Mé oblíbené podcasty | jaro 2021

sobota 17. dubna 2021

Ahoj, článek o mých oblíbených podcastech jste ode mě mohli číst už před dvěma roky. Najdete ho zde. Za tu dobu jsem ale přišla na pár dalších oblíbených a nebo jich pár dalších vzniklo. Některé podcasty z minulého článku poslouchám pořád, proto je tu nebudu znovu psát, ale chtěla bych se s vámi podělit i o ty novinky. Tak jdeme rovnou na to!

Začnu dvěma podcasty, které i podporuji na Patreonu.


Patálie jsou naprosto dokonalé holčičí tlachání. O klucích, životě, intimitě, penězích, vztazích... Mohla bych pokračovat, jelikož holky probírají plno témat a hlavně mají rády věci, které se nepovedly. Nějaké ty patálie. Přijdou mi neskutečně vtipné a mám ráda jejich osobnosti, které jsou hodně rozdílné, ale přesto se skvěle doplňují. Málokdy vyjde nějaký díl, u kterého bych se potají nesmála. Obzvlášť miluji Liiny historky, když byla soutěživá.



Podcast U Kulatého stolu jsem vlastně znala už před Patáliemi. To tito dva kluci mi Patálie představili, protože jeden z nich chodí s Liou. Každopádně zpět ke klukům. Pravidelně je sleduji od dílu s Láďou Ziburou a poslouchám všechny jejich rozhovory, i když jsou se zápasníky MMA, což mě absolutně nic neříká. Vždy si v tom rozhovoru ale najdu nějakou tu věc, která se zápasení netýká. Jejich rozhovory mají hloubku, kluci jsou vždy skvěle připravení. Každé pondělí dělají livestreamy, ve kterých probírají aktuální dění ve světě a za to jim hrozně moc děkuji, díky nim zůstávám v obraze! V únoru jsem se totiž zařekla, že ty zprávy sledovat nebudu. Nikde. Protože mi to akorát nedělalo dobře na psychiku, kluci se té nemoci převážně vyhýbají a tak se dovídám všechny ty další zprávy právě jen od nich.



Tak a teď to bude už tak nějak na přeskáčku. Linku poslouchám už od jejich začátku. Kovy a Terka jsou skvělí podcastoví partneři, u mikrofonu jim to fakt funguje a u podcastů se převážně také potají uchechtávám. Přináší sem i takové ty norské contenty, které jsem vlastně u nikoho jiného neslyšela, to ale neznamená, že jsou jediní, kdo se norskými podcasty inspiroval. 



My Talking Diary je vlastně hodně nový podcast. Je Kačí, kterou určitě všichni znáte z jejího blogu My Cooking Diary. V podcastu se zatím věnuje vztahům, cestování, pracím a brigádám a rodičovství. Témata rodičovství jsem si poslechla, nic mi ale moc neřekly. Každopádně všechny ty zbylé miluju! Ať už vyprávění z cest nebo rady ohledně dlouhodobých vztahů, ale hlavně témata prací a brigád. Kačí s Adamem si prošli nespočet prací a brigád, až nevěřím, kolik toho mohou mít takto mladí lidé za sebou. Z podcastu vyplývá, jak oba musela makat, aby byli tam, kde jsou teď. Jo, mluvili o tom už často, ale mně osobně to třeba tak nedocházelo jako teď, když slyším, co všechno dělali.



Holky z A Cup of Style také určitě nemusím představovat. Dost možná jste i slyšeli o jejich podcastu Se ségrou, ale stejně ho zde chci zmínit. Na podcastu se mi líbí, jak jsou v něm holky uvolněné a mluví o věcech, o kterých by se na video možná ani nebavily. A nebo ne z takovou lehkostí. Musím se přiznat, že v poslední době se více těším na nový podcast než na nové video.



Černá a Bílá je podcast, který se celý tak trochu utrhl z řetězu. Vždycky si říkám, že abych byl schopná takhle mluvit o věcech, o kterých v něm Val a Nelča mluví, musela bych vypít půlku flašky vína. Tohle uvolněné a někdy až hodně rozesmáté povídání mě ale baví. Je hlavně o životě, láskách a sexu. Co mi na tomto podcastu ale v poslední době začíná vadit je to, jak vedou svůj systém finančního podporování. Podpořit podcast, který mám ráda, nemám problém, ale přijde mi, že holky to dělají až moc okatě. Tu snahu nahnat si co nejvíce lidí. Už víckrát se stalo, že natáčely epizodu a najednou slyšíte, jak musely část vystřihnout a dát až na jejich placenou stránku. Jako fakt nemám problém se systémem podpory podcasterů, jen si myslím, že není úplně nejšťastnější řešení prostřihávat epizody a nebo v nich plynule pokračovat na placeném obsahu. 



Ten správný podcast pro všechny letecké nadšence a spottery je určitě Letecký podcast. Jedná se o rozhovory s piloty, letuškami a dalšími zaměstnanci letiště. Mimo rozhovory zde ale najdete i novinky z leteckého světa a vše je naprosto dokonale zpracované. Takže jestli máte tento svět rádi, hurá na tento podcast!



A jako poslední tu mám Čočíka, který se natáčení podcastů začal také věnovat nedávno. Dříve točil trip reporty, které také stojí za to, ale kvůli situaci, jaká je, musel šáhnout do šuplíku a vyprávět o cestách, které už zažil. Některé podcasty doplňuje i o fotky, takže se můžete na videa i koukat, jde to ale i bez toho. Podcast má ovšem jen na YouTube. Jedná se o dost zazobaného Čecha, který hrozně dlouho bydlel v Číně a teď je v Irsku. Přijde mi, že má hodně snobský pohled na svět a hlavně ten svůj zvláštní druh humoru, který mi neskutečně sedí a směju se u něj. Jsem ráda, že jsem tohoto člověka objevila. 


Znáte některý z podcastů z mého výběru? Jaké podcasty máte rádi vy?

Těším se u dalšího článku,
Lenka


Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde


12 komentářů:

  1. Z tohoto seznamu poslouchám U Kulatého stolu. Jejich rozhovory mám moc ráda, i když někdy mi kluci přijdou takoví strašně sušší - mají tam třeba vtipálka a oni jsou celou dobu jak sochy nebo jak na trní nebo jak to říct.

    Mám v plánu taky někdy udělat podobný článek. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jejich styl, ale s Kazmou se dost odvázali :D ale toho taky znají bůhví jak dlouho :)

      tak to jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Málo poslouchám podcasty. Občas si poslechnu Máma z Afriky a nebo Tantranelu . Většinou mě baví něco reálného ze života, příběhy autora, rozvoj a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mámu z Afriky znám taky, jen jsem ji už dlouho neposlouchala :)

      Vymazat
  3. Ani jeden nepoznám. Českú podcastovú scénu ešte nemám tak zmapovanú. Je toho toľko čo by som chcela počúvať, len už neviem kedy. Moc ma zaujal Linka, pretože Kovyho mám moc rada. Určite si niečo vypočujem. ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  4. S podcasty jsem nedávno začala a mám ráda Vyhonit ďábla a Objemy. Ty, které jsi v článku zmínila, neznám, až na Černou a bílou, kterou upřímně moc nemusím, holkám jde podle mě spíš o ty peníze z placeného obsahu a vadí mi, že nežž se dostanou k tématu, tak to trvá a člověk musí přežít aspoň pět jejich záchvatů smíchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba dva tvé zmíněné znám, Objemy mám poslechlé celé a Vyhonit ďábla jsem hodně poslouchala v létě a doposlouchala jsem všechny díly, které v tu dobu byly. Oba dva podcasty jsou super! :)
      A to mě to tlachání nevadí, spíš mi vadí to, že sotva začnou rozebírat hlavní téma, tak je to, abychom šli na jejich placený kanál..:) a když to dělají takhle, tak mě to akorát odrazuje jim přispět, ale to zas navazuje na minulý článek :D

      Vymazat
  5. Některé znám, ale stále neposlouchám, nezvládám se na to soustředit.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Některé z nich vůbec neznám, ale jsou to skvělé tipy! Určitě zkusím poslechnout, mají zajímavé zaměření. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3