Diplomka online?!

sobota 19. září 2020

 Ahoj, dnes si sem jdu opět trochu vylít srdíčko. Zase se toho stalo nějak moc, že jo? V úterý jsem měla první konzultaci diplomové práce, na které jsme probírali hlavně organizační věci a jednu část přihlášky k diplomce. Po konzultaci jsem se sešla s kamarádkou na oběd. Menzu jsme nakonec vyměnily za pizzu a šly jsme si udělat piknik. Cestou na travnatou plochu jsme potkaly ještě jednoho kamaráda ze školy a nakonec z jednoho pikniku bylo snad 4 hodinové posezení. Bylo to hrozně super. A já už se tak těšila, až se budeme zase potkávat s lidmi, které jsem od března neviděla. V pondělí měla začít škola. No a v pátek nám ji zavřeli. 


Já už tento semestr vlastně píšu jen diplomku a mám jeden volitelný předmět a tak se mi toho do onlinu vlastně tolik nepřesunulo. Přesunula se tam ale ta diplomová práce a já si vůbec nejsem jistá, jestli to zvládnu dát dohromady jen přes net. Jo, vláda sice nezakázala konzultace ve dvou lidech, náš rektor ale ano. 
A má diplomka není jen nějaký text, ke kterému stačí poslat poznámky a člověk to poupraví. Nad mou diplomkou se musí sednout a společně koukat do výkresů. Do tich se přes monitor moc koukat nedá, nejsou takhle vidět žádné chyby. O tom jsme se přesvědčili s mým vedoucím už minulý semestr, kdy jsme takto konzultovali celý projekt. Taky se mu to vůbec nelíbilo. 
Další konzultace, až projdeme tyto začátky, budou vypadat tak, že si sedneme nad jedním počítačem a budeme koukat na model, který jsem vytvořila. Jo, taky to sice přes online nějak jde, ale člověk se nad tím moc nepobaví.

Je mi úzko z toho, když pomyslím, že tak důležitou práci píšu tímhle stylem. Že ji můj vedoucí vlastně možná ani jednou fyzicky neuvidí. 

Tento systém je tedy zatím vyhlášen do konce října, ale právě ty začátky nejvíc potřebují konzultovat osobně. 

A to, že jsem se těšila, jak budu v kampusu opět potkávat kamarády, to jsem nakousla už v úvodu. Vláda nám bere školní roky a já moc nechápu proč. Jo, je hodně případů, ale teď jsem odjela na víkend k rodičům, kde jdu na koncert, kde bude přes 500 lidí, beztak, nevím přesně to číslo, ale na konzultaci ve dvou jít nemůžu? No dává to smysl? 

Dopadl jste někdo s bakalářkou/diplomkou stejně jako já a nebo vám alespoň nechali povolené tyto konzultace ve dvou?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

16 komentářů:

  1. Tak tuhle situaci ti opravdu nezávidím. Já jsem naštěstí diplomku stihla napsat včas, i když státnice v červnu byly díky situace na jaře také hodně překopané a nikdo pořádně nevěděl, jak to do poslední chvíle bude. Držím ti palce a pevné nervy! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má státnice už naštěstí bude vypadat jenom jako ta obhajoba diplomky... Tudíž musí být fakt dobrá, protože za to jediné mi pak ten titul dají. To je další věc, co hraje proti mě. Závidím, že jsi ještě mohla chodit na konzultace! :) A děkuji moc :)

      Vymazat
  2. Ja mám tento rok bakalársku prácu a zatiaľ som všetko riešila cez internet, ale neviem o tom, že by sme mali konzultácie zakázané, takže dúfam, že sa bude dať prejsť si tú prácu aj osobne :) Držím prsty, nech ti to dobre dopadne!
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak snad ti to povolí a nebudeš v tom jako já! :) nebo taky doufám, že studuješ něco, čemu stačí konzultace po netu..:D
      Děkuji! ♥

      Vymazat
  3. Ja som na vysoku nechodila a neviem si teda predstaviť čo zažívaš ale nezávidím ti.

    MÔJ 3 TRÍMESTER

    OdpovědětVymazat
  4. Já psala bakalářků v době, kdy moje vedoucí práce byla docela často odjetá v zahraničí, takže si to trochu představit dokážu a je to náročné, nicméně zvládneš to ;) Věřím ti.

    somethingbykate .

    OdpovědětVymazat
  5. A není možné se s vedoucím práce prostě domluvit a sejít se někde mimo univerzitu? Rektor se to nemusí dozvědět. :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsme to nějak podobně vyřešili. Je mi ale líto všech mých spolužáků, kteří to nakonec řeší fakt jen po internetu..

      Vymazat
  6. Moc ti držím palce!
    A tedy, klobouk dolů, pět let na čvut je pořádný výkon! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jo holka je to všude stejný .. já se zase pro změnu stěhovala na nový byt v Brně, protože ze starého jsem se musela vystěhovat a nakonec nám školu zase zavřeli, takže bych vlastně ani byt v Brně nepotřebovala. Škola bude celý semestr v online prostředí a já zrovna měla mít plno praktických výzkumných věcí, takže to taky bude zajímavé, jak to sakra mám celé zvládnout sama doma přes počítač. Je to celé naprd .. pevně věřím, že se situace uklidní a třeba nás do té školy zase pustí.
    A vždycky když čtu tvoje články o diplomce, tak mě to vystresuje, že už bych měla tu svou taky začít řešit.. když mě se taaak nechce. :/ :D Držím palce s tvojí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, těchto lidí, co si drží bydlení ve městech, kde mají vysoké školy, je mi líto snad ještě víc než nás chudáků, co musíme dělat v online takovéto práce. V Brně víte, že už celý semestr? ČVUT zatím řekl do konce října. Takže to lidi tak trochu nutí si ty koleje držet, protože pak by jim je nemuseli znovu dát.
      No taky to budeš mít veselé :/

      Kdy píšeš diplomku? :)

      Vymazat
  8. Tak tuhle situaci ti nezávidím, ale dokážu se do ní vcítit. Sama diplomku píšu "online", což by mi ani tak nevadilo, ale bohužel vedoucí se mnou nekomunikuje a je to dost demotivující :/ Každopádně doufám, že další semestr online nějak překlepu a snad už to bude i poslední semestr celkově :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to můj vedoucí komunikuje a stejně je to dost frustrující. Toto jsme fakt nevyhrály. Držím Ti palce! :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3