Střípky z mého playlistu | květen 2020

středa 20. května 2020


Ahoj, možná jsem byla zase moc ambiciózní a líná hledat nové písničky, ale dlouho se tu neobjevil tento formát článku. To je teď ale zpět. Už radši nebudu slibovat, že bude každý měsíc, ale momentálně jsem celá nadšená z toho, že s vámi budu sdílet písničky, které jsem v poslední době poslouchala nejvíc. A přesně tuto radost na psaní článků miluji! Nebudu to proto už dál okecávat a půjdu rovnou na samotný článek. Bavte se!


Marek Ztracený - Naše cesty
Moc si sice nedokážu představit, že existuje někdo, kdo tuto písničku nezná, já se na ni ale stala totálně závislá až v poslední době! Z videoklipu jsem brečela, když jsem ho viděla poprvé a to musím přiznat, že jsem nebyla nějaký velký fanoušek Marka, ale tahle písnička mě fakt dostala. Díky ní jsem ho vlastně začala znovu poslouchat a v únoru se vypravím na jeho koncert, jestliže tedy nebude zase koronablázinec. Doufám, že ne. 


Peha - Spomaľ 
Poslední dobou jsem začala dost poslouchat slovenské písničky. Slovenština se mi hodně líbí a miluji ji poslouchat. Se čtením už je to horší, není to pro mě tak přirozené, ale i to samozřejmě zvládám. Každopádně ze zástupců slovenských písniček jsem vybrala tuto, znám ji už snad sto let a hrozně se mi líbí.


Lenny - Figure it out
Marně budete u mě hledat Střípky bez Lenny a nebo UDG. Myslím, že toto ještě chvíli trvat bude. Tentokrát jsem vybrala písničku Figure it Out, na které si ujíždím už od doby, co vyšla. Miluju tu její upřímnost a vlastně jsem se v ní i docela našla.


Lenny - Forever
Tuto písničku jsem poprvé slyšela na koncertě v Plzni na podzim 2019. Už tehdy se mi líbila hned na první poslech, od té doby ale zmizela. A docela logicky, když to bylo dílo na novou desku, která vychází už za pár dní a já už nemohu dospat do dne, kdy fakt vyjde! No, to sem ale nepatří. Po dlouhé době jsem tuto písničku slyšela na facebooku Dobrého rána, kde ji Lenny taky zpívala. Naposled ji zpívala i na online festivalu a z toho vzniklo toto video a od té doby ji mohu poslouchat pokaždé, když se mi zachce!


Mandrage - Je mi to líto
Energičnost v této písničce jsem si vlastně zamilovala už od prvního poslechu. Vždy jsem ji ráda poslouchala a v poslední době jsem se k ní hodně vracela. 



Mandrage - Kristýna
Má druhá nejoblíbenější písnička z alba Vidím to růžově od Mandrage, kteří to ale tak růžově už nevidí, jak trefně poznamenal můj přítel. Každopádně energičnost se nachází i v této písničce a vždy, když ji slyším, chce se mi tancovat. 


Zayn - Dusk Till Dawn ft. Sia
Tato písnička vždy tak nějak přijde do mého života a pak zase odejde. Často se i objevuje v Superstar, byla v předchozí řadě a teď už i v té nejnovější, nesuďte mě, ale já to miluju! A to jsou většinou momenty, kdy mi tato písnička vejde do života. Mám z ní vždycky takové pocity, že mě to prostě dostává. 


Teepee - All I Want
Znáte Plzeňskou skupinku Teepee? Já ji poprvé slyšela na plzeňském koncertu Lenny, kde byli jako předskokané. A byli to první předskokané, kteří mě kdy bavili. Vlastně je tak obecně nemám moc ráda, protože prostě zdržují od interpreta, na kterého jdu. Já vím, je to ode mě ošklivé, to takhle říct. Každopádně něco na Teepee si mě získalo a od té doby je poslouchám!


Tomáš Klus (Klusymfonie) - Vločka
Vločku jsem vlastně do vydání tohoto alba ani neznala. Až když vyšlo, začala jsem ji vnímat. V této verzi s filharmonií se mi dost brzo zalíbila a je to jedna z mých nejoblíbenějších z tohoto alba. Začala jsem ji tedy poslouchat i v normální verzi, ale pořád si radši pouštím tuto symfonickou.


Slza - Žár
Nikdy jsem tuto skupinu moc neposlouchala, Petra Lexu znám spíš jako youtubera a přítele Natálky Kotkové. Dostala se ke mně ale tato písnička a to docela náhodou a vlastně se mi dost zalíbila. Myslím, že si najde místo v mém playlistu! 

Heh, zase jsem tyto Střípky posadila hlavně do česko-slovenského prostředí. A fakt to nebyl můj úmysl! Čím dál častěji ale poslouchám místní umělce. Má to plno svých výhod, koncerty jsou najednou dostupnější, heh!

Co poslední dobou posloucháte vy? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde


V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

12 komentářů:

  1. Já si většinou jedu takovej mix všeho :D Katarínu zbožňuju, je to super ženská a písničky od Mandrage mě taky úžasně dobíjí <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem se ti některými písničkami trefila do vkusu! :)

      Vymazat
  2. Mně se moc líbí ty cesty :) má to něco do sebe, hlavně jak se zamýšlí nad ženským životem a svoji vlastní nepozorností k ženě. Doufám, že píšu o správné písni od Marka :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, nejsem si jistá :D myslím, že popisuješ jinou písničku, teď tedy taky nevím, jak se jmenuje, ale mám ji v hlavě :D

      Vymazat
  3. Zrovna posledních pár dní hledám nové písničky, abych měla co poslouchat k běhání. Ta od Pehy - bože, té jsem se za mlada naposlouchala :-D A jako cože? Teepee - All I Want - vůbec jsem je neznala a ta písnička je boží! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Peha kdysi hodně frčela!
      Jé, tak to jsem ráda, že se ti něco z mého výběru líbí :) Koukni na víc písniček od Teepee :)

      Vymazat
  4. Některé písničky (respektive interprety) poslouchám taky celkem často - třeba Marka Ztraceného mám fakt ráda. Díky za připomenutí Dusk Till Dawn, sice Zayna moc nemusím, ale tahle písnička je fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já tu písničku poslouchám taky spíš kvůli jí samotné a ne kvůli Zaynovi :) Ale Siu mám hodně ráda :)

      Vymazat
  5. Katka Knechtová ma pobavila a pripomenula mi detstvo — keďže pochádza z Prešova ako i ja, keď som bola mladšia, vystupovala na každej akcii v meste a i moji rodičia ju doma počúvali 😅 A Dusk Till Dawn nikdy neomrzí!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "A WEEK IN VEGAN BREAKFASTS"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je hezký mít takhle na někoho vzpomínky! Já takhle od mala znám zase Mandrage, začínali hrát v kulturáku nedaleko od mého bydliště :)
      To neomrzí! :)

      Vymazat
  6. České písničky u mě skoro nevedou, ale třeba Spomal si jednou za čas ráda pustím a vzpomínám. :) Já spíš poslouchám zahraniční hudbu a spíše taneční či drumm & bass, ale jinak taky si poslechnu od všeho něco. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já dřív taky české vůbec neposlouchala, ale poslední dobou jsem si k nim našla dost cestu :) Ale každý máme to své :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3