Inspirace - můj pokoj

středa 10. června 2020


Ahoj,
jestli jste v posledních pár týdnech četli můj blog, možná vám neunikla informace, že jsem si našla pokoj v Praze a přestěhovala jsem se z koleje do bytu. Můj pokoj je ale zatím hodně nevybavený, vlastně tam mám jen postel, jednu poličku a svůj stůl se židlí, co jsem měla na koleji. Proto jsem začala přemýšlet o tom, co všechno si do pokojíku pořídím a chtěla jsem o tom sepsat článek. O mých inspiracích a o tom, jak to nakonec dopadlo. A pak se objevila soutěž s Heurekou právě o vybavení do pokoje a to je prostě příležitost, kterou mi někdo naservíroval na zlatém podnose!
Soutěžím o nábytek a vybavení na Heureka.cz.

První vám ale představím, jak ten můj pokoj zatím vypadá. Je sice menší, ale útulný. 




Pokoj jsem na fotku nijak nečančala, vyfotila jsem realitu. Sama mám ráda, když ji vidím a tak, doufám, že omluvíte nehezky pohozená sluchátka a klíče. Každopádně pro lepší orientaci. Na levé straně poslední fotky se nachází dveře, které teda vyfocené nemám, ale jsou polepené docela nehezkou tapetou. Tedy mě se nehodí do toho, jak chci, aby pokojík vypadal. Takže i to bych chtěla nahradit. Uvidím, jestli něco vyberu, ale toto je spíš otázka nějaké kreativity než koupení něčeho. (Jestliže tedy nekoupíte rovnou nové dveře, heh.) Mezi stolem a postelí mám tak metr místa, ráda bych si do tohoto prostoru pořídila nějakou komodu a noční stolek. A obrazy nad postel. Možná by neuškodila ani lepší židle a nebo malé křesílko. A nové záclony. Ideálně i nějaký malý sušák na prádlo, protože nemám kde pořádně sušit věci z běhání. No, jdu se do toho pustit a uvidím, co vyberu! 


Sice jsem momentálně spokojená s tím, jaké povlečení mám na posteli, ale z tohoto seznamu ho nemohu vynechat, protože právě povlečení dost udává vzhled celému pokoji vzhledem k jeho velikosti. Pokoj bych ráda měla v růžovo-šedo-černo-bílé kombinaci. Prostě jedna primární barva a k ní už jen neutrální.
Nejraději mám ale jednoduchost, proto jsem si vybrala jednoduché růžové povlečení skoro bez vzoru. Jen s jemnými proužky.
Před nějakou dobou jsem si oblíbila šedé prostěradlo a přijde mi, že k růžové skvěle jde.
Deka je pro mě taky nutností, dotváří útulný dojem z pokoje a ten já tam prostě chci mít. Zachumlat se do deky s čajem a knihou. Přesně to plánuji dělat! A taky ji potřebuji ke spaní ve "dvojobalu", jehož princip vám teď vysvětlím. Dost často mi je totiž v noci zima a tak se vždy první přikryji hebkou dekou a na ni až hodím peřinu a pak mohu spokojeně spát.
Na co jsem si také zvykla tady u nás na Šumavě, je to, mít pod postelí kobereček. Člověk z ní vyleze a nestoupá rovnou na studenou zem, ale na hebký koberec! A ještě ke všemu to vypadá skvěle!


Tak a teď se dostáváme k těm nejdůležitějším věcem. Tedy pro mě. 
Ze svých studentských let, (fňuk, fakt už je to skoro pryč?!) mi zbyla židle, kterou jsem tehdy kupovala v Ikee asi tak za stovku a nebo dvě. Na ni pak ještě podsedák. Jo, je fajn, když na ní člověk nesedí celý den, tak je i pohodlná, ale tak nějak by to chtělo už něco lepšího. Nechtěla jsem doslova nějaké židle na kolečkách, protože prostě nejsou úplné designový. Já vím, špatný důvod. Ale prostě mi přijde takového křesílko jako lepší. No, třeba bych změnila názor, kdybych ho vyzkoušela. Každopádně toto si mě dost získalo. 
Další věc, kterou bych do svého pokoje chtěla, je komoda. Přijde mi praktická na uložení plno věcí, které mám teď buďto v úložném prostoru pod postelí, ale otvírat ji denně několikrát mě zas tolik nebaví a nebo v šatně, kterou nemám úplně v pokoji. 
Ke komodě jsem vybrala jednoduchý noční stolek, který potřebuji snad ještě více než komodu. Nemám si totiž kam odložit mobil, když jdu spát. Jo, mám takový ten zlozvyk, že koukám do mobilu, než usnu a hned po probuzení znovu. Ale i na knížku a krém na ruce. Teď mám tyto věci a odkládací prostor na parapetu vedle postele, ale je nepraktické tam pořád sahat přes tu záclonu. 

1 - lustr, 2 - difuzér, 3 - svíčka, 4 - němý sluha

Tak a jsme víceméně u dekorací. Nevybrala jsem jich tolik, kdybych pokračovala, mám celý pokoj zaplněný jen jimi a nic jiného se tam vlastně nevejde. I když jednu umělou kytku bych si tam přihodit mohla. No co, prozatím tu ta jedna, kterou mám, zůstane sama.
Jako první jsem vybrala lustr. Sice tu jeden mám, ale je to takový látkový bůhví co, na čemž se hodně dobře chytá prach. Tímto by jen propadl a neměla bych tu takový obří lapač. Navíc se mi hrozně líbí tento styl a tak proč si ho nepřinést i do svého pokoje?
Jako druhý jsem zvolila difuzér, který v sobě má zabudovaný reproduktor. No to je geniální. Vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje. Miluji všechny možné vůně a svíčky a to je asi i vidět z této koláže a proto myslím, že i tento difuzér by byl oblíbenou věcí v mém pokoji.
Jako další jsem vybrala svíčku Yankee Candle, kterou absolutně miluji jako asi většina lidí, které v tomto blogovém světě sleduji. Vůni Angel's wings jsem už měla a vím, že byla taková čistá a příjemná a tak bych se nebránila ani tomu ji mít znovu. A ideálně položenou na komodě a nebo nočním stolku.
Jako poslední věc do svého pokoje jsem si vybrala němého sluhu, kterého bych využívala asi hlavně na sušení věcí na běhání. Nemám je totiž pořádně kde sušit. V šatně to nejde, ta není přímo větraná a v pokoji je zas nemám pořádně přes co hodit. Jo, možná bych si mohla pořídit i sušák, to by asi  ničemu nevadilo. Věřím ale, že i němého sluhu bych využila.

1 - obraz  - Kastrup sea bath, 2 - hvězdy, 3 - stírací mapa 

A jako poslední tu mám obrazy, ale ty vezmu už rychle, jelikož už teď je ten článek hodně dlouhý. Obrazy bych volila opět v jednoduchých a nekřiklavých barvách. A na koláž jsem vybrala přesně ty tři typy, které mám ráda. Architektura - toto koupaliště se nachází v Kodani, kde jsem byla. Mám z něj i hodně fotek a přijde mi kouzelné. Škoda, že jsem tam nebyla, když bylo počasí na koupání i pro mne a ne jen pro otužilé Dány. Hvězdná obloha - situace nebe, jaké jste mohli vidět při různých událostech pro vás důležitých. Tyto obrazy určitě znáte, má je plno lidí. Stírací mapa světa - mapy světa se mi jako dekorace hodně líbí a jako stírací mapy mi přijdou hodně zajímavé. Viděla bych hned, kde všude jsem byla. I když nosit to ve vzpomínkách je také super! 


Jak se vám líbí můj výběr? Které barvy v interiéru máte nejradši vy? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

21 komentářů:

  1. Leni přeji hodně štěstí v soutěži :) Pokojík máš opravdu útulný a nejlepší na něm je ta sklenička na poličce :D :) Já mám v interiéru nejradši bílou, čím víc, tím líp, ale zase je toho pak víc na uklízení :) Pak se mi taky líbí stylizování do světlého dřeva :) Křesílko bych si přála taky :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :) Jo, bílá je naprosto úžasná! :) a i světlé dřevo, ale fakt dřevo, né to do žluta, jestli víš, co myslím..:D

      Vymazat
  2. Pokoj máš hezky zařízený a líbí se mi ta velká postel! :D Držím ti palce, abys měla v soutěži štěstí a mohla si pokojíček zútulnit podle svých představ! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) jo, velkou postel jsem vždy chtěla a jsem ráda, že ji mám :D

      Vymazat
  3. Krásné! Pokojík vypadá útulně a věřím, že si to upravíš, aby ses tam cítila naprosto spokojeně, určitě se pak také poděl o proměnu po, jsem zvědavá! Moc se mi také líbí kombinace šedé a růžové, doma v Česku to tak sama mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo, mám to v plánu, ale až si ho dozařídím a to může trvat dlouho :D

      Vymazat
  4. Držím ti palce v soutěži! :-)
    Já jsem vždycky měla malý pokoj, mnohem menší než ségra (a to jsem jich vystřídala během stěhování několik), nicméně jsem vždycky byla ráda aspoň za to, že mám svůj vlastní. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥
      No přesně! :) a navíc z malého pokoje uděláš útulný pokoj mnohem jednodušeji, než z velkého pokoje a to je mega výhoda! :)

      Vymazat
  5. Pěkně to máš naplánované, tak budu držet palce, aby si soutěž vyhrála a vše si mohla pořídit! :) Já žila v nevybaveném pokoji po přestěhování na nový byt skoro 2 měsíce. Pořád jsem postupně něco dokupovala, až to tady konečně vypadá tak, jak jsem si představovala. Ačkoliv já mám pokoj, tak 3x tak veliký jako ty, v malém už bych nevydržela. Nějak se mi za ty roky v Brně nakupilo spoustu věcí. :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!
      Heh, no já jsem tu zatím také v silně nevybaveném stavu a zatím mi to nějak nevadí. Až si zvyknu na víc věcí, už bych to nedala. Já právě před tímto pokojem bydlela na Strahově, kde jsem měla pro sebe ještě méně místa, takže je to pro mě příjemná změna.

      Vymazat
  6. Máš moc hezké místo :) To povlečení je nádherné!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné 😊 líbí se mi světlý design, protože v jednoduchosti je prostě krása 😊 a v tvém případě obzvlášť 😊♥️ tak ti držím palce, ať soutěž vyhraješ! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥ Tímto heslem s jednoduchostí se řídím! :)

      Vymazat
  8. Heleď, náhodou super výběr. Je to takové jednoduché, elegantní a přitom zajímavé. Já mám ráda, když v pokoji není moc kravin. Upřímně se děsím všeho, na co sedá prach :D. Jakože jo, taky potřebuju nebo chci nějaký pičičinky, ale spíš mam radši volný prostor.

    A držím palce v soutěži a gratuluju k přestěhování🙂!

    Verča ze Ztracena v Praze | Poizolační nákupy - Zara, Stradivarius. Co jsem si pořídila? | NEW IN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥ Přesně. Čím méně věcí, tím méně uklízení! Chce to najít tu správnou rovnováhu :)

      Vymazat
  9. Máš moc pěknou představu, držím palce v soutěži. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Paráda, tak trošku i závidím tu postel :) Já se snažím šetřit si na novou postel, ale každý měsíc jsou tak nějak náklady větší než výplata, tak nevím nevím, kdy to bude :D Ale pokukuji tak různě, líbí se mi i z masivu, jako třeba tady. Můžu se zeptat, odkud tu postel máš?

    OdpovědětVymazat
  11. Hrozně se mi líbí ta postel. To černé čelo postele a celkově design je luxusní. A to je jeden a půl lůžko? Jo a můžu se zeptat, matrace byla přímo s postelí nebo jste kupovala zvlášť nějakou speciální? Tenhle rozměr asi nebude úplně nejjednodušší sehnat. Ale když na to tak koukám, tak třeba tady mají všechny možné rozměry, druhy a tvrdosti, tak třeba zrovna tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dával bych si na to pozor, celý život spím na umělotině a udělalo se mi ve vlasech kolečko. Vypadá to hrozně a to ještě nejsem tak starý. :/ Takže budu zkoušet nějaké alternativy, jak se toho zbavit... Uvidíme, jak se to vyvine, ale opravdu mě to štve.

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3