První pocity z ACOS motivačního diáře 2018 + porovnání s diářem na rok 2017

sobota 9. září 2017


Ahojte,
už minulý rok jsem si nadšeně předobjednala motivační diář od holek z A Cup of Style a letos tomu není jinak. Dnes jsem si ho byla vyzvednout a stejně jako minulý rok jsem si ho prohlédla a zasedla jsem k psaní tohoto článku. Diář se pokusím i trochu porovnat s tím z minulého roku. A ještě pro doplnění informací, tento rok holky vydaly diáře ve 2 formátech, já mám ten větší, A5. Ten obsahuje navíc texty, jestli jsem to pochopila dobře. Tak se na něj jdeme rovnou podívat!   


Obálka diáře se mi hrozně líbí. Je prostě taková jednoduchá a je příjemná na dotek. V souvislosti s minulým diářem se řešilo, že se hodně špiní, což tedy mohu potvrdit. O tomto diáři holky říkaly, že poupravily jeho povrch a doufají, že se tento tolik špinit nebude. Abych řekla pravdu, obávám se, že to moc nepomůže. Nevím sice jaké bylo materiálové složení toho předešlého a toho nového, ale na omak mi diáře přijdou hodně podobné, snad jen ten z roku 2017 je hladší, což ale také může být způsobeno tím, že jsem ho používala různě tahala v taškách. Obávám se proto, že se bude špinit i tento na rok 2018, ale na druhou stranu se mi ty světlé diáře líbí mnohem více, takže asi nějakou tu skvrnku přežiji. 

Pro pokračování ve čtení klikněte na:




Na první stránce diáře je opět kolonka pro napsání vašeho jména. Tudíž komu diář patří. Po otočení dalších dvou stránek se dostanete na představení holek a jejich pocity z toho mít svůj vlastní motivační diář, a jejich fotku. Po dalším otočení stránky se dostanete už na roční plánovač, který vidíte na horní fotce. Tento druh plánovače nevyužívám. Nebo nevím, jak ho ho používat, to je možná přesnější. Každopádně je mi jasné, že i u tohoto diáře zůstane prázdný. Na dalších dvou stránkách pak naleznete další roční plánovač. Ten jsem minulý rok, přesněji jen v únoru (ano, stydím se) využívala k zapisování cvičení. Doufám tedy, že ani tento rok nebudu líná a budu alespoň jeden měsíc zase cvičit, haha. 


Po dalším otočení stránky se už dostáváme na samotnou dvoustránku, která je udělaná tématicky k danému měsíci. Nikoho určitě nepřekvapí, že v lednu hodnotíme rok 2017 a děláme si plány na rok 2018. Abych řekla pravdu, byla jsem hodně zvědavá s čím holky k jednotlivým měsícům přijdou, protože některá témata už si vyčerpaly minulým diářem a určitě nechtěly psát o tom samém. To by nebavilo je a natož čtenáře. Některá témata jako začátek nového roku, cestování a konec roku se opakují, ale byla jsem hodně mile překvapena, že se holky fakt snažily přijít s něčím novým. A fakt s tím přišly. Nebudu vám ale kazit to překvapení, co to je. 


Po dalším otočení stránky se dostaneme na měsíční plánovač. Ten jsem poprvé vyzkoušela až v minulém diáři za rok 2017 a musím říct, že si mne naprosto získal! Vyhovuje mi, že vidím veškeré své aktivity na celý měsíc. Nejradši v něm plánuji články na blog a při zkouškovém je taky mým věrným pomocníkem. Vždy si do něj zapíši a zvýrazním zkoušky, které mne čekají a hned vidím, jak moc mám času na učení a podle toho si pak i samotné učení rozplánuji. V praxi to ale vypadá pak tak, že do něj nepíši jen články na blog a zkoušky, ale vše, co se tam vejde. Vidím pak svůj měsíc hezky pohromadě. Za tento plánovač holkám fakt děkuji. Co zde ale přibylo je "habit tracker". O tom jsem nikdy neslyšela, to se tedy přiznám. Jeho princip je v tom, že máte pár řádků na měsíc, do kterých si zapíšete aktivity, které se chcete naučit dělat a pak si je odškrtáváte za jednotlivé dny a vidíte, jak moc se vám daří je dodržovat. Toto je určitě dobrý nápad.



A pak už přichází samotný diář. Je poskládaný trochu jinak než ten minulý. Ten minulý měl poznámky na levé stránce pod nedělí a neměl To do list. Tím, jak se holky snažily dodat To do list a celkově změnily poznámky, tak ubraly docela dost místa. Schválně se podívejte na spodní foto, které je z diáře na rok 2017. Oproti roku 2017 došlo opravdu ke zmenšení místa na samotné zápisky k určitým dnům. To ovšem platilo i pro měsíční plánovač, ale tam to zmenšení prostoru na psaní nebylo tolik vidět. Samotné přidání To do listu mi přijde jako dobrý nápad, dokonce jsou stránky i takové propracovanější, vzhledově to vypadá velmi dobře, tedy alespoň pro mne, ale přijde mi, že to tak trochu nekoresponduje s původní ideou holek. Ta byla taková, že většina diářů, co se dala koupit, byla malá a proto chtěly udělat diář podle svých představ. Takový, který bude mít co nejvíc místa na zápisky. Já toho místa nepotřebuji zas tolik, určitě se do těch chlívečků vejdu, jen jsem z toho trochu zmatená. Stránky nejsou úplně totožné, v diáři se nachází několik jejich typů a ty se různě střídají. Co se mi ale moc líbí je to, že u náhodných dnů v měsíci, je vzkaz. Nebudu je prozrazovat všechny, ale zrovna na můj svátek je tam vzkaz, který říká "Moc ti to dnes sluší". No a tím si mne ten diář naprosto získal...



Měsíc je pak klasicky v diáři ukončen místem na zhodnocení měsíce a na poznámky. V tom na rok 2017 jsem měsíc hodnotila asi zatím jen třikrát, tak nevím, jak moc to využiji tady. Rozhodně je ale dobré se zamyslet nad prožitým měsícem, jaký byl a tak. Poznámky jsem docela hojně využívala, ty se hodí vždycky. Diář končí několika stránkami s poznámkami tak, jak jsme byli zvyklí už z předešlého. Do diáře si tedy opět můžete napsat cokoliv. 


Tak a ještě narychlo něco napíšu k porovnání, ale to už jste mohli vyčíst z textu. Designově se mi líbí oba dva diáře. Ten na rok 2018 je mnohem propracovanější, ovšem docela na úkor místa na samotné zápisky. Texty v diářích nejsou totožné, ve verzi na rok 2017 se holky spíš držely typických aktivit na daný měsíc, ve verzi na rok 2018 se už více věnují samotné módě a životnímu stylu. Tak teď jsem to prozradila, ups. Co ale bylo minulé verzi hodně vyčítáno a s čím jsem se i ztotožnila, byla chybějící záložka. Ta se už naštěstí ve verzi na rok 2018 objevila a jsem za to fakt ráda. No nic, jsem zvědavá, s čím přijdou holky na rok 2019, jestli tedy budou opět vydávat vlastní diář.

Tak to by bylo ode mne pro dnes vše. Co na diář říkáte? Pořídili jste si ho a nebo to máte v plánu?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Vaše


16 komentářů:

  1. Musím povedať, že tohto ročný design diára sa mi páči viac a vyzerá byť aj prepracovanejší čo sa týka stránok. :) Zatiaľ som od nich nemala ani jeden. Jednu dobu som bez diára nešla ani na krok a teraz je to už pomaly druhý rok čo som bez neho a zatiaľ to zvládam. :D Tak uvidím či ma zase popadne mánia a nejaký pekný si zaobstarám. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám obyčejné diáře, o tomto jsem ještě neslyšela, ale vypadá zajímavě :) možná bych o něm uvažovala :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
  3. Ten letošní diář se mi moc líbí. Velice se holkám povedl a určitě si jej koupí spousta lidí. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Designově je moc hezký, loňský jsem ale neměla a nejspíš ani na další rok objednávat nebudu. Holky za jejich tvorbu obdivuju ale co se týče diářů asi si vystačíme s normálníma :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Diář se holkám opět moc povedl! :) Přijde mi mnohem vychytanější než ten na tento rok :) Ale upřímně se mi moc nelíbí obálka diáře, alespoň za mě holky vybíraly z mnohem lepších návrhů :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Já na tyto "celebrití" diáře nikdy nebyla. V poslední době to je hrozná móda... Každý trochu Zajímavý na instagramu vydává diář. Nicmene jak tak na něj teď koukám, tak vypadá moc pěkně a hrozně prakticky... Doposud jsem si vždycky kupovala obrázkové diáře z knihkupectví, ale možná udělám výjimku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Diár vyzerá fajn ale neoslovil ma natoľko aby som si ho kúpila 😊

    OdpovědětVymazat
  8. Ten by sa mi zišiel do školy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Také ho plánuji koupit a hned v pátek si pro něj jdu :-) letos se fakt povedl.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  10. Holky to mají moc hezky vymyšlené a zpracované, i vzhledově to vypadá hezky. :) Jen kdybych byla třeba chlap, štvalo by mě, že nedělají design i více chlapský. Je mi jasné, že je to spíše pro jejich fanynky, ale pokud jde třeba o vnitřek diáře, tak by se možná hodil i kdejakému klukovi. :)


    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  11. Obecně se mi tento nový diář líbí víc než ten z loňska, ale pořád tam je na mě moc málo místa :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. budúcoročné diáre ACOS vyzerajú naozaj veľmi pekne a elegantne, takže palec hore :) ja už jeden mám kúpený, ale inak by som si možno zaobstarala práve tento ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  13. Mám v plánu si ho koupit, vypadá úžasně:D já jsem navíc takový nadšenec do plánování, takže bez pořádného diáře bych se neobešla:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  14. Dekuju za recenzi 🙂 Diar jsem si loni koupila, protoze se mi libil obal, nevedela jsem, ze je "celebriti", protoze ACOS jsem neznala a ani ted je nesleduji. Vyhovuje mi rozlozeni diare, celkove jsem s nim spokojena a vypada to, ze pristi rok bych mohla byt jeste spokojenejsi 🙂

    OdpovědětVymazat
  15. Mě ty jejich diáře moc nechytly, protože nejsem holek fanynka, ale nápad je to pěknej.

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3