Vitamíny jsou zábava!

středa 8. září 2021

Ahoj, nedávno jsem obdržela email od Benu lékárny, jestli si u nich výměnou za článek nechci vybrat nějaké produkty. Já, od té doby, co jsem v Praze, jsem si navykla nakupovat léky a vitamíny jen tam, takže jsem zažila takovou tu radost, když vám napíše váš love brand. Takže nebylo moc o čem přemýšlet. A jelikož se blíží podzim a plno z nás bude řešit, jak posílit svou imunitu, rozhodla jsem se vybrat si vitamíny. Ale nebyla bych to já, kdybych si nevybrala nic, co se týče běhání. Takže i tyto věci tu budou!

Ještě bych chtěla říct, že mám k těmto doplňkům stravy kladný vztah a ráda je využívám. Zároveň ale vím, že nikdy nedokážou nahradit pestrou a zdravou stravu. Beru je proto fakt jen jako doplněk a rozhodně si neodepírám živiny ze stravy. Jo a taky netvrdím, že zobám každý den úplně všechno, heh. Možná se vám bude zdát, že v mém výběru chybí klasický vitamín C, ale ten jsem si nedávno kupovala, takže jsem ho nepotřebovala.

Mým must have se stal B-komplex, takže jsem si vybrala do zásoby. My, lidé, co často trpíme opary, to známe. Nefunguje na to nic kromě prevence, která se skládá ze zdravého životního stylu, málo stresu a vitamínu B. Po očkování se mi opary zhoršily, objevovaly se mnohem častěji, tak jsem teď doplňování tohoto vitamínu upřednostnila. Vitamín B není dobrý jen na opary, ale třeba i na podporu energetického metabolismu, správné činnosti nervové soustavy a k normálnímu stavu pokožky a sliznic.

Bohužel dny plné sluníčka odcházejí a tak jsem se rozhodla, že si dodám i nějaký ten vitamín D společně s K. Oba dva vitamíny podporují imunitu, káčko pak ještě správné vstřebávání vápníku a podporuje kosti, svaly a zuby.

Jelikož často sportuji, rozhodla jsem se, že si vyberu i hořčík, který přispívá ke snížení únavy a ke správné činnosti svalů, kostí a zubů. Hořčík ve formě šumáků jsem si vlastně dopřávala i do teď. 

Jako poslední na fotce můžete vidět rybí olej. Když se řekne rybí olej, vybavím si scénu z Rafťáků, (byli to Rafťáci, ne?) jak do bratra jednoho z hlavních hrdinů cpe babička rybí olej a on ho vůbec nechce. Tak tohle je ta příjemnější varianta, jak ho do sebe dostat! Přiznám se ale, že jsem ho ještě nikdy neměla. Podporuje normální činnost mozku, zraku a je dobrý i na srdce.


Tak a z věcí na druhé fotce zaplesalo mé běžecké srdíčko! Šumivé tablety si ráda házím do vody, když mám chuť na něco sladkého. Mám je vlastně místo šťávy a limonád. Dávám si ale pozor, abych jich nepila hodně, v praxi to pak vypadá, že si dám maximálně jednu za den. Jsou ale dny, kdy piju jen čistou vodu. Vybrala jsem si šumivé tablety s hořčíkem a ty, určené pro sportovce. No, takže v nich bude hořčík taky!

Mou tajnou zbraní, co se týče běhání, je hroznový cukr. Před dvěma lety jsem díky němu uběhla půlmaraton pod dvě hodiny. Během běhu jsem z něj doplňovala energii. A jelikož jsem teď znovu namotivovaná se do běžeckých tréninků pořádně ponořit, vybrala jsem si zásobu, která mi při nich bude dodávat energii. Navíc jsou naprosto výborný, my milovníci sladkých věcí to určitě oceníme. 

Máte rádi doplňky stravy a nebo se jim vyhýbáte? 

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

10 komentářů:

  1. Ja používám doplňky stravy a to vitamín C, multivitamin, magnesko a omega 3 :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja užívam tiež vitamíny aj deťom dávam na imunitu

    NOVÝ ČLÁNOK TU

    OdpovědětVymazat
  3. Z vitamínov beriem C viac-menej celoročne a aj vitamín B12, ale s príchodom chladnejších mesiacov opäť zaradím niečo silnejšie na imunitu, pretože inak ma skolí hneď prvé ochladenie a z chrípky sa budem zdolávať týždne 😅
    Pekný článok!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Průvodce bezobalovými obchody — To pravé z Hané, Ekokočka a Na co obal?

    OdpovědětVymazat
  4. Ach ty vitamíny .. kolikrát už mi mamka pořídila Béčko, abych ho jedla na ty svoje věčně vypadané vlasy a zlámané nehty, ale v praxi mi krabička stojí na stole a vezmu si to tak jednou za 14 dní, když si vzpomenu. S čím ale souhlasím jsou šumáky. Ty na mě fungují. Osobně takhle piju jednou za dva/tři dny céčko a je to super, protože to přesně nahradí limonády a trochu dodá chuť obyčejné vodě. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já beru pravidelně Cčko,magnesium a na podporu růstu vlasů Renohair.. Ale B bych taky měla zařadit..

    OdpovědětVymazat
  6. Já teď užívám hlavně magnesium, sem tam ještě vitamín C, jinak nic. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. S přicházejícím podzimem také zařazuji více doplňků a vitaminů, imunitu je třeba podporovat! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem měla tu možnost spolupracovat s Benu lékárnou a psala jsem o vitamínech článek:) B-komplex patří mezi mé must have taky, pro změnu kvůli aftům. A hořčík je naprosto super nejen na únavu, ale i třeba jako prevence proti křečím.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, určitě vitamíny a minerály jsou fajn záležitostí, sama nějaké beru. Nejvíce se mi asi osvědčil na posílení imunity sypký vitamin C a potom na vlasy Zinek. ☺♥
    Krásnou neděli přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  10. Hlavně nezapomenout na vitamíny v jakémkoliv věku. Já jsem třeba výhody ženšenu objevila až v roce 2018, to mi pro vaši informaci bylo nádherných 32 let. Cítila jsem se hrozně moc staře, ale jakmile jsem začal pojídat tyto pozitivní potvůrky, tak jsem se úplně změnila.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3