.
Písnička je hezká, ale asi jsem z ní už taky vyrostla jako třeba z Bad day. Asi už nejsem tak depresivní člověk, za což jsem ráda. 


Taylor Swift - Love story
Kdo by neznal tuto prvotinu od Taylor. Milovala jsem ji! Tenkrát ji poslouchali snad všichni. Hrozně se mi líbila Taylor v klipu, taková úplná princezna. 
Občas si ji ráda poslechnu, ale často už bych nemohla. Je na mě taková sladká.



Avril Lavigne - Sk8er Boi
Tak tuto písničku také poslouchali všichni. Byla to další ze songů, které jsme si překládali ve škole při hodinách angličtiny. Tuto jsem ale znala už před překladem a vlastně jsem celou dobu moc nevěděla, o čem je. Když jsem se to dověděla, byla jsem docela překvapena. 
Toto je jedna z mála písniček, která mi nepřijde tak depresivní a nebo smutná. Teda, on ten text ve výsledku je, ale na melodii to tolik není znát. Nechápu, proč jsem poslouchala jen smutné písničky! Každopádně tuto už mám trochu oposlouchanou, ale ráda jsem si při ní zavzpomínala.


Beyoncé - If I Were a Boy
Heh, další smutná písnička. Když jsem ji ale poslouchala v těch cca 13 letech, nevěděla jsem pořádně, o čem je. Myslela jsem si, že Beyoncé zpívá o tom, jak by chtěla čůrat ve stoje. Heh. Teď se sama sobě tolik směju!
Myslím, že až teď (nebo před pár lety, rozhodně ale ne před 10) chápu, o čem ta písnička vlastně je a hrozně se mi líbí její text. Jo a jdu si ji přidat do playlistu!


Katy Perry - I Kissed a Girl
Písničku o tom, jak Katy políbila holku, jsem taky měla hodně ráda. Pořád jsem si ji zpívala a líbilo se mi, že políbená holka měla třešňový balzám na rty. Nevím proč. Heh. Pak jsem Katy poslouchala i dál, ale tu první si vždycky pamatujete nejvíc. 
Písnička se mi stále líbí, oceňuji, že byla vlastně dost veselá. Do playlistu bych ji už znovu ale nechtěla, poslouchala jsem ji pořád dokola a když si ji pustím teď po několika letech, stále mi přijde oposlouchaná.


Kesha - TiK ToK
Heh, beztak jsem objevovala večírky, když jsem poslouchala tuto pecku! Pamatuji si, jak hrozně nechutnej a slizkej mi přišel ten týpek, který veze Keshu ve videoklipu v tom autě. Z něj jsem vždy byla znechucená! A pořád mi teda přijde dost nechutný!
Teď mi ta písnička přijde moc dodělávaná v počítači. Melodii má pořád chytlavou, ale už bych si ji znovu do playlistu nedala.

Tak, toto bylo 10 písniček, které jsem měla ráda ve své pubertě. Ještě jsem hodně poslouchala Lady Gagu v jejích začátcích, ale od té jsem poslouchala plno písniček, takže jsem nedokázala vybrat jednu. No nevadí.

Co jste jako puberťáci poslouchali vy? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

20 komentářů:

  1. Úplně jsi mi připomněla moje dětství. Tyhle všechny písničky pořád miluju a moc ráda si je všechny poslechnu znovu 💕 taková nostalgie!

    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  2. Mne nedávno YouTube navrhol Tik Tok a akosi som spadla do počúvania všetkých detských hitov :D Dnes by som už tieto pesničky nepočúvala, ale sem-tam sa k nim rada vraciam — pripomínajú staré dobré časy ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "DID YOU KNOW *THIS* ABOUT VEGANISM?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to k ním mám víceméně stejný vztah jako ty! :)

      Vymazat
  3. No joo klasiky! :D Podle mě jsme tehdy poslouchaly snad všechny to samé :D :D Because of you byla typická depkárna, když jsem milovala kluky, který ani nevěděli, že existuju :D ach to byly časy.
    Ale Fireflies je topka do dneška! Miluju ten song! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byly! :D a pak ještě frčel Tokio Hotel vlastně! :D
      Jo, Fireflies jsou láska ♥

      Vymazat
  4. Tak to je mega trefný článek :D poslouchala jsem stejné písničky :D Ještě letěli O-Zone :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo, O-Zone vím, že byli oblíbení, ale já jsem je neposlouchala :D

      Vymazat
  5. Teda, tak to všetko boli hitovky :-) Kde to už je..
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, tyhle songy tehdá fakt letěly :-) Taky jsem některé z nich poslouchala, děkuji za připomenutí ♥ Písničku "Fireflies" a "Broken Strings" si někdy ráda pustím i dnes.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co ♥
      Jo, tyhle dvě mi taky teď nevadili, když jsem je poslouchala znovu :D

      Vymazat
  7. Ahoj, originální článek!:) Přivedl mě zpět do mladších let:) Jen tak dal.

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé <3 Kde je vlastně konec Keshe? A Avril ta byla lepší rozhodně dřív (alespoň za mě), to byl pořádný punk rock. Ta stará sladká a lehce country Tay se mi také víc líbila. :) Owl city jsem poslouchala jen pár písniček a Kelly mám pocit, že mám stále v mobilu. Ráda si s ní zpívám.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To netuším, o Keshe jsem už dlouho neslyšela :D Jo, nové songy od Avril už vlastně vůbec neposlouchám...-.-" Děkuji! :)

      Vymazat
  9. Tak teď jsi mě přivedla do mé puberty, přesně tohle jsem také poslouchala! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Panebože, celá moje puberta v jednom článku! ♥♥ :D Dokonalá nostalgie, pamatuju si, jak jsme na některý pecky pařili na diskotékách, co u nás byly přístupný od 15 let. :D Pár hitů mi tam teda chybí, ale ty bláho, já mám v počítači pořád složky ze starých počítačů a někde tam určitě najdu i složky s těma všema hitama! Dneska to bude dlouhá noc! :D :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad sis vzpomněla na všechny ty povedené chvíle! :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3