Digitální detox (?)

středa 12. srpna 2020

 

Ahoj, dnes mám chuť být trochu osobnější. Dnes je 10.8. a článek plánuji vydat až ve středu a tak si to možná ještě rozmyslím. Jestli ano, právě ho nečtete a já jsem teď ztratila chvilku psaním této zbytečné věty. Budu ale doufat, že se mi povede mé myšlenky vyjádřit přesně tak, jak chci a v tom případě tento článek čtete a já si ráda přečtu váš pohled na věc. 


Jsem hodně akční člověk, takže když vidím měsíc, ve kterém se nechystám na nějaký ten pořádný výlet, ale v plánu je jen chodit do práce, jsem z toho otrávená. Snažím se to tedy vyvažovat aktivitami po práci, které se mi daří. Tato strategie vlastně funguje skvěle, nejsem-li na sociálních sítích, kde lidé, hlavně v létě, přidávají své dovolené. A tady je právě ten kámen úrazu. Jakmile vidím, že plno lidí někde lítá, jsem smutná z toho, že já ne. 

Měla jsem v plánu někam jet s kamarádkou, ale její povedená kolegyně si nahlásila dovolenou na všechny víkendy v srpnu, když ona byla pryč, takže nemohla nic namítat. Kvůli ní mi odpadlo mé srpnové cestování a trávím celý měsíc vysedáváním v práci. Jo, vím, že to tak má plno lidí, nehroutím se z toho a nenazývám to depresí, ale prostě je mi smutno, že je léto, že je čas poznávat a já sedím tady. Mám v plánu dva cestovatelské články, na které samozřejmě nemám vůbec náladu. 

Takže jsem vypnula upozornění na všech sociálních sítích. Nejradši bych vypnula celý internet, ale na druhou stranu nechci být bez kontaktu s pár lidmi a tak na ty sociální sítě chodím jen odepisovat a příspěvky ignoruji. Nejvíc mě pak bodá do břicha to, když jsou někde moji nejbližší. Nepochopte mě špatně, já jim to přeji, jen z toho mám prostě ten nejsilnější pocit, že bych taky chtěla někde být. Možná trochu závidím. Hlavně když pak vidím fotky z dovolené, kde jsem měla být taky, ale kvůli špatné souhře náhod jsem nejela. No, už jsem si postěžovala dost a příště se uvidíme už u veselejšího článku!

Jak na působí na vás všechny ty dovolené na sociálních sítích? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

14 komentářů:

  1. My teraz v práci fungujeme bez manažérky a jej zástupcu, takže nám chýbajú dvaja najdôležitejší ľudia, a je to dosť vyčerpávajúce, lebo musíme byť bez nich. Ja s kolegom ako vedoucí ťaháme směny za nich, a tak sa minimálne do konca mesiaca nikam nedostanem — a som z toho trochu demotivovaná, lebo i ja všade vidím, ako moji kamaráti chodia po výletoch, užívajú si dovolenky a plne si vychutnávajú teplé slnečné dni, zatiaľ čo ja trčím v práci. Takže tvoju náladu plne chápem 😅

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "INSPIRED ME PART 04"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej. Doufám, že alespoň v září se někam podíváš a nebo si pořádně odpočineš aspoň! :)

      Vymazat
  2. Je to škoda, že nemůžeš taky takhle cestovat kvůli práci. Já ty dovolené na IG moc nevnímám, nemá to cenu. Každopádně já sama mám dovolenku a tak si ji užívám. Až budes mít dovolenou ty, ostatní zase ne. :D takže tak. Hlavně ať ti to v práci rychle utíká a můžeš alespoň vyrazit na nějaký výletík. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mě v práci nikdo nedrží, kdybych chtěla volno, mohu si ho vzít, ale nějak se mi nechce přicházet o peníze kvůli tomu, že někam pojedu sama no :)

      Vymazat
  3. To naštve, ale pak zase někam vyrazíš ty a ostatní budou pracovat :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  4. Chápu tvoje pocity, mívala jsem podobné.. Tím, že tolik času na sociálních sítích už netrávím, tak ani nemám ponětí, kde kdo je/byl, a tak mě ani moc netrápí, že já žádnou dovolenou v plánu nemám :) Upřímně bych se i někam bála vycestovat skrz koronavirus ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ten nejlepší přístup, nechodit na sociální sítě! :D

      Vymazat
  5. Leni, úplně ti rozumím a jediné, co se proti tomu dá dělat, je uvědomit si tu realitu za tím, protože sítě jsou vykonstruovaný hezký svět. Digitální detox je ale boží nápad, dala jsem si ho v prosinci celý měsíc (jen po osobní stránce, protože jsou sítě součástí mojí práce) a byla to nádhera! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je! :) taky jsem je v posledním týdnu hodně omezila a bylo mi lépe :)

      Vymazat
  6. Bylo to pro mě hrozné hlavně loni - zatímco všichni po maturitě slavili, objevovali svět, užívali si, měli zajímavou práci nebo prostě jen četli a odpočívali, já pracovala šest dní v týdnu v Mekáči v Německu, potřebovala jsem si vydělat peníze do začátku studia. Jakože, ve výsledku to stálo za to asi, ale taky mi vždycky bylo smutno a tak nějak jsem se cítila naštvaně...
    Letos mám z nějakého důvodu taky chuť všude se zneviditelnit, nebaví mě zveřejňovat a sdílet nic, i když bych měla spoustu věcí. Jsem taková uzavřenější do sebe. Asi nějaká životní fáze. :)

    Měj se hezky a drž se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to chápu.. To já jsem alespoň měla volné víkendy a neměla jsem problém si vzít volno kdykoliv. A ani jsem nepotřebovala trávit v práci víc hodin než 8 denně.. Ale hlavně že to stálo za to! :)
      Asi jo :)

      Vymazat
  7. Pro mě to bývalo hrozné, když jsem měla přítele... měla jsem čas jezdit na dovolené, ale ne osobu, která se mnou chtěla a sama jsem se bála, tak jsme jen seděla a koukala na příspěvky ostatních. Teď je to jiné a spíš když někdo přidává fotky, tak toužím zase někam vyrazit, nějak se ve mě cestování probudilo...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3