DIY - krabice na vzpomínky

sobota 15. února 2020


DIY článek tu už pěkně dlouho nebyl a z části za to může i to, že je náročný na čas. Tentokrát jsem ho ale měla dost kvůli zrušenému výletu do Vietnamu a tak jsem se rozhodla, že si konečně dám dohromady všechny ty mé věcičky, které si schovávám z cest a různých akcí. Doteď jsem je měla různě poházené po pokoji a doufala jsem, že je nepoztrácím. Proto jsem se rozhodla pro výrobu krabice, do které je uložím.


Pro samotnou výrobu jsem potřebovala starou krabici od bot, kousek látky, kterou jsem nalepila na vnitřní stranu krabice, papíry, fixy, pastelky, starý časopis a samozřejmě lepidlo. Já použila Herkules, vždy mi všechno slepil a drželo to ještě pěkně dlouho.


Začala jsem tak, že jsem si krabici vylepila látkou. Nechtěla jsem, aby byly vidět její záhyby, které jsou patrné z předchozí fotky. Následovalo oblepení krabice čistým papírem, jelikož má krabice černé nápisy, které by mohli prosvítat skrz trojúhelníky. Těmi jsem se chytala na celou krabici lepit. Papírem jsem zakryla látku, jež vykukovala z krabice.


Po té, co jsem si takto krabici připravila, přišla ta nejpracnější část celého tohoto DIY. Jelikož jsem se rozhodla, že chci celý design krabice poskládat ze stejných trojúhelníků, musela jsem si je všechny narýsovat, vybarvit a vystříhat. Některé jsem teda nechala bílé, některé vystříhala rovnou z časopisů, některé vybarvila fixami a nejvíce jich dostalo barvu pastelkami. 


Když jsem si myslela, že jich mám dostatečný počet, začala jsem oblepovat víko krabice, která mezitím celá zaschla po lepení látky a papíru. S připravenými trojúhelníky se mi ale nepovedlo oblepit ani samotné víko, takže jsem přidělávala další a kladla je na krabici tak, jak se mi líbilo. Musím se přiznat, že tato mravenčí práce mi zabrala celý den. Tedy od úplného začátku výroby až po konec. Jsem ale ráda, že jsem se do toho pustila, konečně mám místo, kam mohu uložit své vzpomínkové předměty a ve výsledku jsem z krabice nadšená! Není sice dokonalá, je vidět, jakým způsobem byla vyrobená, ale mě se to právě takto líbí. 


Omlouvám se za jiné světelné podmínky na fotkách, které byly bohužel pokaždé jiné, ale tyto fotky se nedají nafotit najednou. 

Schováváte si taky různé vstupenky, pohledy od kamarádů a nebo jen předměty, které vám připomínají nějakou událost?


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

14 komentářů:

  1. To vypadá super! Já mám v plánu udělat cestovní deník, mám k tomu už doma připravené všechny věci, speciální deník, spoustu věcí z výletů a fotky z polaroidu atd. Už bych se na to měla taky vrhnout :)
    Blog sleduji a ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do toho se rozhodně pusť, jednou za to budeš ráda! :)
      Jé, děkuji moc, toho si vážím ♥

      Vymazat
  2. Jeeej, to je naozaj super spracovaný diy projekt! <3 Asi si jednu vyrobím, pretože farby na textil, ktoré používam, sa mi potuľujú kade-tade a nikdy neviem, kde sú :D Tak si asi jednu takú tématickú, iba na ne, vyrobím :)

    IVANNA MALIK / prečítaj si: MÔJ NAJOBĽÚBENEJŠÍ BEAUTY TREND / sleduj ma na IG: @ivannamalik_

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se těším na výsledek, jestli o něm budeš psát! :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  3. Tohle je skvělé. Já jsem si podobným způsobem vyrobila krabici na vosky od Yankee Candle, jen jsem ještě udělala přihrádky uvnitř. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééj to je roztomilé! :) krabice vypadá vážně dobře :) díky za tip, určitě si ve volnu taky nějakou takovou úschovnu vzpomínek vytvořím. Všechny věci mám teď nastrkané buď v deníčku, který už je kvůli tomu pěkně široký anebo poházené v šuplících. :D což není úplně ideální .. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně tak jsem je měla taky a už to chtělo dát nějak do pořádku! :D ať se ti podaří! :)

      Vymazat
  5. Skvělý nápad. Já mám zatím jen v šuplíku takovou složku na vstupenky a tak :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  6. Já si schovávám kde co a pohledy jsem dříve i sbírala. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Krabice se povedla, osobně miluju jakýkoliv ruční práce, což jde myslím vidět i u mě na blogu. :) Každopádně sestříhat ty trojúhelníčky musela být pěkná operace.. :D :D
    Jinak já si tak různě po krabičkách schovávám všechny možný věci, který mi připomenou nějakou událost, ať už jsou to koncerty, výlety, dovolený... A neschovávám si jen vstupenky, lístky, nebo pohledy. Z jednoho výletu mám schovaný i klacíček. :D Ale prostě je za ním schovaný příběh, takže ho nemám v plánu vyhazovat. :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) No, byla :D
      Tak v tomto s tebou absolutně souhlasím! :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3