TAG: 30 kosmetických otázek

středa 14. prosince 2016

Ahojte,
dlouho tu už nebyl TAG, tak jsem si pro vás jeden dnes připravila. Jedná se o velký kosmetický TAG, který má třicet otázek a napráskám na sebe téměř vše, co v této oblasti můžu. A kdybyste i po tomto článku neměli kosmetiky plné zuby, můžete se zúčastnit giveaway zde.

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Můj první kosmetický produkt byly oční stíny z nějakého časopisu. Už si sice asi přesně nevzpomenu z kterého, ale ukážu Vám je. Kdybyste viděli, jakou jsem z nich měla radost a vždycky jsem se s nimi nenápadně malovala, protože jsme to na základce na prvním stupni měli zakázané. Tak jsem si je sice na víčko dala, ale tak, aby to nebylo vidět! :D Jestli nechápete, proč mám doma 10 let staré stíny, tak je to právě z té nostalgie.



2. Specifikuj perfektní řasenku, už jsi takovou objevila?
Perfektní řasenka je pro mne tak trochu mýtus. Z toho plyne, že jsem ji ještě neobjevila. Měla by mít kartáček ze štětinek a ne silikonu, její obal by neměl být zbytečně široký, aby mi nezabírala moc místa v kosmetické taštičce (papa Maybelline). Měla by být černá, neslepovat řasy a neměla by pálit v očích, protože jsem takový talent, že si ji občas čárnu i do oka. :D

3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Já nepotřebuji nějaký extrémní krytí. Makeup používám hlavně kvůli sjednocení pleti a když je někde nějaká nedokonalost, použiji korektor. Nejvíce mi vyhovuje Match Perfection od Rimmelu.
                                                                              


4. Oblíbená high-end značka?
Z high-end značek jsem vyzkoušela zatím jenom Lancome. Konkrétně jejich Pearly lotion - Énergie de vie. Takže prozatím Lancome.


5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale ještě ses k ní nedostala?
Nejvíce bych chtěla vyzkoušet theBalm. Konkrétně mám na wishlistu jejich paletku Meet Matt(e) Trimony a slíbila jsem si ji za to, když úspěšně udělám všechny zkoušky z tohoto semestru. 

Zdroj: thebalm.com

6. Oblíbená značka z drogérie?
Tak tady rozhodně neřeknu jenom jednu značku. Na korektory mám ráda Catrice, makeup a pudr mám nejradši od Rimmelu, stíny od Maybelline. Od všech těchto tří značek jsem schopná si vybrat i něco jiného, než tyto zmiňované věci. Takže toto je moje TOP 3 značek z drogerie.

7. Nosíš umělé řasy?
Nenosím, měla jsem je na sobě jednou a to na svém maturitním plese. Nekamarádím se zrovna s jejich přilepováním. :D

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu?
Já mám hodněkrát stav, že jsem prostě líná a nebo nestíhám. Když jsem líná hodně a nebo hodně nestíhám, tak použiji jen řasenku a když je to trochu lepší, tak použiji i pudr.


9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?
No není to přímo kosmetický výrobek, ale úzce s tím souvisí. Nejvíce opatruji své štětce. A kdybych měla říct fakt kosmetický výrobek, tak je to asi znovu Pearly lotion od Lancome.



10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti makeup nakupovat po jednom nebo jsi zastánce velkých nákupů?
Moje nakupování kosmetiky nemá žádný řád. Občas jdu do drogerie a nebo na parfums.cz s tím, že něco potřebuji a občas jen protože se chci podívat, co zrovna mají a odnesu si to. A jak často? To se těžko řekne, to záleží na tom, kdy mi zrovna co dochází, ale když řeknu že 2-4 do měsíce, tak se asi nespletu.

11. Máš kosmetický rozpočet nebo utrácíš jak se ti zachce?
Kosmetický rozpočet si nestanovuji, snažím se nakupovat s rozmyslem a neutrácet za zbytečnosti, které zrovna nepotřebuji. Mám zvláštní talent na to, abych sama sobě odůvodnila, proč jakou věc zrovna potřebuju. :D

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní kartičky? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně ani nepotřebuješ?
Věrnostní kartičku mám do DM. Slevy z ní spíš nečerpám, vždy čekám, až vyjde nějaký DM box a o ten pak soutěžím. A slevy mne určitě ovlivňují. Vždy čekám na slevy na pudr a nebo na makeup a nebo během slev kupuji produkty, které chci vyzkoušet, ale nejsem si jimi úplně jistá.

13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?
Dříve bych bez rozmýšlení řekla, že tu dekorativní, teď už si tím ale tak jistá nejsem. Od té doby, co jsem na koleji, mnohem častěji nakupuji různé šampony a tak.

14. Existuje značka, kterou nemůžeš vystát?
Čím dál tím méně ráda mám Miss Sporty, nic jiného než lak na nehty bych si u nich už nekoupila, ale že bych tu značku nemohla vystát úplně říct nemůžu.

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení?
Nesnažím, upřímně to složení ani nečtu, když si něco kupuji.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Hodně ráda mám parfums.cz a pak samozřejmě DM a Rossmana, ale že bych měla přímo oblíbenou pobočku, to se říct nedá.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky a nebo si raději uchováváš svoji rutinu?
Na toto nemohu jednoznačně odpovědět. Vždy si ráda vyzkouším nějakou novinku, ale zároveň mám i pár stálých výrobků, ke kterým se vracím a vím, že se na ně mohu spolehnout.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Zrovna u těchto značek zkouším ráda pokaždé něco jiného, takže jednoznačně nemohu říct. Ale mám ráda řadu Aroma rituals od Dermacol.

19. Kdybys mohla odteď používat jen jednu značku kosmetiky, která by to byla?
Kdybych měla používat jen jednu značku, tak bych asi byla dobře v háji. Po přemýšlení bych si asi vybrala Maybelline, protože snad nejnáročnější jsem na řasenky a to ostatní bych snad přežila.

20. Jaká značka má podle tebe nejhezčí obaly?
Hodně se mi líbí obaly od TheBalm, jsou to jednoznačně nejoriginálnější obaly.

21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
Na toto nedokážu odpovědět. Celebrity nějak nesleduju, nemám na to čas, takže ani nevím, jaký make up jaká celebrita nosí a už vůbec nevím jak vychází z baráku.

22. Na jakém eshopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Na notino.cz.

23. Pět tvých oblíbených youtube guru?
Nějaké beauty youtuberky sleduju - třeba GetTheLouk, Luxy Lady. Dříve jsem měla ráda PetruLovelyHair, ale od té doby co dramaticky oznámila konec a pak neskončila je mi docela protivná a viděla jsem od té doby jen jedno její video. Ale i když nějaké youtuberky sleduju, tak se v makeupu spíš řídím podle sebe a podle svých nápadů.

24. Máš ráda multifunkční produkty jako jsou stainy, lips and cheeks, shimmer bricks a jiné?
Nikdy jsem těmto produktům nevěřila.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Při používání řasenky jsem nemotora - většinou si ji někde obtisknu, klidně i na nos a nebo si ráda kartáček zabodávám do oka, takže o každý řasence, kterou mám, dokážu říct, jestli pálí v očích a nebo ne.

26. Používáš primer pod stíny?
Místo primeru používám Jumbo tužku od NYXu v odstínu Milk.


27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Když si meju vlasy tak to jsou : šampon, kondicionér, maska, sérum, olejíček. Když si vlasy nemyju, tak většinou nic.

28. Co použiješ první makeup nebo korektor?
Make up.

29. Zvažovala jsi někdy podstoupit makeup kurz?
Nezvažovala, zatím si vystačím s tím, co se naučím sama.

30. Co na make-upu miluješ obecně?
To, že ho můžu tvořit podle své aktuální nálady.

A co vy? Jak na tom jste? Máte něco stejného se mnou? 
To by bylo ode mne pro dnešek vše, doufám, že se vám TAG líbil a v neděli se můžete těšit na nový článek.

Vaše



3 komentáře:

  1. Taky bych si nemohla vybrat jen jednu značku, kterou bych používala :D Docea fajn TAG :)

    OdpovědětVymazat
  2. pekný tag :) z drogérkových značiek mám aj ja rada Catrice a Rimmel :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3