ROOM TOUR - Zase jsem se přestěhovala!

sobota 22. srpna 2020

 

Ahoj, někdy v červnu jsem vám v tomto článku psala o tom, že jsem si našla pokoj v Praze a že se chystám si ho přizpůsobit tak, abych se v něm cítila co nejlépe. Ještě jsem s těmi úpravami ani nezačala a dověděla jsem se, že mám možnost se přestěhovat do vedlejšího pokoje, který je větší. A tak jsem toho využila. Tento pokoj jsem si uzpůsobila už téměř hned, protože mi bylo jasné, že bych na tom jinak pracovala měsíce a stejně bych se k tomu nedostala. 

Jo, oka, ještě to není úplně celé. Nechala jsem si vyvolat fotky a chci si je rozvěsit na jedné zdi, nad postel bych si ráda pořídila stírací mapu a nad stůl už jsem si objednala plakáty - definici cestování, černobílou mapu Osla a černobílou mapu Kodaně. A ještě potřebuji záclonu! Ale nic jiného mě zrovna nenapadá a už teď jsem s pokojem docela dost spokojená. No, už vám ho jdu ukázat! 


Tento stůl jsem si kupovala už někdy před 2 roky, když jsem se s kamarádkou stěhovala na kolej. K tomu jsem pořizovala i židli. Oboje je klasická co nejlevnější Ikea a pořád slouží! Na fotku jsem stůl nijak nečančala. Kelímek s Tomášem Klusem a jeho cílovou skupinou na něm stojí pořád. Mám v něm vodu, ze které často upíjím. Z počítače zrovna nabíjím své hodinky, heh. A taky sleduji nějaké video na YouTube, už nevím jaké. 


Na parapetu hned vedle stolu mám věci, které chci mít po ruce pořád. Vitamíny na vlasy, kolagen, který jsem začala nedávno pít každé ráno, zrcátko, v černé taštičce kosmetika, kapesníčky, nějaké ty krémy a brýle. No asi to vidíte. 


Tyto dva noční stolečky jsou naproti mému stolu. Na nich jsem si vytvořila dekorace. Kaktusky jsou opět z Ikey a jsou už taky přes dva roky staré a od té doby i trochu povyrostly. Pořídila jsem si i difuzér z Jysku, nepřijde mi ale, že by nějak hodně voněl. Vlastně mám pocit, že ho cítím, jen když se k němu nakloním. Už jsem si ale vyhlídla další v Nanu Nana, tak zkusím příště koupit ten. Máte s difuzéry z Nanu Nana zkušenosti? Stojí za to? Dále je to místo pro svíčky a také pro odkládání šperků.


Zlatý list jsem koupila v Jysku ve slevě. Noční stolky byly oba dva zeshora už trochu sedřené a tak jsem hledala způsob, jak to zakrýt. Kupovat nějaký ubrus se mi nechtělo a ten list to nakonec zakryl dokonale a navíc je to fakt hezká dekorace!


Na postel jsem si přidělala světýlka, která ale nejsou bohužel dostatečně vidět kvůli světlu. Nevadí. Černé polštáře i s povlaky mám z Jysku, stejně tak jako jednobarevné povlečení. Třetí malý polštářek je z Ikey, ale je už taky dva roky starý, tak vůbec nevím, jestli se takový dá ještě sehnat. Vedle postele mám docela velkou skříň, do které jsem bez problému dala vše své oblečení. Já ho ale zas tolik nemám. 


Hned jak jsem se nastěhovala a spatřila na skříni háček, bylo mi jasné, že toho využiji a vyrobím si lapač snů. Nakonec jsem ale sehnala tento docela dost levně na Mallu, takže jsem si řekla, že za tu cenu bych ani nenakoupila všechny ty věcičky, které na jeho výrobu člověk potřebuje. Tak jsem si ho objednala už vyrobený a hned jsem si ho zamilovala!


Tuto skříňku jsem si přesunula před dveře. Za prvé trochu brání pronikajícímu světlu, ale hlavně je pro mě hrozně praktické mít odkládací místo na klíče a sluchátka hned za dveřmi. Na toto odkládání jsem si pořídila talířek ve tvaru mušle. Dále mám nahoře vystavené všechny hezké věci + deodorant. Ten mi tedy tak krásný nepřijde, ale i ten mám ráda při ruce pořád a vedle vůní mi přijde i praktický. Snažím se i pravidelně si mazat ruce krémem, proto jsem si ho dala hned k odkládacímu talířku. Chvílemi to funguje a chvílemi ne. 


Ve skříňce jsem měla původně vyskládanou kosmetiku, musím ale říct, že se mi to moc nelíbilo. Tak jsem zaběhla do Pepca a za pár korun jsem si koupila tyto krabice, které do skříňky zapadly, jako kdyby pro ni byly dělané. Takto mi to přijde o dost hezčí. 

A jako poslední fotku pro vás mám pohled na levou část pokoje. Na té pravé není vůbec nic zajímavého, tam jsou vlastně jen ty noční stolky. 

Co říkáte na můj pokoj? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

30 komentářů:

  1. Ahoj, pokoj máš moc pěkný, čistý, jednoduchý a praktický. Pěkně sis ho zařídila. Líbí se mi černé polštářky a objednaná mapa Kodaně. ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Pokoj vypadá moc dobře! :) Klasické světlé dekorace a minimalismus jsou vždycky dobrou volbou. Tak ať se ti dobře bydlí! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá skvěle :) Miluju room tours a všechny podobné články/videa, takže tady jsem si fakt přišla na své :D <3 A obdivuju tě za to, že ti vydržely kaktusy. Nevim, já ať dělám, co dělám, nikdy mi nevydrží :D Hlavně, abys tam byla spokojená a dobře se ti bydlelo <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky mám tyto články a nebo videa ráda :)
      No jako já to sama nechápu :D taky nedokážu vypěstovat skoro nic a všechno mi hned chcípne :D
      Děkuji :)

      Vymazat
  4. Moc hezky jsi vyřešila ty krabice do skříně, vypadá to hezky a pokoji dodají trochu barev. Pokoj máš velmi útulný a to je ono, aby se člověk cítil příjemně.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty byly hodně dobrá volba a alespoň to působí uspořádaně :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  5. Moc hezky sis ho zařídila, působí útulně a obdivuju uklizenost a pořádek! :D Na tyhle krabice jsem v Pepcu taky koukala, mají je tam ale složené, tak jsem ráda, že je u tebe vidím naživo :) Vypadají fakt supr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, snažím se pořádně uklidit alespoň jednou týdně, cítím se o dost lépe, když mám kolem sebe uklizeno :)
      Jo, taky jsem si to neuměla úplně přestavit, ale rozhodla jsem se je zkusit a stálo to za to :)
      Děkuji! :)

      Vymazat
  6. Ahoj Leni, to je paráda, že jsi měla možnost se přestěhovat do většího, tento pokoj se mi líbí více. Jinak udělala sis prostředí moc krásný. Difuzéry z NanuNana jsem měla 2, vůně grepu a druhá byla nějaký dřevo a byla jsem s nima spokojená. Já difuzéry miluju, vždycky mi doma nějakej voní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Veru! :)
      Jé, tak to jsem ráda, že ty jsou dobré! :)

      Vymazat
  7. To je nádherný pokoj! :) Ať se ti v něm krásně bydlí! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Máš to tam moc pěkné, ať se ti tam líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké! :) Obdivuji, že si vystačíš s takovouhle židlí, já už bych asi nezvládla pracovat u počítače jinak než na pohodlném křesle s opěrou hlavy, jinak by mě má záda nesnášela. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ní zas tak dlouho denně nesedím, nejdéle tak hodinu :D v práci mám pořádné křeslo a tady se spíš valím v posteli :D

      Vymazat
  10. Moc krásný a útulný pokoj. Ty noční stolky jsou krásný! 😊 A jinak povlečení s polštářky jsou taky boží 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo, na to povlečení a polštářky jsem fakt pyšná! :)

      Vymazat
  11. Máš krásný a útulný pokojíček, moc se mi líbí zvolené doplňky! :))

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně sis zařídila! :) Na té bílé židli, co máš u stolu, právě teď sedím! :D Taky jsme se stěhovali, před týdnem a teda masakr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, hodně známá židle :D No to jo :/ tak ještě že už je to pryč :)

      Vymazat
  13. Pěkně uspořádaný byt. Nad stírací mapou jsem také přemýšlela, ale pak jsem si říkala, že když bych našla přítele, co má svoji a já měla svojí, že by bylo blbý mít dvě :D tak možná až se usadím.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si sobecky pořídila svou, přece jen to jsou tvé vzpomínky, na které nechceš zapomenout :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3