Výzva - 8. článek - 10 mých nejoblíbenějších filmů

pondělí 2. července 2018


Ahojte,
vzala jsem si disk, na kterém mám nastahované všechny možné filmy, které si schovávám, když vím, že bych je mohla chtít vidět znovu. Vyberu z nich 10 těch pro mne nejlepších a podělím se o ně s vámi. Tak jdeme rovnou na to! 


Deník Bridget Jonesové


Tak tento film tu určitě nemusím představovat. Kdo by neznal tuto třicátnici, která se zoufale snaží najít chlapa? Mne rozesměje vždycky spolehlivě. Její snaha zhubnout je také legendární.. A alkoholismus... I choose vodka. No je tu vůbec někdo, kdo by tento film neznal?

Fakjů pane učiteli


Když vyšel první díl této zatím trilogie, nechtěla jsem se na to vůbec koukat. Všichni sice říkali, jak je to hrozně super, ale vůbec mě nelákala představa německého filmu. Nakonec jsem ale neodolala a pustila jsem si ho také. Od té doby ho mám hrozně ráda a je to další oddychovka, na kterou si často vzpomenu.

Kameňák


Jo, mám ráda Kameňák. Ráda se směji vtípkům v něm a znám snad všechny hlášky nazpaměť. Mě to prostě přijde vtipné. Vím, že plno lidí nemá tento film rádo, co se ale dá dělat, já bych neměla tak veselé večery občas. I když uznávám, že čtvrtý a pátý díl už jsou fakt na nic.

Občanský průkaz


Tento film jsem poprvé viděla už někdy na základce. Vím, že jsme na něm byli tehdy se školou a já zase byla naštvaná, že nám vybrali další nudu. Filmům, na které jsme chodili se školou, jsem moc nerozuměla a tak jsem se netěšila ani na tento. Ten mne ale úplně překvapil a koukám se na něj dodnes.

Pelíšky


Další film, který nemusím představovat, jsou Pelíšky. Je tady vůbec někdo, kdo je nezná? Já jsem je dost dlouho ignorovala. Rodiče o nich vždycky mluvili jako o něčem, co je opruz a že už to viděli asi milionkrát. No, já od té doby, co jsem se na ně koukla poprvé, taky. A abych řekla pravdu, ráda se na ně ještě alespoň milionkrát kouknu. 

Okrsek 49


Každý máme ten svůj film, který nás zaručeně rozpláče. Který můžeme vidět několikrát, ale stejně to dopadne stejně. Pro mne je to tento film. Je o hasiči, který uvízne v hořící budově a během celého filmu vzpomíná na svůj život. Jo, zní to jako tuctový popis, ale tuctový film to rozhodně není. A já mám chuť si ho pustit! Tak třeba zítra.

Protivný sprostý holky


Další totální kravinka, bez které by to prostě nešlo. Je to už pěkných pár let, co jsem tento film viděla poprvé a věřím, že žádné holce ho nemusím představovat. Prostě Plastics. 

Román pro ženy


Román pro ženy jsem viděla poprvé, když ho mamce vracela její kamarádka a mamka ho zapomněla vyndaný u DVD a já byla doma sama. Jo, tenkrát jsem tomu absolutně nerozuměla, mohlo mi být nějakých 13 let. Když jsem se na to ale koukla starší, okamžitě jsem si ho zamilovala. Jeho pravé poselství jsem pak ale pochopila, až když jsem si přečetla knížku.

Účastníci zájezdu


Účastníci zájezdu jsou dalším zastoupením Michala Viewegha. Já jsem si tohoto spisovatele dost oblíbila. Účastníky jsem také přečetla a musím říct, že se mi více líbila kniha, ale ani filmové provedení není zlé a vždy mne zaručeně pobaví.

Velký Gatsby


Tento film má dost podobný příběh jako Občanský průkaz. Na Gatsbyho jsme šli povinně s gymplem a já jsem si říkala, jak se alespoň vyspím. Houby. Okamžitě mne vtáhl do děje a koukala jsem na něj s otevřenou pusou. A ještě jsem ho viděla ve 3D. Později jsem si přečetla i knihu a musím říct, že z celé mé maturitní četby se mi líbila nejvíc.

Jaký film z mého výběru se vám líbí nejvíc? 

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥




4 komentáře:

  1. Většinu filmů, které si vypsala mám taky moc ráda :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  2. Většinu těchto filmů jsem viděla, ale úplně nepatří k těm mým nejoblíbenějším :) Zaujal mě Okrsek 49 :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. No koukám, že máme úplně odlišný vkus na filmy :D Takovou Bridget nebo Kameňák jsem nikdy neviděla a Pelíšky nemůžu vystát.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju Gatsbyho! Ten film je úžasný! Ostatní filmy jsem taky viděla a jsou super :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3