Šumavské putování - okruh okolo Srní a hledání mostu

středa 24. července 2019


Ahojte,
ve svých plánech a přáních na toto léto jsem zmiňovala, že bych ráda více cestovala po Česku. V minulém týdnu jsem si pomyslně odškrtla rovnou dvě místa a to Ještěd, o kterém vám ještě napíši, a právě Šumavu, Srní. Vymyslela jsem si totiž, že chci udělat túru někde na Šumavě a najít jeden most, který bych chtěla vidět (no jo, deformace školou), ale o tom až později. 

Hned u Srní je vlčí výběh, do kterého jsme se šli podívat. Žádné fotky vám ale bohužel neukážu, protože jsme si chytře vybrali pravé poledne, svítilo sluníčko a bylo docela teplo. Zaslechla jsem ale od lidí, kteří tam také byli, že už je několikrát viděli. Musí to být docela zážitek vidět vlky! (A ani by vás nezranili jako nebohý jelen Standa...) Takže bych doporučila tam jít ráno a nebo večer, prostě někdy, kdy nesvítí přímé Slunce. Jestli vás vlčí výběh zajímá a byli byste na Šumavě, koukněte sem

Z vlčího výběhu jsme pokračovali dál po žluté trase směrem ke Klostermannovu mostu, o kterém jsem si myslela, že je to ten, který hledám. Mluvila jsem totiž před bratrem o dřevěném mostu na Šumavě, který prostě musím vidět a on mě hned poslal na tento. No, nebyl to ovšem on, nebyl ani dřevěný, ale kovový a natřený na hnědo, takže tak z dálky mohl vypadat a klamat vzhledem. Hezký ale byl taky, to jo. Nevadí, příště najdu ten svůj.


Cesta pokračovala dál kolem nádherné řeky Vydry. Mám ji ráda, je fakt krásná a hodně kamenitá. Trasa, která vedla právě kolem Vydry, měla červenou barvu a byla v tomto směru, na Čeňkovu pilu, opravdu jednoduchá, vedla totiž celou dobu z kopce. U ní se nachází i Turnerova chata, která je docela známá. Můžete si tam koupit zmrzlinu a občerstvení, ale nedělala bych to, mají to tam předražené. Mnohem lepší je počkat si na Čeňkovu pilu, jestli tam budete mířit, mají tam kiosek s lidovými cenami a moc dobrou zmrzlinou a malinovkou! A i s nějakým tím občerstvením na zahnání největšího hladu. 


Kolem Vydry jsme tedy došli na Čeňkovu pilu, kde na nás čekala zmrzlina a točená malinovka. Chtělo to prostě doplnit energii, přece jenom jsme měli v nohách už nějakých 14 kilometrů. Hlavně tedy kvůli mé snaze najít ten most. Dostal totiž ocenění a vyprojektoval ho můj přednášející na betony, tak jsem prostě zvědavá, no! Heh. Z Čeňkovy pily nás čekal už jen výšlap zpět na Srní, kde na nás čekalo auto. Tuto trasu jsme absolvovali po modré a bylo to dost do kopce, ale nebylo to dlouhé a dalo se to v pohodě dát. 

Zpět na Srní jsme v nohou měli 17 km, za což jsem byla málem přizabita. Hledala jsem ten most. Výlet to byl ale hezký, okolí řeky Vydry mohu jen doporučit! Jestli by vás někoho zajímala přesná trasa, o které jsem tady psala, můžete se na ni kouknout zde

Byli jste už u Vydry?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

12 komentářů:

  1. To byla teda pořádná túra,ale krásnou přírodou. Příště ten most určitě najdeš. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla taková hezká procházka dle mého názoru :D ale nikdo ho se mnou nesdílí :D
      Snad jo :)
      Děkuju ♥

      Vymazat
  2. Letos také cestuju spíš po Česku, než v zahraničí a na Šumavu jezdím za přítelem :) Krásné fotky, musel to být povedený výlet :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že to tu už máš prochozené! :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  3. Pěkný článek i fotky :) V té samé oblasti jsem stanovala loni, ale navštívila jsem jiná místa, je tam hodně co objevovat. Je to tam ale opravdu krásné. Na vlky se také chystám ještě někdy příště. :)
    Kdybys chtěla další tipy tak jsem o výletě psala tady: https://www.moodytime.cz/2018/10/odpocinek-v-sumavskych-lesich.html, tady https://www.moodytime.cz/2018/10/zkratka-na-polednik-spatny-napad.html a tady: https://www.moodytime.cz/2018/10/udoli-horske-kvildy.html Třeba se budou hodit. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jste si dali pořádně do těla! Nikdy jsem přímo na tomhle místě nebyla... Ale Šumava je krásná, tak si umím představit, že to stálo za to! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No usínalo se dobře :D
      tak sem někdy vyraž, když budeš mít možnost :)

      Vymazat
  5. Krásne fotky :) Keby že som mohla aj ja tak cestovať :)

    ČO JE VKUSNÉ A NEVKUSNÉ ?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3