Youtube..?

čtvrtek 1. října 2020

 Ahoj, poslední dobou se na mě vše sype. Stále chodím do práce a do toho píšu diplomovou práci a také vyhlížím její konec. Už mě to dost unavuje sedět v práci u počítače a pak přijít domů a sedět u počítače. O tom ale tento článek být nemá. To je vlastně jen takové vysvětlení, proč jsme nevydala teď 14 dní článek a tiše trpěla nedostatkem psaní článků a nějaké té kreativnější tvorby. 

Asi vás pustím hluboko do své hlavy.


V zátěži těchto ne příliš kreativních věcí ve mně řve mé já, které chce tvořit. Ať už psát a nebo něco nového. Do toho řve mé zodpovědné já a bojí se ekonomické krize. Má pocit, že jeden příjem nestačí, že to chce nějakou pojistku. Chce nemuset pořád hledět na bankovní účet a moct si klidně dát to poké k obědu, i když stojí, sakra, 250 korun. Ale to kreativnější já řve nahlas nejvíc. 

Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že si k blogu přiberu i YouTube. Všechny mé já by byly pro. Blog miluji ze všeho nejvíc a pravděpodobně ho nic nikdy nenahradí, ale tato doba, kdy jsou lidé líní číst, mu moc nepřihrává. Nejde dělat jen blog. Alespoň takový z toho mám pocit. Neříkám, že chci úplně změnit obor a živit se YouTubem. Nechci. Už jsem z toho tak trochu vyrostla a vidím ty věci, které jsou za tím. Necítím to teď tak. Více méně hledám jen místo, kde se budu moct kreativně vyjádřit a něco se přiučit.

Nadpis tohoto článku tu mám připravený už asi ty dva týdny, co jsem se neozvala. Mé myšlenky se k tomu ale vrací. Jediné, co mě brzdí, je čas. Když jsem byla s Veru na procházce, právě o tomto jsme se bavily a já jí říkala, že mě YouTube v poslední době sice láká, ale že dřív, jak po obhajobě diplomky na to pořádně nebudu mít čas, když ho nemám pořádně ani na blog. 

Dnes jsem se podívala na svůj YouTube účet, protože vím, že jsem tam kdysi nějaké videa dávala. Většina z nich je tedy soukromých, vidět je jen to z výletu do Budapešti. Najednou jsem si všimla, že tam mám 2 odběratele a nechápala jsem, jak se tam vzali. Na mrtvém kanále s jedním videem absolutně beze slov. A to mě zase nahlodalo o dost víc. 

Je možný, že tento článek je to poslední, co mě bude s YouTubem spojovat, protože když se nad tím zamyslím logicky, má to pro mě víc mínusů než plusů. Pořád mě to tam ale táhne. A třeba to taky zkusím a zjistím, že to vlastně není to ono. Kdo ví. 

Co vy a YouTube?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥


20 komentářů:

  1. Určitě ti s Youtubem držím palce, jsem zvědavá, co pro nás vymyslíš a budu se těšit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) ještě nevím, jestli do toho půjdu, ale jestli jo, tak naplno nejspíš až v únoru/březnu :D do té doby mám hodně času přemýšlet :)

      Vymazat
  2. Proč to nezkusit, já si s tím také hodně pohrávala, tak uvidíme. Možná bych tam chtěla dát nějaké diy návody. A s těmi odebírately, chápu já jich tak mám osm a to tam nemám ani jedno video :D

    České trenýrky a ponožky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh :D tak ať se ti daří, jestli se rozhodneš do toho jít! :)

      Vymazat
  3. A ty se živíš čistě blogem?
    Pokud chceš zkusit něco nového, pak chápu, že Youtube zní lákavě. I mě to párkrát už napadlo, přeci jen, na video se možná podívá víc lidí, než kolik si přečte článek. Ale nejsem úplně sympatický člověk a myslím, že bych moc úspěch neměla. :D

    Ať se rozhodneš jakkoli, držím palce a přeji hodně inspirace! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neživím, blog mám pouze jako koníček a nemyslím si, že se v týhle době dá živit pouze blogem a ani se tím momentálně živit nechci :)

      To se prostě nedá odhadnout, jak tě ti lidé přijmou :D

      Děkuji moc :)

      Vymazat
  4. Dělej to, co chceš ty a co tě baví. Já patřím mezi ty, kteří rádi čtou, tak na YouTube moc často nechodím. Ale taky jsem nad ním už přemýšlela. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ráda čtu, ale zároveň si všímám, že nás takových není úplně hodně :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  5. Určite do toho choď! <3 Držím ti palce :)

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě bych do toho šla a zkusila natočit nějaká videa. Já to již vyzkoušela a přiznávám se docela mě to deptá jelikož se cítím jako pako a ta videa jsou hrozná:D ale řekla jsem si že zkusím udělat pár videí a na základě toho se rozhodnout jestli pokračovat nebo ne. Ani já moc času na točení videí nemám, ale když budeš třeba točit každý den něco málo, potom uvidíš za týden, že by z toho mohl vzniknout vcelku zajímavý obsah. Ale taktéž záleží na jaké téma chceš točit. Mám taky pocit že v dnešní době jsou lidé víc a víc líní číst.. ale rozhodně bych se nezvdavala psaní blogu:)

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a pod jakým jménem mohu najít tvůj kanál? :)
      Psaní blogu se nevzdám, měla bych to spíš k němu :)
      A děkuji moc! ♥

      Vymazat
  7. Já bych byla pro! Zkusit to můžeš a uvidíš, jak ti to bude vyhovovat:) Sama jsem dřív (když mi bylo asi 16) na youtube točila celkem hodně, po pár letech jsem ale videa dala jako soukromá a letos na jaře jsem měla chuť něco natočit znovu :D Každopádně teď na to bohužel nemám čas ani prostor, ale plánuju se k tomu možná vrátit, taky, až dodělám školu:) Držím palce ať už se rozhodneš jakkoliv:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to mi dělá radost, že jsou tady samé pozitivní reakce! :)
      Tak držím palce, ať se ti návrat podaří a děkuji! :)

      Vymazat
  8. Upřímně to mám úplně stejně, YouTube me hodně láká a videa třeba ohledně stavby domu, by se mi zpracovávaly mnohem lépe, než články, které moc nikdo nečte. Chápu te, a držím palce <3 Pokud tvá videa budou, budu se na těšit :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tahle videa by mě zajímala zrovna! :D
      Děkuji moc :)

      Vymazat
  9. Já jsem také zajisté pro, ale jsem na tom úplně stejně- chci dělat youtube, mám nápady, vybavení, vše ale časově je to šílené a ještě jsem nenašla způsob, jak to vše zkloubit a dělat kvalitně a pravidelně. Člověk by opravdu potřeboval dalších x hodin každý den, aby zvládl vše, co by si přál :D Ale nevzdávejme to, ono to nějak půjde až nadejde ten správný čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to jsi, koukám, v úplně stejné situace. Taky mě nezdržuje ani to, že bych neměla na co točit. Děkuji! :)

      Vymazat
  10. jen pojď k nám na youtube za zkoušku nic nedáš kočko :) koukala jsem na ten článek, kde jsi psala, že jste byli v Děčíně, koukala jsem i na ten Sněžník, ale tam zajet autem, dopravou by to bylo strašně na dlouho. Tak mám aspoň tip na výlet Leni děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Veru! ♥
      No vlakem z Prahy je to na celodenní výlet, ale hezký :) a na této trase jezdí vlaky dost spolehlivě, jezdím po ní docela často :) Ale na druhou stranu nevím, jak dobře se do Děčína jezdí autem, nikdy jsem tak nejela :D
      Nemáš za co :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3