Můj květen 2020 - výlety

neděle 31. května 2020


Ahoj,
ráno jsem vydala článek o knížce od holek z A Cup of Style - najdete ho zde - a už píši článek další. Na středu (Edit: Nakonec ale vychází až o víkendu). Jsem si totiž téměř jistá, že bych ho v následujících dnes psát nestíhala, jelikož semestr graduje a já právě ve středu píšu první zkoušku tohoto semestru a do páteční půlnoci odevzdávám celosemestrální projekt, na kterém mám také ještě hodně práce. Fuj. (Edit2: dodělala jsem ho hned v pátek v poledne, takže se žádné stresování nekonalo.) Jak já se těším, až tyto dvě věci budu mít už za sebou! Pak už mi bude zbývat jen jedna zkouška. No, ale teď bych se s vámi ráda vrátila do května, který byl naprosto úžasný a plný výletů a změn. 

Během května jsem se samozřejmě věnovala i škole a to vlastně v téměř všech chvílích, kromě těch, o kterých vám píši. Také jsem si našla bydlení v Praze a pomalu se začala zabydlovat, ale o tom vám taky dnes psát nebudu.





První výlet byl po Šumavě hned první květnový víkend a už tehdy tam bylo hodně lidí. Od té doby mi přijde, že lidi mizí z měst a je jich mnohem víc v přírodě. Každopádně celý víkend byl výletový. Zahájili jsme ho pekelně rychlým výstupem na Boubín. Dlouho jsem nevyběhla kopec tak rychle. Na vrchol jsme šli kolem Boubínského jezírka a následně Boubínského pralesa. Jezírko jsem nikdy neviděla, takže jsem byla ráda, že jsme zvolili zrovna tuto trasu. Docela mě překvapilo, jak vypadalo. Je na první fotce. Boubínský prales jsem už kdysi viděla a pamatovala jsem si, že jsem z něj byla zklamaná. Jenže jako dítě mátě představu, že v pralese jsou liány, po kterých skáčou opice. Teď už jsem takovou představu neměla a jen jsem čuměla, jak málo stromů v pralese zbylo. Většina se válela po zemi. 

Z Boubína jsme se přesunuli na Chalupskou slať, na tom jsem si trvala zase já. Znám to místo už dost dlouho, byla jsem na něm ještě předtím, než na něj začali jezdit všichni a je to mé nejoblíbenější místo na Šumavě a vždy se tam ráda vracím. Na Chalupské slati se nachází nejslavnější bříza vůbec. Je na třetí fotce. 

Další den následoval výlet na rábský lom, ze kterého se v posledních letech také stala velká atrakce. Já tam byla poprvé před rokem, v únoru, a v tu dobu byly po celém lomu cedule se zákazem vstupu. Ty ale už zmizely. Po lomu jsme jeli na rozhlednu Sedlo, stejně jako před rokem. Stejný výlet s jiným člověkem. Jiné zážitky. Ve výsledku to nakonec bylo celé jiné. Včetně ročního období.






Další výlet měsíce května začal v Ostrovci v okresu Písek. Náš cíl byl soutok řek Otavy a Lužnice. Naplánovala jsem příjemný 15 kilometrový okruh. Jeho zdolání ale nakonec bylo těžší, než jsem čekala, protože přímo přes turistickou stezku byly napadané stromy. Hodně stromů ve velké stráni. No, ale ani to nás nezastavilo a na cílové místo jsme došly. A bylo to tam fakt nádherné. Dokonce jsme se tam s kamarádkou mohly seznámit s nějakými sportovci, kteří trénovali na kajaku. Bohužel to ale zkazil "fotr", který se vrátil a byl to zároveň jejich trenér. Jediné, co mě mrzelo, bylo to, že jsme kvůli zkaženému seznamování přišly o ty buchty v Ostrovci, které napekla babička jednoho z nich. Každopádně toto místo není nic profláklého a bylo fakt nádherné! 



Třetí květnový víkend se opět odehrál ve znamení výletů. Tentokrát v okolí Prahy. V sobotu jsme vyrazili na lom Velkou Ameriku. Já už ho viděla hodněkrát teda, ale pořád se mi líbí. Od minulé návštěvy tam přibyly další ploty. Morálka dodržovat zákazy se ale nezměnila a tak si tam dál lidi vesele chodili až ke srázu. Na Velkou Ameriku jsme šli ze Srbska po né tak známé stezce. Rozhodně ne tak známé jako ta z Ameriky na Karlštejn, kterou jsme pak šli taky. Ta méně známá stezka vedla přes Mořinu, kde se prodávala zmrzlina. Byli jsme nadšení jako malé děti. A byla to má první točená zmrzlina tento rok. 
Já výlety s přítelem mám sice hodně ráda, ale on není tak posedlý focením a tak ani já nevytahuji mobil na fotky tak často a pak mám jen zážitky a žádné fotky. Heh. No a články bez fotek moc nefungují, takže druhá fotka je už z dalšího dne a dalšího výletu. Teď si samozřejmě dělám srandu, mám radši zážitky než spoustu fotek! Každopádně druhý výlet byl v okolí Řevnice, kde je vlastně o dost hezčí příroda a vyhlídky, než na celé trase Velká Amerika - Karlštejn. Každopádně ale chápu, že všichni chtějí vidět lomy. 

Kam jste v květnu vyrazili vy?


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

12 komentářů:

  1. Já jsem v květnu nebyla nikde mimo svoje město :) Ale ráda bych v létě, až bude sluníčko a taková ta vyloženě letní atmosféra :) Z výletů máš moc hezké fotky Leni :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to pak bude stát taky za to! Na to se už taky těším :)
      Děkuji! ♥

      Vymazat
  2. Krásné místa jsi navštívila. Akorát na ten prales mi přijde smutný pohled. Já jsem v květnu nikde nebyla. Maximálně si udělám vycházku se psem tady po okolí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je smutný pohled.. Je vidět, jak to tady ty smrky ve volné přírodě už nedávají..-.-"

      Vymazat
  3. Ach, to je krása! V Česku vidím, jak už lidé výletují, užívají si kávu a oběd v restauraci, ale bohužel tady v UK je to vše stále zakázané, už mi z toho asi hrábne :D Teď o víkendu jsme měli naprosto nádherně, jako v létě a musíme sedět doma, už se každý týden modlí, ať alespoň ten pohyb uvolní...
    Dobře, že sis měsíc takto krásně užila!
    Přítel taky není fotící maniak, ale naštěstí má pro mě pochopení a ví, že já si prostě musím všechno vyfotit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak snad se vám to brzo zlepší! Vím, jaké to je, muset sedět doma a nemuset nikam jít -.-"
      Děkuji! :)
      Jo, to ten můj taky, ale já nemám nijak tendence ten mobil vytahovat, když vidím, že on se prostě jen kochá a fotky neřeší :) :D

      Vymazat
  4. To je super, že jsi v květnu zvládla nějaké výlety :) Soutok Otavy a Lužnice neznám, ani jsem doteď nevěděla, že tu v blízkosti vůbec je :D Takže děkuju za tip na výlet :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se tam určitě dojeď podívat! :) je to tam pěkné, i to okolí na procházky :) a je tam i nějaký kemp a můžeš ho vidět ještě z protějšího břehu, tam je další vyhlídka, ale tam jsem nebyla :)

      Vymazat
  5. Velká Amerika je nádherná! Podnikli jste super výlety, už se také těším, až někam budu moci vyrazit po státnicích. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná místa! 😊Taky jsem navštívila za květen nějaký ten Lom a různé vodní plochy či rozhlednu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3