Jsem zpět!

neděle 3. ledna 2021

 Ahoj, jsem tak šťastná, že konečně mohu ukončit tu dlouhou, vynucenou pauzu. Už jsem se vám o tom zmiňovala tolikrát, jestli je ale toto první článek, který u mě čtete, tak vám to řeknu ještě jednou. Pauza byla způsobená diplomovou prací, která mi v posledním měsíci před odevzdáním sebrala veškerý můj čas, ve kterém bych se mohla věnovat blogu. Toto špatné období je už ale za mnou a mohu se opět vrátit k psaní blogu. A že se na to hodně těším!


První bych vám ale chtěla povědět, jaký ten poslední měsíc práce na diplomce vlastně byl. A taky si trochu uchovat vzpomínky pro sebe, zrovna před dvěma hodinami jsem ji totiž odevzdala. A samozřejmě jsem si hned všimla věcí, které bych udělala jinak a které by si ještě zasloužily opravu. Ale co, na to už nesmím myslet a musím si teď trochu oddechnout, najet zpět do denní rutiny v práci a za týden či dva začít pracovat na prezentaci na obhajobu. A možná se i trochu učit na ty státnice. To ale asi přehánět nebudu, protože naše státnice se skládají hlavně z obhajoby a možná se zeptají i na něco, co se týče diplomové práce. Ale žádné velké testování znalostí by se konat nemělo. 

Od začátku psaní diplomky jsem měla vizi, že budu chodit do práce až do Vánoc, že to prostě zvládnu oboje najednou. No, zhruba 10 dní před Vánoci mi došlo, že to nedám, že je toho prostě moc a že si budu muset ten poslední týden před Vánoci vzít volno. Brala jsem to jako velké selhání, ale zároveň jsem věděla, že za to vlastně pak budu ráda. A jsem. 

Diplomku jsem dopsala 28.12. Od následujícího dne jsme měli s přítelem plány až do včera, takže bez volna v práci bych to nestihla. A v úterý jsem měla i poslední konzultaci, po které mi zbylo ještě pár věcí na doupravení. Na to jsem se vrhla až včera, když jsem přijela od přítele a myslela jsem si, jak to bude rychlé a že než půjdu spát, budu mít odevzdáno. Spletla jsem se. Jako vždy, když jsem si plánovala, jak dlouho mi bude nějaká práce trvat. Nakonec jsem odevzdala až dnes někdy v půl jedné a poslední hodinu a půl jsem trávila nahráváním a nalézáním chyb pořád dokola a dokola. A ještě bych mohla pokračovat celý den, ale cítím, že potřebuji trochu vydechnout. A tak jsem to prostě odbouchla.

A tak mám dvě hodiny po odevzdání, je pro mě nepředstavitelný, že vlastně po zbytek dne nic nemusím, že bych mohla zalézt do postele a zbytek dne koukat na Teorii velkého třesku. A tak jsem se pustila do všech těch věcí. Založila jsem si účet u brokera, přihlásila jsem se na webinář o investování, začala psát článek na blog, rozjela norštinu ve větším a za chvíli se vrátím snad i k běhání. Je tam pěkně hnusně a vůbec se mi po té dvou měsíční pauze nechce, ale když ne teď, tak kdy?

To by ode mě bylo vše. Uvidíme se už ve středu u dalšího článku a mohla bych vám třeba povyprávět o mém prosinci, když jste o mě celou dobu neslyšeli, co? Nebyl to jen měsíc diplomky, ale měsíc momentů, kterých si sakra vážím.

Jak jste začali vy rok 2021?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

14 komentářů:

  1. Já jsem najela na nový budget systém a ohromně se mi ulevilo. Už jsem nahradila pár nákupů věcmi, které jsem měla doma :-)

    V louži z představ

    OdpovědětVymazat
  2. Ano nevíš, jak ti závidím, že už máš diplomku odevzdanou.. já mám termín za pár dní a mám pocit, že se do té doby asi zcvoknu :D Pořád nacházím něco, co by se dalo ještě předělat, komunikace s vedoucím je zdlouhavá a tak nějak netuším, jak to dopadne :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, naprosto chápu, o čem mluvíš :( těch pár dní do odevzdání bylo nejhorších, nahrávala jsem to pořád a pořád dokola.. vždy jsem se na to totiž koukla a nalézala další chyby... posílám ti plno sil a určitě to taky zvládneš! :)

      Vymazat
  3. No hurá, gratuluji, že ses s tím tak dobře poprala! Teď si pořádně odpočiň, snad budeš mít dost času to teď nějak hodit za hlavu a užívat si.. hmm, ono je teď těžké vymyslet co. Ale ty si něco určitě najdeš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu si teď užívat hlavně blog, možná už i youtube a práci :D ale vlastně je to oproti diplomce příjemná změna :D děkuju ♥

      Vymazat
  4. Velká gratulace k dokončení! :) při čtení tvého článku mě akorát zase vyděsilo připomnění, že začínám na své diplomce taky pracovat a za rok touhle dobou už bych měla mít hotovo nebo finišovat. A to jenom díky tomu, že si studium prodlužuji o rok, jinak bych už musela odezvádat teď jako ty. Držím moc palce na státnice a odpočiň si. Zasloužíš si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ tak to budu držet palce, ať se ti taky povede diplomka napsat! :)

      Vymazat
  5. Moc gratuluji k odevzdání, jsi šikula! :) Do nového roku ti přeji hodně štěstí a zdraví! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! ♥ taky ti přeju do nového roku jen to nejlepší :)

      Vymazat
  6. Gratuluju k dopsání diplomky! Já se právě trápím s bakalářkou a ono to dá práci všechno sepsat, dát to dohromady...pořád mám pocit, že je víc práce přede mnou, než za mnou ;)
    Každopádně všechno nejlepší do nového roku i tobě, hodně zdraví, energie a optimismu!
    A těším se na další článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥ to určitě zvládneš! Je to zlo, ale dá se to udělat :)

      Děkuji ještě jednou ♥

      Vymazat
  7. Gratuluju! Mě diplomka teprve čeká, ale už jsem si vybrala téma, které by mohlo relativně navázat na mou bakalářku, tak se docela i těším! To, že se u vás státnice skládají převážně z obhajoby, ti moc závidím. :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je skvělé, že jsi dopsala diplomku. Doteď si vzpomínám na své pocity po dopsání bakalářky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3