Mé oblíbené filmy II.

sobota 6. června 2020


Ahoj,
když jsem někdy v březnu psala první článek z této série, najdete ho zde, nemyslela jsem si, že mi bude trvat tak dlouho, než vydám článek druhý. Chtěla jsem ale zrovna psát o jiných věcech a byly aktuálnější. Teď jsem ale dostala chuť vám ukázat dalších 5 mých oblíbených filmů a tak jdeme rovnou na to!


Jak se krotí krokodýli
Těžko byste nalezli 12-letou holku, která by tento film milovala víc než já. Ani nevím, kolikrát jsem ho viděla a proč se mi tehdy tolik líbil, ale koukala jsem na něj neskutečně často. Včera jsem si ho pustila z nostalgie a musím uznat, že je fakt fajn. Ale asi už v něm vidím jiné věci, než jsem v něm viděla kdysi. Je to taková příjemná a milá česká komedie. Přesně taková ta, které mám nejradši. Rychle plyne a člověk se během ní nenudí. (Dokonce ani když ji vidí už po sto padesátý, heh.)


Shrek
V poslední době jsme se s přítelem vrátili ke sledování Shreka. Toto je další film, na která jsem jako malá koukala pořád. Možná teď nechápete, proč ten článek působí tak "nenově", ale je to tím mým nechutenstvím koukat na něco nového. Sama to nechápu. Mnohem radši ale sleduji filmy, které znám a poslouchám písničky, které znám. No a kdo by neměl rád Shreka?


Půlnoční láska
Tak a jestli vás nerozbrečeli ani Krokodýli a ani Shrek, tak tento film to zaručeně dokáže! Je o holce, která nesnese být na Slunci a Slunce ji zabíjí a o klukovi, který se do ní zamiluje, ale ona mu svou nemoc hrozně dlouho tají. Ta láska je vlastně krásná, ale stejně jsem ho na konci nesnášela. No, radši už nebudu dál spoilerovat. Každopádně nedoporučuji na něj koukat ve špatné náladě. Já z něj měla silné pocity snad týden po dokoukání.


Kameňák
Tak a teď to trochu odlehčíme. Hrozně dlouho miluji všechny původní Kameňáky a vlastně na ně jednou za rok koukám. A je to vždycky nějak v této době a tenhle rok jsem je ještě neviděla. Tak aspoň vím, co budu dělat, heh. Nemyslím si, že někomu tyto srandičky s černých humorem unikly!


Velký Gatsby
Tento film jsem poprvé viděla v kině, kam jsme šli povinně se školou. Neměla jsem k těmto povinným filmům moc kladný vztah, většinou mě to hrozně nebavilo. Ale na tomto jsme byli na 3D a tak jsem si řekla, že tomu šanci dám, než zavřu oči. A udělala jsem dobře. Film se mi hned zalíbil a bavil mě celou dobu. Jeho knižní předloha proto posloužila jako jedná z mých knih k maturitě a vlastně jsem ji od té doby přečetla už několikrát. Kromě konce byla předloha filmu hodně podobná. Velký Gatsby je o amerických 20. letech a o pořádné párty tam není nouze. Stejně jako o pravou lásku. 

Co říkáte na můj výběr filmů tentokrát?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥




26 komentářů:

  1. Jak se krotí krokodýli som nevidela ani nepamätám! Ale ako malá som i ja ten film zbožňovala, teraz mám chuť pozrieť si ho znova 😍

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MINIMALIST HABITS TO START TODAY"

    OdpovědětVymazat
  2. Půlnoční láska je moc krásný film a na Shreka bych se mohla dívat furt dokola.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Jak se krotí krokodýli jsem viděla snad desetkrát :D to je prostě film mého mládí a vždycky se na něj ráda podívám :)
    Kameňák mě baví tak první, druhý díl .. ty pozdější už mi přijdou trapné a ten seriál je teda obrovský přešlap :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má krokodýly spojené s mládím! :)
      No od 4 je to velký špatný a na seriál jsem ani neměla odvahu..-.-"

      Vymazat
  4. Viděla jsem všechny filmy, ale ne všechny se mi líbily ;) Nejradši z nich mám Půlnoční lásku, ale Kameňáky vůbec nemusím :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Jak se krotí krokodýli jsou do dneška moje srdcovka :D Milovala jsem a stále miluju pana Postráneckýho, měl obrovský kouzlo osobnosti :) Kameňáky taky, ale přesně jak říkáš, ty původní. Ty nový výmysly nemají s původníma absolutně nic společnýho :D A Velkýho Gatsbyho nesnáším, protože mě to nikdy úplně nebralo, ale nutili mě se na to koukat na angličtině, dokonce několikrát a pak jsem si ho vytáhla u maturity z češtiny :D :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pan Postránecký je super! :) Já mám ráda i paní Holubovou :)
      No já z těch nových Kameňáků viděla jen čtyrku a to bylo tak zlé, že na ty další jsem ani odvahu neměla :D
      Fakt? Já si ho hrozně chtěla vytáhnout, ale nevyšlo to! :D

      Vymazat
  6. Všechny moc dobře znám a Gatsby je moje srdcovka!

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny filmy jsem viděla, ale přiznám se, že české moc nemusím, respektive, málokterý se mi opravdu líbí. Ale Gatsby je krásný film, a to nejen proto že miluju Leonarda i Tobeyho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám český hodně ráda, ale některé jsou až moc šílené, to jo :D
      Heh, já nemám nijak extra ráda ani jednoho, ale ten film miluji! :)

      Vymazat
  8. Skvelá volba! Máš dost podobný vkus, jako já :-)
    Michaela Blog

    OdpovědětVymazat
  9. Shreka som kedysi zbožňovala ale už som ho presýtená :D Vďaka za skvelé tipy! :)

    xoxo | Monica from https://lipstickverse.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Filmy znám, ale mám v oblibě spíš jiné žánry - každopádně Great Gatsby je opravdu povedený film! :))

    OdpovědětVymazat
  11. Já dostala chuť z toho článku mrknout na Shreka! :D :)

    https://lifebynikys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Až na Kameňák (to fakt nemůžu) jsou to všechno skvělé filmy, které mám ráda. Hlavně Shrek, to je fakt nejlepší animák všech dob. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, myslím, že i dospěláci si v Shrekovi najdou hrozně moc moudrosti :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3