Nákup potravin na týden

středa 29. července 2020


Ahoj, 
podobné články jsem sice v plánu neměla, ale když jsem šla dnes z nákupu, nedokázala jsem najít jediný důvod, proč tento typ nevyzkoušet. Lidé se posouvají. A i já jsem se posunula. Přestěhovala jsem se v Praze do bytu, kde mám kuchyni a už mě nebrzdí to, že jsem na koleji a mohu si konečně pořádně vařit. A vařit si krabičky. Na to jsem se tak těšila a teď si to užívám! Takže se nákup potravin stal větší součástí mého života a už si vlastně mohu koupit plno různých věcí a ne jen to, co nepotřebuje další tepelnou úpravu. Ale stejně nakupování jídla nemám pořád ráda. No, to by bylo k úvodu už hodně slov, pojďme na samotný článek!


Pro dnešní nákup jsem byla v Albertu. Mám nedaleko práce obchoďák Harfu, kde je právě hodně velký Albert. Ty menší prodejny tohoto řetěze moc ráda nemám, ale v tomto konkrétním výběr docela je a člověk se tam necítí stísněně jako třeba na Dejvicích a nebo Karláku.


Žádný týden u mě nesmí chybět okurka a cherry rajčátka. Mám je ráda jen tak nakrájené při sobě a jednou nebo dvakrát za týden je večeřím. Cibuli kupuji po jednom a nebo maximálně dvou kouscích, i když je mi jasné, že vzít rovnou celou síťku by bylo nejspíš levnější. Bojím se ale, že bych je nedokázala sama spotřebovat a musela bych je vyhodit a tak je vždycky beru takto na kusy. Česnek jsem na bytě do teď neměla a zrovna to je má oblíbená ingredience! No, tak už ji tu naštěstí mám!


Dnes jsem si chtěla uvařit do krabičky a k večeři gnocchi s houbovou omáčkou. V Albertu ale zrovna byl rozbitý chlaďák, ve kterém jsou čerstvé žampiony a tak jsem se musela spokojit s těmito ve skle. Hrozně miluji hlívu ústřičnou a tak nesměla chybět v mé omáčce. Udělalo mi radost, když jsem viděla, že jsem toto balení zachránila před vyhazovem, které by mu už zítra nastalo. A jelikož jsem měla v plánu vařit omáčku hned ten samý den, nevadilo mi, že houby další den projdou.


Smetanu jsem potřebovala do houbové omáčky. Nespotřebovala jsem ale rovnou dva kelímky. Mám ale takový zlozvyk - mám ráda smetanové věci. Nejím úplně extra zdravě, ale snažím se jíst s rozumem a neodpírat si věci, které mám ráda. Jelikož mám hodně pohybu, necítím se ani blbě, když si dám jídlo s takto vysoce procentní smetanou. Mléko potřebuji jak do kafe každé ráno, tak do chia pudinku, který si čím dál více připravuji do práce jako svačinu.


Další jídlo, který mám každý týden, jsou banány. Já je naprosto miluji a většinou mám jeden každý den. Tentokrát jsem si k nim vzala i nektarinky, které budu jíst k chia pudinku. Navíc jsme včera s přítelem a jeho rodinou očesávali švestky, takže jsem dostala nějaké s sebou, takže tento týden na nedostatek ovoce trpět nebudu. Celkově mám ovoce hodně ráda a neumím si představit, že bych přežila týden bez něj.


Bramborové gnocchi mám hodně ráda a tak jsem vzala rovnou dvě balení. Nemám strach, že bych je nedojedla.


Poslední dobou jsem si vytvořila takový zlozvyk. Vzdala jsem se bílých jogurtů, které jsem dříve jedla pořád, neměla jsem nikdy ochucený, a oblíbila si ty ochucené. Tím nechci říct, že bílý jogurt nikdy nemám, to ne, ale bohužel převažují tyto slazené. Já jsem totiž úplně závislá na sladkých věcech a tak nějak jsem si řekla, že nebudu utrácet za čokolády a takovéto věci. Takže cukrovinky si nekupuji, tak to evidentně doháním ve sladkých jogurtech, heh. Tyto mám na odpolední svačinu v práci. 

Poslední dobou jsem si hrozně zamilovala arašídové máslo. Zkusila jsem si ho koupit po dlouhé době, dříve mi totiž nezachutnalo, a věděla jsem, že se stane součástí mého jídelníčku. Nejsem v tomto ale úplně světaznalá, chtěla bych se vám tedy zeptat, které arašídové máslo máte nejradši? 


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

18 komentářů:

  1. Netradiční, ale skvělý článek. :) Já zeleninu a ovoce musím kupovat každý týden, protože vitamíny jsou potřeba. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. U mě je to zase naopak, já nikdy bílý jogurt nejedla, za to ty ochucené mám moc ráda. Myslím, že super článek. Takový typ mě bude bavit i nadále.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujímavý článok!
    A arašidové maslo kupujem v Alberte — stopercentné. Je síce trochu drahšie, ale jednoznačne sa vyplatí, lebo je vynikajúce 😍

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "WHAT IS CARBON FOOTPRINT"

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám takovéhle články právě ráda. Taky mám takový v plánu. :)
    Sladké mám taky ráda, ale co se týče cukru a celkově kalorií, řekla bych, že to vyjde úplně na stejně, jestli sladký jogurt nebo čokoláda. :D
    Já arašídová másla moc ráda nemám, mnohem víc mi chutná lískový oříšek. A nejoblíbenější mám toto: https://gymbeam.cz/hazelnut-spread-gymbeam.html Je fakt úžasný. Škoda, že denně můžu jen tak dvě lžičky, proto oříšková másla jsou obecně hodně kalorická. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Jo, to je mi taky jasné :D
      Taky se snažím nejíst jich zas tolik :D

      Vymazat
  5. Já mam tyto články rada! :) Nakupování me taky extra nebaví, proto občas volím možnost rohlíku.cz, kde si jen naklikam a nikam nemusím :D ale stejně většinou u me vede Lidl, který mam z obchodu nejradši :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na rohlíku jsem zatím nikdy nenakupovala :D
      Já mám Lidl ráda na všechny ostatní věci než na jídlo.. Nějak nejsem zvyklá na ty jejich specialitky a že tam neseženu značky, na které jsem zvyklá..-.-"

      Vymazat
  6. Já si kupovala teď kilového arašídového 100% másla z Aktinu, připadá mi, že to zcela obyčejné, nedoslazené vyjde docela na dobrou cenu proti běžným malým butelám. Zkus se tam podívat. :) Brala jsem to nejlevnější a v kaši, nebo v jogurtu krásně splyne.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, to je dobrot...., úplně jsi mne inspirovala. Hlívu mám moc ráda a dlouho jsem ji nekoupila. Letím do obchodu. ☺♥
    Prima den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem ráda, že konečně také nějaká blogerka přiznala, že je závislá na sladkém a jen tak se ho nevzdá.. :D mám to totiž stejně. Sladké jogurty a ty čokoládové u mě naprosto převládají a fakt nechápu, jak někdo vydrží na těch klasických bílých :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo :D já i když jedla jen bílé, tak jsem k tomu vedle stejně něco přikusovala, takže to beztak efekt mělo tak nula :D :D

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3