Wings for life | Jak se mi běžel závod?

neděle 16. května 2021

Ahoj, na uplynulý víkend jsem neměla žádné plány, takže když jsem se dověděla, že se poběží závody Wings for Life, které jsem minulý rok zahlédla u mého oblíbeného běžeckého duo Running2 (jejich report z této akce najdete zde), Michala a Soni, moc jsem neváhala a rozhodla jsem se, že se také přidám. Mám ráda jejich články o běhání, takže jestli vás také zajímá tato tématika, mohu je jen doporučit!





Jestliže jsem neváhala nad účastí, tak věcí, nad kterou jsem váhala hodně, byla trasa. Tento víkend jsem zrovna byla u rodičů na Šumavě, kde to prostě rovné není a ať poběžíte kamkoliv, čeká vás nějaký ten pořádný kopec. Mohla jsem vyběhnout jen jeden a pak celý závod odběhat na kilometrovým úseku s tím, že se pořád budu muset otáčet a přebíhat silnici. Tohle je hrozně na hlavu. Běžela jsem tak už 10 km závod a tady jsem to úplně zažít nechtěla. Rozhodla jsem se nakonec, že nebudu máslíčko a zvolila trať, na které bylo převýšení o 230 m! No a kéž by na celých těch 12 km. Téměř vše bylo nahňácano na posledních 2 kilometrech.

Jak se všichni radovali z toho, jak bude dnes hezké počasí a teplo, tak já z toho zrovna dvakrát nadšená nebyla, protože v horku se běhá fakt těžko. Po takové době v zimě jsem si ani nedokázala představit, jaké vedro bude. Každopádně začnu spíš od začátku.

Do závodů jsem nevkročila v nejlepší pozici. Nepovedlo se mi se vyspat, následně jsem si plánovala, jak si na závod vše připravím hned ráno, ale realita byla taková, že jsem tu 10 minut před startem ještě hledala pouzdro na mobil. To jsem nenašla a tak jsem se musela spokojit s kapsou na kraťasech, která naštěstí stačila. 

Prvních 5 kilometrů uteklo jak nic a pak se za mnou už rozjelo auto. Koncept tohoto závodu totiž je, že běžíte a po 30 minutách se za vámi rozjede auto, které jede určitou rychlostí a po určitých vzdálenostech zrychluje a zrychluje a jakmile vás dojede, závod pro vás končí. Běží se pro lidi s poškozenou míchou.

Po 7 kilometrech jsem za sebou měla už veškerý běh z kopce a tady jsem začala mít problém. Upíjela jsem vodu a nedokázala tělo přesvědčit, aby do kopce běželo rychleji. Nevěděla jsem totiž, jestli se dřív uvařím, rozteču, vypařím a nebo rovnou shořím. Přestávala jsem se v běhu cítit komfortně a tak jsem změnila mindset. Upřednostnila jsem to, abych s sebou nesekla a přijala fakt, že se může stát, že nezvládnu zaběhnout svůj cíl, který jsem si stanovila na 12 km. 

Po 10. kilometru začalo nejbrutálnější stoupání. Auto mě už dohánělo, ale dávalo mi naději, že bych svůj cíl ještě dát mohla. Střídavě jsem do kopce běžela a šla. A víte co? Já ten cíl fakt dala! Ještě jsem do toho kopce ušla o 210 metrů víc. A přesně v tom místě, kde jsem já skončila, skončil i ten kopec. Nakonec jsem za výsledek ráda, vzhledem k podmínkám jsem totiž šťastná, že jsem pokořila svůj cíl!

Znáte tento závod? Jak jste trávili tento horký den vy?

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde




10 komentářů:

  1. Gratuluju k pokoření cíle! Sama jsem se chtělazapojit do běhu pro paraple, ale pak jsem na to upřímně zapomněla a sešlo z toho. Každopádně tyto charitativní běhy jsou něco, co mě zajímá a má to i tu přidanou hodnotu kromě tooh, že si zaběháš :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já je taky právě z tohohle důvodu běhám ráda :)

      Vymazat
  2. Leni no teda, já koukám! Jsi fakt dobrá a ještě podpořit koníčkem dobrou věc. :) Já už nevím, jak jsem trávila minulý víkend, nějak mi dny v poslední době splývají :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych tohle neuběhla ani za nic, neumím při běhu dýchat. :D Obdivuji tě, musel to být super zážitek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) jo, to byl, už plánuju, že další rok taky poběžím :)

      Vymazat
  4. Gratuluju a obdivuju, já bych to nezvládla! Tenhle závod neznám ale zní to zajímavě, myslím, že tě to auto pak dost motivuje:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) taky myslím :D jen já, jak běžela do toho krpálu, tak jsem to už chtěla mít za sebou, ale příště si to musím dát na rovince :D

      Vymazat
  5. Páni, jsi vážně dobrá! Já to mám trochu jako cíl, zúčastnit se někdy takového běhu. Ale vzhledem k tomu, že jsem docela neběžec, nevím, jestli by pro mě nebyl lepší nějaký cyklistický závod. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No můžeš zkusit začít běhat a uvidíš, jak se v tom budeš cítit :) když to fakt nepůjde, věřím, že i pro cyklisty jsou skvělé závody, žádné ale neznám :)
      A děkuji ♥

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3