Druhá dávka mě na týden vyřadila!

neděle 25. července 2021

Ahoj, já vím, že jsem se v minulém článku zmiňovala o tom, že bych chtěla znovu pravidelně psát. A věřte, že jsem chtěla. Bohužel mi do toho ale vlezla druhá dávka vakcíny proti Voldemortovi od Pfizeru a ta mě vyřadila na týden ze života. A právě tuto zkušenost s vámi chci dnes sdílet a nejspíš vám dám i dobrou radu, jestli se na ni teprve chystáte. 


Samozřejmě má na každého vakcína jiné účinky, takže budu dnes sdílet svůj příběh, ale vím o dost lidech, které druhá dávka také vyřadila ze života a dokonce i na dýl. 

Na druhé dávce jsem byla v pondělí 19.7. Jelikož mi po té první nic nebylo, nepředpokládala jsem, že se teď něco zhorší. Prostě jsem počítala s tím, že to bude dobré a že mě maximálně bude půl den bolet ruka, ale to nic není. Hned ten den večer jsem šla na stadion, kde jsem hodinu seděla. Bylp docela chladno. Teď už vím, že toto jsem dělat neměla, ale předtím mě nenapadlo, že to může něco udělat. 

V úterý mi začalo být divně. Měla jsem zvláštní pocit v krku a dopoledne mi bylo blbě od žaludku. Už jsem běžela na záchod, že budu zvracet, tělo si to ale rozmyslelo. Dobře, zvracení jsem zvládla. Začala jsem ten den ale i dost kašlat, což je hodně nepříjemný v téhle době. Dřív by si člověk prostě zakašlal a nic neřešil, teď se cítí jako největší hříšník. Měla jsem celý rozdrážděný krk, chuť na jídlo byla v nedohlednu a do toho jsem cítila neskutečnou únavu. 

I přes velkou únavu se mi ale spalo hrozně blbě. Po každé hodině jsem se budila. Ráno jsem byla snad ještě přejetější než večer. Už mi sice nebylo špatně od žaludku, ale ztratila jsem chuť jíst, kašel nepřestával a únava také ne. A ve stejném duchu se nesl i čtvrtek.

V pátek mi začalo téct z nosu jak o život a nemohla jsem mluvit. Smrkáním jsem strávila i celou sobotu, kdy jsem vzorně ležela celý den. Stejně tak ležím dnes, kdy už se cítím konečně dobře. Ale pro jistotu. Nechci nic riskovat, vždyť příští neděli jedu na vytouženou dovolenou!

Vakcína mi tak zničila imunitu, že jsem při menším prochladnutí hned chytila neskutečné nachlazení. Únava a pocit nevolnosti bylo určitě z té vakcíny, to je i uváděno jako vedlejší účinky. Takže, jestli půjdete také na očkování, hned po něm jeďte domů a zbytek dne buďte v posteli, ať také něco nechytíte! Já už jsem poučená a také šťastná, že už to mám za sebou. A tento týden vám snad i něco napíšu, než odjedu na dovolenou. 

Jak působí očkování na vás? Necháváte se očkovat?

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

10 komentářů:

  1. To si ešte dopadla celkom dobre, veď nikto nemôže dopredu vedieť, aký účinok na neho bude mať táto narýchlo vyrobená vakcína, ako jeho telo zareaguje, v extrémnych prípadoch dokonca môže byť "vedľajším účinkom" aj smrť. Ja teda nemám odvahu robiť na sebe takéto pokusy, to sa radšej toto leto vzdám cestovania. Aj tak to očkovanie má len časovo obmedzený účinok, treba sa dať preočkovávať, a to sa človeku úplne zničí imunita. Škoda si zničiť zdravie nejakými pochybnými vakcínami - to je samozrejme len môj názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný. Jen je blbý, že když se z člověka nestane tento pokusný králík, bude rád, když mu vůbec vláda dovolí vyjít před barák. Je to smutný, ale myslím, že takto budeme nucení čím dál víc.

      Vymazat
  2. To mi je ľúto, že si mala takú negatívnu reakciu :/ Ja som po prvej ani druhej dávke našťastie nemala žiadne vedľajšie účinky okrem bolesti ruky :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  3. Ani mne nič nebolo po prvej dávke, druhá ma čaká budúci týždeň, a už som si na to vyhradila celý deň, nemám žiadne plány a po očkovaní pôjdem rýchlo domov, tak dúfam, že to pomôže a vyhnem sa vedľajším účinkom 😅 A tebe snáď bude čo najskôr dobre!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Kde kupovať etické oblečenie / časť 05 — plavky

    OdpovědětVymazat
  4. Mrzí mě, že jsi měla problémy, ale bohužel je to experimentální vakcína a nikdo nemůže vědět, jaký to bude mít na lidi efekt. Já očkovaná nejsem a rozhodně se dobrovolně nenechám.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  5. Mrzí, že jsi měla tak špatnou reakci na očkování. Já po první dávce skončila na nemocenské, bylo mi naprosto šíleně, hned večer po očkování jsem zkolabovala, měla jsem horečky, zimnici, šílené bolesti a zvládla jsem jen ležet. Včera jsem byla na druhé dávce, dost jsem se toho bála, ale naštěstí je to lepší jak minule, jen jsem šíleně unavená, taková omámená a cítím se, jako kdybych byla nachlazená, plus mě tedy i dost bolí ruka, ale oproti reakci po první dávce je tohle nic. Upřímně jsem ráda, že už to mám za sebou a doufám, že už to bude jen dobré :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. To mě moc mrzí, že jsi měla takové komplikace. Hlavně, že jsi se z toho dostala. :) Já se na očkování nechystám vůbec, takže mě taková reakce určitě nečeká. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo mazec, já to teda měla hodně podobný. Po první dávce mě jen bolela ruka, tak jsem si říkala, že budu ok i po té druhé. No, očkování proběhlo v úterý, ve středu ráno mi bylo zle od žaludku.. přečkala jsem to :D Pak začaly návaly horka a zimy, jak na houpačce. Mamka mi furt říkala, že horečku nemám, že to prostě není možný. No a změřila jsem se a měla jsem skoro 40 :D Takže jsem si poležela do konce týdne. Jsem ráda, že to je za mnou, ale rozhodně toho nelituju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já zatím očkovaná (bohužel) nejsem, takže nemohu sdílet svojí zkušenost, ale taky znám pár lidí z okolí, které ať už první nebo druhá dávka dost zkolika. Já doufám, že až se konečně vrátím do ČR, stihnu si někam dojít na jednodávkovou vakcínu, abych už měla konečně klid a nemusela to řešit. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Verím, že ti to rýchlo prešlo. Za mňa je hrozne zaujímavé ako každý na to reaguje úplne inak. Ja som bola po prvej dávke mimo asi tri dni. Ruka ma neskutočne bolela a mala som teploty, ale naopak o druhej dávke som ani nevedela.


    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3