Já a online nákupy aneb nejen kdy na daném eshopu prostě nenakoupím?

neděle 24. října 2021

Ahoj, už několikrát jsem se ve svých článcích dotýkala tématu online nákupů, nikdy jsem vám ale přesně nenapsala svůj pohled na ně. Takže když mi přišel email s informací o soutěži s Mallpay, řekla jsem si proč to nezkusit. Tématem soutěžního článku totiž je popsat svůj pohled na online nákupy. Tak já už nebudu zdržovat úvodem a jdeme rovnou na to!

K online nákupům jsem přičichla už hodně brzy, ale už si nepamatuji, kolik let zpátky to bylo. Chodila jsem ještě na střední. Tehdy jsem to vnímala jako velký svátek, když se šlo něco objednávat. Balíčky vozila jen Česká pošta a podle toho často vypadala i doba dodání. Pamatuji si, že jsme vše objednávali jen na dobírku, platbě předem jsme nevěřili, co kdyby to náhodou nepřišlo. V té době ještě ani nebyla možnost platit přes internet. 

Během mé vysoké školy, teda myslím, že to bylo v té době, přišly veškeré ty změny - online platby a hlavně Zásilkovna a výdejní místa v Praze. Online nákupy se pro mě staly o dost přístupnější, protože jsem ve všední den dopoledne byla vždy ve škole a nemohla jsem si přebírat balíčky a pobočka pošty byla otevřená tak špatně, že bych si tam nic nestihla vyzvednout - teda ta pobočka na jihu Čech.

Začalo mi hodně vyhovovat to, že jsem si balíček mohla vyzvednout v Zásilkovně a nebo na výdejním místě v čas a den, kdy se to hodilo mně a tudíž jsem začala online nakupování hodně využívat. Platbu dobírkou jsem pro jednoduchost nahradila online platbou a teď si už nedokážu představit být bez online nákupů. Uplynulý rok naučil už snad všechny nakupovat online.

Letošní dárky na Vánoce budu ve velkém objednávat na internetu. Ušetřím tím čas a budu si jen vyzvedávat balíčky z nejbližších Zásilkoven. A nebudu muset ztrácet nervy v obchoďácích s těmi pravidly a velkými masami lidí. 

Teď jsem ale online nákupy vychválila až do nebes, co? Nic ale není jen kladné. Jsou věci, které se objednávají těžko - kalhoty a boty. U kalhot je hodně velká šance, že mi nebudou sedět. U bot už menší, ale i tak je dobré si je pořádně vyzkoušet před koupí. Hlavně takové boty na běhání. Už jsem se i poučila, že je potřeba si zkontrolovat rozměry hrníčků.

Co je pro mě taková ta stopka, kdy na daném eshopu prostě nenakoupím? Design připomínající první blogy na e-stránkách. Působí to na mě odfláknutě a nemám v eshop důvěru. Pak je to i to, že nabízejí dopravu jen kurýrem a jen dovoz až domů. Nikdy tam totiž nejsem, abych si balík mohla vyzvednout a způsob přesměrování na pobočku většinou znamená zavolat kurýrovi a já tak nerada telefonuju cizím lidem, že si dané zboží vyberu radši jinde a nebo si objednám něco jiného.


A v jakých obchodech vlastně nakupuji?

Elektronika - Alza, Mall

Kosmetika - Notino, Alza

Oblečení - Zoot

Sportovní věci - Decathlon, Sportisimo

Léky - Benu

Jídlo - Rohlík

Jak jste na tom s online nákupy vy?

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

8 komentářů:

  1. Alzu mám nejraději, vyhovuje mi rychlost doručení a zatím jsem nikdy nebyla zklamaná. I některé ostatní e-shopy jsou super a mám s nimi dobrou zkušenost. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc pěkný článek, zaujal mne. Mám ještě dobrou zkušenost se Sephorou a eObuví. Spíš se jinak snažím nakupovat v kamenných prodejnách, ale ne vše lze sehnat nebo tak výhodně. ☺☺ Krásný nedělní večer přeji.

    OdpovědětVymazat
  3. Alzu mám ráda, objednávala jsem z ní naposledy minulý týden, ale jako občas to chodí v šíleným stavu :D Naštěstí mi to vždy v prodejně vyreklamovali, dodání bylo i rychlé (v sobotu ráno jsem tam dávala pouzdro na ipad, odpoledne přišlo nové). Jinak oblečení nejvíc nakupuju na Zalandu a kosmetiku taky Notino :)

    OdpovědětVymazat
  4. Design a rychlost webu mě taky kolikrát odradí nebo naopak naláká. Nejradši nakupuju na Notinu, Zalandu, jídlo na Rohlíku a léky v Benu nebo Dr. Maxovi.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já myslím, že v posledním roce jsme se díky pandemii naučili milovat online nákupy snad všichni. Popravdě jsem si ještě před pár měsíci neuměla představit, že budu zase chodit do těch narvaných obchoďáků a nakupovat normálně. Ale s otevřením všech obchodů jsem se k tomu tak nějak vrátila a už jsem nepořídila nic online ani nepamatuju. Ovšem čeká mě to před Vánoci. Letos nejsem v ČR a než vozit všechny dárky v tom malém kufru, to je radši objednám online a naposílám předem domů mamce. :D Takže v takových případech .. ještě že ty eshopy máme! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám také ráda alzu, vždycky je extrémně rychlé doručení a to rovnou do Alza boxu. :D :)
    A Benu je taky moc super :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já pořád raději chodím do obchodů, abych vše viděla na vlastní oči, mohla si vybrat. Ale jídlo nakupuji také na Rohlíku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja rada chodím do obchodov lebo konečne vypadnem z domu :D


    Andula z blogu DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3