Můj leden 2021

středa 3. února 2021

 Ahoj, dnes přicházím s oddechovým článkem. Je jím shrnutí mého měsíce ledna a musím uznat, že byl i dost odpočinkový. Tím nechci ale předbíhat, do vyprávění se vrátím záhy, teď bych vám ještě chtěla říct, jak jsem naplánovala modifikaci tohoto formátu článků. Ono se na něm vlastě nic měnit nebude, ale jelikož jsem začala natáčet na YouTube, budu za tento článek přidávat i všechny vlogy, který v daném měsíci vzniknou. Přijde mi to jako dobré doplnění, dejte mi klidně vědět, jestli se vám tento nápad líbí nebo ne.

První den měsíce byl úžasný, pak už jsem se ale vrátila trochu do reality a musela jsem dodělat a odevzdat diplomku. To se mi tedy nakonec povedlo bez problémů a nastala dlouhá éra chození do práce. Vlastně jsem si ani nedala nějaký delší odpočinek. Ale o tom tu dnes psát nebudu. I když jsem velkou část měsíce propracovala, rozhodně jsem podnikala i zajímavější věci!

Napadl sníh a nastal čas procházek. O té první jsem vám psala už v minulém shrnutí, tak ji tu vynechám, ale ta druhá byla taky úžasná. Vyrazila jsem na procházku s kamarádkou po mém rodném městě a musím říct, že ten den se fakt povedl. Vše bylo krásně bílé a svítilo sluníčko.

Na další zábavné aktivity jsem si musela počkat až skoro na konec měsíce, ale stálo to za to. Vyrazila jsem s přítelem na běžky, poprvé v životě. Tedy já, on ne, bohužel. Třeba bych ho pak tolik nezdržovala. No, ze začátku jsem z toho měla dobrý pocit. Neměla jsem sice nijak vyladěný styl a ani rychlost, ale nepřišlo mi to tak děsné. Ale pak přišly první sjezdy kopečků a já jsem se začala neskutečně bát. Těch kopečků. Párkrát jsem s sebou řízla, odvezla jsem si obtisknutou běžku na zadku. Vyhrál nade mnou můj pud sebezáchovy a nevím, jestli si na běžky ještě někdy stoupnu. Možná na trasy bez kopečků, heh.  


Následující den jsme podnikli už jen takový oddychový výlet na Březník. Šli jsme nějakých 10 km s mírným převýšením. Já vím, že to pro někoho nemusí být úplně oddechový výlet, ale my jsme s přítelem zvyklí na jiné vzdálenosti. I tento výlet byl super a i jsme se shodli na tom, že je dobře, že jsme nezvolili nic delšího, že přesně toto bylo to ono. Přece jen jsme byli docela unavení z těch běžek, na těch jsme dali nějakých 18 km.

Jako poslední bych vám chtěla napsat o knize Niny Špitálníkové Svědectví o životě v KLDR. Já už jsem četla její prvotinku Mezi dvěma Kimy a musím říct, že tato novinka byla o dost lepší. Rozhovory se Severokorejci mě dostaly. Ten pohled normálních lidí. Myslím, že každý z nás by měl tuto knihu číst, aby viděl, co se ve světě děje. Nejen že byla na takto zajímavé téma, byla dokonce i neskutečně čtivá, takže ji mohu jen pochválit!


Ještě jednu velkou věc jsem vlastně v lednu udělala. Založila jsem si svůj YouTube kanál, se kterým vás tu občas prudím, ale na to si zvyknete. Vím, že jsem kritizovala články, ve kterých je jen video a mohu vám tu slíbit, že to se u mě nestane. Když už budu dávat k nějakému článku video, bude to jen něco na víc a ne to, čím bych se snažila článek dehonestovat a donutit vás rozkliknout video.

Zde přidávám dva vlogy z ledna.


Zkoušeli jste něco nového tento měsíc?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

18 komentářů:

  1. Tie videá sú určite super takto na jednom mieste. Gratulujem ti k odovzdaniu diplomovky! ja ešte len píšem bakalárku, ale je to ťažké a obdivujem teraz každého, kto to má za sebou, hh. Fotky zo zasnežených túr a prechádzky sú nádherné. Takíto sneh v prírode naozaj milujem. Čo sa týka tej knižky, túto konkrétnu som nečítala, ale už pred časom som čítala tiež jednu so svedectvami zo Svernej Kórei a bola som potom dosť rozrušená. Je to šialené. No a k odhodlaniu sa k točeniu ti veľmi gratulujem tiež, viem, aké ťažké to je a sama by som to vlastne asi nikdy nedokázala, nenabrala by som odvahu (aj keď ani neviem, či by ma to bavilo, ale sledovať youtube ma rozhodne baví!). Držím ti v tom palce :). A hm.. či som ja skúsila niečo nové... popravde nie, ale zaujímavé zamyslieť sa nad tým, možno by som mala vyskúšať niekedy aj niečo nové! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Určitě to zvládneš dopsat a odevzdat. :)
      Taky jsem z této byla fakt rozrušená, ale stojí to za to, si to přečíst.
      Děkuji! :)

      Vymazat
  2. Já jsem na běžkách ještě nikdy nebyla, ale můj taťka na ně celkem pravidelně jezdí a dle jeho popisu je to vždycky hrozná sranda, takže bych tomu na tvém místě dala ještě šanci :) A gratuluju k odevzdané diplomce :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to taky přišlo jako sranda, dokud jsem neměla sjet kopec. No uvidím, jestli se ještě někdy naskytne příležitost :) Děkuji :)

      Vymazat
  3. Měla jsi povedený leden, vyrazit do přírody asi bylo jednou z nejlepších možností, co podniknout. :)) Knížka vypadá zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekné zhrnutie. A tie fotky zasneženej krajiny sú krásne. Počas bielych a slnečných dní je radosť prechádzať sa.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to tam rozprávkovo :) Nádherné zhrnutie!

    OdpovědětVymazat
  6. Sníh je vždy krásný a taky fotogenický. :) Ale teď už bych ráda jaro a rozkvétající kvetiny. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky už bych docela ocenila jaro a teplo, ale s tím, co se teď na náš žene... :D

      Vymazat
  7. Já jsem na běžkách a vlastně ani na lyžích ještě nestála. Nějak mě tento sport neláká. Ale aspoň jsi to zkusila. Já bych dopadla určitě ještě hůř.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na lyžích jezdím od mala, ale ty běžky mi daly zabrat :D

      Vymazat
  8. To je super, že sis založila youtube kanál, já pořád sbírám odvahu a obdivuji všechny, kteřé jí mají víc a jdou do toho! Vlogy miluju, takže budu ráda sledovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli se pro to někdy rozhodneš, ráda se na tvá videa podívám! :)

      Vymazat
  9. Velká gratulace k YouTube kanálu. Já nejsem úplně video typ, ale u článků ráda zůstanu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsi skvělý a úspěšný leden, alespoň z mého pohledu. :) Já na běžkách také ještě nebyla a myslím, že bych také zdržovala kohokoliv, kdo by se mnou jel :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3