Noční mrazivá inspirace

neděle 28. října 2018


Ahojte,
musím se přiznat, že jsem na dnes měla naplánovaný úplně jiný článek. Inspirace ale přicházejí rychle a zase odcházejí. A když dnes v noci jedna přišla, nemohla jsem ji nechat jen tak jít. 

Nemůžu usnout. Zase. V poslední době jsem hrozný nespavec. Vlastně ani nevím, kdy jsem se naposledy vyspala přesně tak, abych mohla říct, že jsem se probudila odpočinutá. No, v době úplňků mi nikdy nešlo moc spát, ale teď je to ještě horší a horší. Když jsem dnes konečně usnula, přišel opilý bratr z akce a vzbudil mě.

Všechno zlé je ale pro něco dobré. Byla jsem vzhůru a když během noci nespím, mám většinou docela žízeň. A to se stalo i tentokrát. Neměla jsem ale ve své skleničce ani kapku vody a tak jsem si pro ni musela dojít do kuchyně. Už od dveří jsem viděla, že se něco děje za okny. Nedokázala jsem ale říct co, protože jsem neměla brýle a bez nich na dálku vidím absolutní nic. Položila jsem skleničku na kuchyňskou linku a vydala jsem se skrz obývák k oknu, od kterého jsem odhrnula záclonu a zadívala jsem se. Na první sníh? Nevěřila jsem svým očím. Mrkla jsem několikrát. Sněhové vločky tam ale stále byly. Sníh a v říjnu? Jo. 

Chvíli jsem zasněně koukala z okna. Pořád jsem nechápala, že se mi to nezdá. Chvíli jsem si i myslela, že jsem konečně usnula. To se mi ale nakonec podařilo až někdy o hodinu a půl později. Když jsem se ale ráno probudila, venku bylo bílo. Tak jo. Sníh v říjnu fakt nebyl jen v mém snu, ale byl tak skutečný, až jsem ráno nešla běhat. Při pohledu na teploměr, který ukazoval jeden stupeň mi totiž byla zima i bez toho, abych vůbec opustila dům.

To mě přivádí k myšlence, která už ale byla několikrát vyslovena. Já ji jen musím dát za pravdu. Letos se doopravdy nekoná téměř žádný podzim. Pravou barevnou chvilku jsem zažila jen nedávno, když jsem se byla projít po Stromovce. Napsala jsem si o tom do deníčku i článek, ale ještě jsem ho nepřepsala. Takže až se rozhodnu ho vydat, budou to spíš jen takové vzpomínky na jednodenní podzim, než článek, který navozuje podzimní náladu. No nevadí. Stejně doufám, že ten sníh ještě roztaje a že nám dopřeje ty nádherné přírodní barvy. Zimy si ještě užijeme.

Jak vnímáte letos podzim vy?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  

6 komentářů:

  1. Většina lidí si letošní podzim pochvaluje, ale mně přijde, že listy spadly dříve, než se stihly pořádně zbarvit a že obvyklá intenzita barev se nekonala... no, snad to počasí aspon' v listopadu znormální...

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě ten podzim přišel už v létě, kvůli tomu suchu. Alespoň něco, už několikrát se ale stalo, že byl v říjnu sníh. U nás bohužel ne a to mě hrozně mrzí, já se na něj tak těším!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok <3 Ja sa z jesene veľmi teším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pro mě bylo celkově letošní počasí většinou spíš šok :D Léto bylo opravdu nechutné, takže jsem za to, co je venku teď, docela ráda :D mám ráda koukat venku na mlhu nebo stromy. Ideálně ještě ležet zachumlaná v obýváku a koukat z okna na lidi, kteří tam musí mrznout :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Jeseň a zima sú moje naj obdobia, neviem prečo, no prídu mi akési magické a plné tých najkrajších prírodných zážitkov. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. U vás sneží?? Na Slovensku je na toto ročné obdobie veľmi teplo, cez deň do 20 stupňov. Čo by som ja dala za to, keby už konečne snežilo!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3