Věci, které mě vytáčí

neděle 19. července 2020


Ahoj, mám dnes náladu na nějaký lehčí a povídací článek a tak jsem si z poznámek vytáhla právě toto téma. Dnes vám chci říct o věcech, které mě rozčilují a trochu vám o nich popovídat. Budu ráda, když se mnou v komentářích budete sdílet ty své věci! 

Vyhazování jídla
Jedna z věcí, které mi vadí nejvíce, je vyhazování jídla. Jo, občas to neuhlídáme a něco se nám zkazí a nebo v restauraci necháme malý zbytek, který do sebe už nenarveme. Ale podle statistiky se vyhodí 1/3 jídla, které nakoupíte. To je, jako kdybyste šli do obchodu pro 3 tašky jídla a 1 rovnou vyhodili do popelnice. Mě toto prostě vytáčí. Nechápu moc lidi, kteří si objednají něco v restauraci a nechutná jim to a tak to prostě nechají obsluhu vyhodit. Nebo si toho objednají tolik a ví, že to nesní, ale chtějí to ochutnat. Samozřejmě jim to zbyde a pak si to nenechají zabalit, ale vyhodí se to. Jak já to plýtvání jídla nesnáším!


Nezapnuté směrovky
Další věcí, která mě rozpaluje doběla, jsou řidiči. kteří neví a nebo zapomněli, k čemu mají směrovky. Už kolikrát se mi stalo, že přede mnou někdo bez směrovky zastavil u kraje, odbočil a nedal to vědět a nebo neodbočil. Toto nemohu vystát. Navíc je to fakt i nebezpečné. Nejvíc cením ty řidiče, kteří i vzorně označují překážky. Jo, některé jsou dost vidět, ale když pak člověk jede ve velkém provozu a překážka se objíždí jen v nejmenší možné vzdálenosti, je toto hodně dobrý čin, jelikož překážku vidíte až na poslední chvíli. 

Předbíhání ve frontě
Každý z nás to určitě zažil a každý z nás to někdy udělal. Já jsem se jednou dokonce pokoušela to zahrát na to, že jsem cizinka. Byli jsme se školou na exkurzi v Praze a šli jsme do katedrály Sv. Víta a když jsme tam přišli, byla tam neskutečná fronta. A naši učitelku nenapadlo nic lepšího, než že nám řekne, abychom předběhli. Tak jsme šli na to. Jedna paní na nás okamžitě začala nadávat, všichni ji ignorovali a já jsem se cítila hrozně a tak jsem myslela, že říct jí "what" bude to nejlepší, co mohu udělat. Přece s cizincem si ta stará paní nepopovídá. Jenže ona nás předtím slyšela, jak si povídáme česky, takže to byl spíš trapas. Od té doby toto bytostně nesnáším.

Telefonování v autobuse 
Toto nemám ráda jak ze svého pohledu jako cestujícího tak i z toho pohledu člověka, který musí telefonovat. Co si budeme povídat, všechny spolucestující to ruší, když celou cestu vedete hlasitý rozhovor s kamarádkou doplněný o výbuchy smíchu. A už jsem to několikrát zažila a i mi často někdo povídal, že se mu to stalo také. A nejhorší je, když je tento člověk slyšet i přes sluchátka. A z tohoto důvodu i nesnáším telefonovat. Vím, že někoho ruším a zároveň je mi jasné, že poslouchat tento cizí rozhovor je až moc lákavé na to, aby to nikdo neudělal. A mamka má talent mi volat vždy, když v tom autobuse sedím.

Škemrání o peníze
Možná v tomto nejsem tolik empatická, ale jsem toho názoru, že vždy se o sebe člověk může postarat, když chce. Najít si nějakou práci. Proto nemám velké pochopení pro lidi bez domova. Neukamenujte mě! Ti samotní mě ještě nevytáčí. Ani žebráci. Co ale bytostně nesnáším jsou ti lidé, kteří k vám přijdou a ptají se, jestli jim nedáte peníze. Ne. A mohla bych tu pokračovat s dalšími důvody, proč ne, ale bojím se, že byste mě pak fakt už ukamenovali.

Špatně daný toaleťák na držák
Tak a teď něco na odlehčení. Toaleťák na držátko patří prostě tak, že konec, který odtrháváte není u stěny. Jakmile ho tam někdo dá přesně tímto způsobem, mám pocit, že vypěním a okamžitě ho přendavám. Kdekoliv. A jestliže to nejde kvůli typu držáku, jsem vytočená ještě víc, heh. 

Mám pocit, že bych mohla pokračovat ještě dál! Ale když mě zas nějaké věci napadnou, podělím se o ně v případném druhém díle tohoto článku.

Co vytáčí vás?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

16 komentářů:

  1. Júj tak to sú teda riasne tvrdé riadky. Ako mňa tiež vytáčajú bezdomovci ale iba tí ktorý odmietnu jedlo alebo vodu keď im kúpim a namiesto toho opýtajú peniaze že na čuču. Ako toto nie. A čo ma ešte vytáča je že keď sa môj priateľ naje tak nechá taniere pri počítači a ja to musím spratať.

    SÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to už jsem taky několikrát slyšela od lidí, že jim nabízeli jídlo a oni to prostě nechtějí.. -.-"

      Vymazat
  2. Leni, škemrání o peníze taky nesnáším. Každého je to možnost, práce je. Nejhorší je, že ty lidi jsou i často agresivní a neodbytní ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jo. A nebo ti lidé, kteří nějakou nemoc nebo postižení předstírají, jen aby jim lidé dávali peníze... To už je pak hodně smutné, pak nemůžeš nikomu věřit...

      Vymazat
  3. Plytvanie jedlom úplne nenávidím! Či už je to v reštaurácii, veľmi ma to hnevalo, keď som to videla i v školskej jedálni (niekedy tie jedlá neboli najlepšie, ale nechápala som, načo si niektorí vôbec išli pre svoju porciu, keď z toho i tak zjedli najviac tri zrnká ryže a celé jedlo sa muselo vyhodiť 🤦‍♀️), a aj keď vidím, ako ľudia v obchode kupujú zbytočne strašne veľa jedla len preto, že je v zľave 🤷‍♀️

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MANGOVÝ KRÉM BY KVITOK"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty školní jídelny jsou na toto zlo! Jak to vždycky jen shrnou do velkého kýble a vyhodí.. až je mi z toho smutno i teď, když si na to vzpomenu..-.-"

      Vymazat
  4. Plýtvání jídlem je něco, z čeho by mi švihlo. A úplně nejvíc mě vytáčí lidi, který mají plnou lednici, přijdou k ní a řeknou, že tam nic není a jdou se najíst někam ven. Přitom kdyby nebyli líný, tak si z jídla v lednici uvaří úplně v pohodě. A místo toho se jim to v lednici zkazí, zbytečně utrácí jinde, no ne prostě :D A toaleťák.. Úplně s tebou cítím :D Taky to nesnášim :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, tak s takovýma lidma jsem se naštěstí nesetkala.. Jen s těma, co nadávají, že v lednici nic není, ale pak z toho něco vymyslí :D ale to je pak hlavně o tom, co kupuješ..:D
      Jo, jsi můj člověk!

      Vymazat
  5. Musím říct, že z tohoto seznamu mě nejvíce vadí právě plýtvání, a nemusí to být přímo jídlem, ale obecně- nakupovaní nekvalitních věcí, každý rok nový telefon, atd. Jídlo mi tedy taky vadí hodně, zvlášť v dnešní době, když drancujeme planetu, vše letí přes půl světa atd. Stejně tak mě vytáčí i odhazování odpadků kdekoliv, to prostě nejde pochopit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, celkově hrozně plýtváme, to máš pravdu. U jídla mě to ale vytáčí nejvíc :)
      No to máš recht, na to jsem úplně zapomněla!

      Vymazat
  6. Telefonování v autobuse a předbíhání ve frontě je tutovka. :D A ty směrovky, ty jsou pro mě teď hodně aktuální, protože teď ve středu jsem dodělala autoškolu a když jsem se dívala, jak řídí moji známí, směrovek jsem si taky všímala. Taky jsem nechápala, že je nepoužívají. :O :D
    Co dalšího vytáčí mě? Tyjo, teď si moc na nic nedokážu vzpomenout. :D Třeba to, když na mě někdo hvízdá z auta (víš, takoví ti frajírci.. :D).. a pak když někdo pořád chodí pozdě a přitom tvrdí, že už je skoro na místě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo! :D jeden pohyb rukou a kolik toho může zachránit, když člověk ví, co řidič před ním bude dělat...:)

      Jej, no ti frajírci jsou nejlepší! a nejčastěji řídí Alfu Romeo! :D :D :D

      Vymazat
  7. Vytáčí mě naprosto stejné věci. :D Plus když někdo nahlas mlaská (třeba když žvýká žvýkačku a otvírá u toho pusu jak ryba).
    Pobavila jsem se a zároveň jsem ráda, že nejsem sama, koho štvou tyhle "drobnosti".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, tak s tím hlasitým mlaskáním se tak často nesetkávám :D jinak by mě beztak vytáčelo taky..:D

      Vymazat
  8. haha, tohle se ti povedlo a s některými body se ztotožňuji, jde v podstatě (snad až na poslední bod) o morální principy lidí a je na každém, co komu svědomí nebo zodpovědnost dovolí, ale lidé jsou bohužel různí a víš co, někdy je lepší to brát s humorem, jinak bychom se z toho museli zbláznit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3