Výzva - 18. článek - Můj vysněný domácí mazlíček

neděle 15. července 2018


Ahojte,
měli jste někdy naplánovanou budoucnost fakt do detailu? Já ano. Kdysi. V poslední době jsem se ale naučila, že plány vytvořené moc dopředu prostě dřív nebo později zkrachují. Přestala jsem plánovat. Tedy, ne úplně. Svého plánu ohledně budoucího domácího mazlíčka jsem se nevzdala a ani to nemám v plánu. (Jo, mít plán v plánu je geniální! :D)

Doma jsme vždycky měli nějakého toho domácího mazlíčka. Vlastně jsme nikdy nebyli bez něj. Co pamatuji, máme kočky, takže jsem logicky měla vždycky radši je. Potom jsme k nim souběžně měli i andulky, ty ale moc velký úspěch nesklidily. To hlavně proto, že jsme je měli s bratrem v pokoji a vždycky nás ráno budily. Dlouho po tom, co obě umřely, jsme měli opět jen kočky. Až za dlouhou dobu jsem přesvědčila mamku, že chovat bílé myši je rozhodně dobrý nápad. Dvě takové jsem dostala a vydržely se mnou dva roky. Pak jsem ale odešla na vysokou a už jsem se nějak nesnažila mít nové myši a nebo jiné domácí mazlíčky. A tak nám zůstaly jen kočky.

Ze psů mám od mala strach. Tedy, teď hlavně už jen z vlčáků a podobných velkých psů. V naší vesnici se totiž na Velikonoce drží tradice řechtání. I já jsem vždycky chodila. Trasa nás vedla k baráku pana starosty. On měl dva vlčáky, ze kterých jsme měli respekt. Vzorně je ale zavíral, když se blížil čas našeho příchodu, proto jsme neměli důvod si myslet, že něco bude jinak. Ale bylo. Psi nebyli zamčení a jeden vyběhl k nám, srazil jednoho kluka k zemi a zakousl se mu do ramene. Všichni jsme začali automaticky utíkat. A přesně od této chvíle mám ze psů strach. Od té doby jsem si ale už na nějaké rasy zvykla a už mi nevadí.

Proč vám tu ale vyprávím tento příběh? Když jsem byla malá, vždycky jsem měla jasno v tom, že nějakého domácího mazlíčka budu chtít. Vždy jsem si ale myslela, že budu mít kočku. Byla jsem na ně od mala zvyklá a nebála jsem se jich. Před rokem jsem ale úplně zamilovala do mopsíků. Zatím mne to nepustilo a já už mám naplánováno, jak si jednoho pořídím. Zkoumala jsem jejich charakter a jsou mi hodně sympatičtí a navíc je to zrovna ta rasa, které se nezvládnu bát ani já.

Jakého mazlíčka si chcete jednou pořídit vy?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentáře <3