Výzva - 9. článek - Jak se zbavuji špatné nálady?

úterý 3. července 2018


Ahojte,
na koho by občas nepadla špatná nálada a nebo dokonce i depka? I já to moc dobře znám. Jsou dny, kdy nemám absolutně žádnou sílu s tím bojovat a prostě to nějak přečkám. Přespím. Nechám to být a prostě mám špatnou náladu. Pak jsou ale i dny, kdy se nechci užírat a kdy se snažím s tím nějak bojovat. A jak? To se dovíte v dnešním článku. 


Zákaz sezení!
Nejhorší věc, kterou mohu při špatné náladě dělat je, že si jen sednu a zamyslím se. Vždycky začnu přemýšlet, vytvářet všechny možné scénáře, proč se mám špatně, co se tak asi stalo, jak se to stalo, kdy se to stalo. Vždy vymyslím takové kraviny a přitom je pak realita o dost jednodušší a mé scénáře úsměvné. Nejhorší věcí při špatné náladě je nic nedělat. Pak už je vlastně docela jedno, co děláte. Každý máme tu svou nejlepší odreagovačku.

Běh
Běhat jsem začala nedávno, částečně kvůli jednomu horšímu období v životě. Vždy mi to pomůže pročistit si hlavu a celkově zlepšit náladu. Miluji, když si mohu dát pořádně do těla a během běhu vlastně ani na nic nemyslet. Myslet jen na dech a na kroky, které přibývají. A poslouchat při tom písničky, to já prostě můžu. 

Knihy
Občas se ráda ponořím do příběhu a nevnímám nic jiného. "Řeším" problémy jiných lidí, na ty vlastní nemyslím. I toto mi dost pomáhá. Nesmím být ale extrémně líná, to se pak nedonutím k ničemu.

Úklid
Přiznám se, dříve jsem byla docela bordelář. Bylo mi úplně jedno, jak vypadá prostředí kolem mě. Hlavně, že jsem nemusela uklízet! Jsem ale ráda, i za svého budoucího, že jsem se této vlastnosti zbavila. Teď ve mne vyvolává vnitřní klid to, když si kolem sebe pořádně uklidím. Jsem pak i více soustředěná.

Nákupy
Jo, vím, že novým kouskem hadru a nebo knížkou si dobrou náladu přivolám jen do chvíle, než se kouknu na svůj zůstatek, ale stejně si nikdy nedokážu pomoct! 

Dlouhá, horká koupel
Jo, i toto miluji při špatné náladě. Pustit si písničky, zalézt do vany. Ideálně i s nějakou tou pěnou a nebo koupelovou bombou. Udělat si pleťovou masku. Tohle fakt můžu!

Spánek
Jo, toto zní divně. Přece jenom, komu se nestává, že nemůže usnout, když má špatnou náladu? Mám ale vyzkoušené, že když už se mi usnout povede, tak většinou stačí jedna noc k tomu, abych se cítila lépe. A i kdyby to nevyšlo, tak na to aspoň chvíli nemyslím, že jo.

Řízení auta
Poslední věcí, kterou vám dnes zmíním a která mi zlepšuje náladu, je řízení auta. Vždycky se u toho příjemně odreaguji. Hlavně tím, jak musím dávat pozor na cestu a nemám čas myslet na kraviny okolo. A taky mne to dost baví, takže je to vlastně 2v1. Jo a taky si občas zpívám, ale vždycky jen tak, abych naplno vnímala i cestu.

Čím si pomáháte vy?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

5 komentářů:

  1. Sedět a nic nedělat je opravdu to nejhorší. Já si pustím svoji oblíbenou hudbu, ta mi vždycky zvedne náladu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, mě pomáhají snad jen sladkosti :D

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  3. Mně na zlepšení nálady, upřímně, nepomůže vůbec nic :D Nejlepší pro mě ale je být s někým, ke komu se můžu tulit a třeba ani nemluvit, prostě být s tím člověkem a cítit se fajn :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné tipy, mám to podobně, hlavně to chce pořádný relax a dělat to, co člověka baví :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3